Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lityl brytyn

zarobki w anglii -kto cos wie?

Polecane posty

Gość lityl brytyn

mam zamiar wyjechac do uk do londynu dokladnie i pracowac jako underground driver ale slyszalam, ze sie zarabia 60 tys funtow rocznie i nie moge w to uwierzyc ... jezeli ktos moze niech poda ile zarabia w jakim fachu moze na cos innego sie zalapie nie chodzi glownie o zarobki, wiem o tym ale chce jakos zaczac ;) prosze o pomoc ;)

Gość icek z Łodzi
W Anglii kryzys i nie przyjmują już tak jak kiedyś, jedź do Niemiec. Zarobisz to samo co w Anglii a i bliżej do domu.

Gość lityl brytyn
wiem ze blizej do domu ale ja nie mam zamiaru mieszkac w polsce . chce wyjechaqc na stale. a umiem tylko agnielski perfect i hiszpanski slabo. wiec tylko anglia.

Gość icek z Łodzi
musisz zebrać 2 tysiące funtów na pierwszy miesiąc żeby przeżyć jedź w ciemno i szukaj roboty, pamiętaj żeby szukać mieszkania w strefach przemysłowych gdzie w pobliżu jest robota.

Gość lityl brytyn
mieszkanie juz jest pieniadze tez . mam rodzine w anglii ale pracuja w biurach, agencjach wiec nie pytam sie ile zarabiaja bo narazie musze zaczac od troszke gorszej pracy. a i czy to przeszkadza ze jestem kobieta a bede naprzykald kierowc, bo w polsce jest z tym problem czasem przekonalam sie sama

Gość icek z Łodzi
nie powinno być problemu, jedź w ciemno ryzykuj, nie szukaj pracy w polsce przez biuro pośrednictwa pracy bo zarobisz tam grosze... wycyckaja cie. Lepiej jechac w ciemno i szukać majać w razie czego kasę na bilet powrotny, WÓZ ALBO PRZEWÓZ, KTO NIE RYZYKUJE TEN NIE MA

Gość myślę że na początek
dostaniesz najniższą krajową czyli 6 funtów na godzinę

Gość lityl brytyn
rowniez tak mysle ale oczywiscie ze nie z biura w polsce przeciez cala moja rodzina i znajomi siedza w uk wiec nawet nie mysle o powrocie ;d poza tym pare spraw zmusza mnie do wyjazdu bez gadania. nie ma szans na powrot . takie panstwo tolerancyjne u nas ... asle mowcie ile zarabiacie bo narazie nic nie wiem i odpowiadac na pytanie ;d

Gość joijioj
taaa, angielski perfect:D Zapisz to sobie i po i wyciagnij kartke po I dniu w UK:D

Gość lityl brytyn
juz mam pewna prace na oku za 10 - 11 funtow na godzine ;) ale jeszcze sie zastanawiam bo to nie moj fach ale przyjma bez doswiadczenia wiec najwyzej to wybiore ;d

Gość lityl brytyn
do ojooj ;d angielski perfect bo moja rodzinamieszka w uk i sie zlaczyli z ludzmi ktorzy mowia po angielsku i z nimi rozmawiam :) jezeli mi nie wierzysz ok ale nie rozumiem skad mozesz wiedziec czy znam czy nie ;d poza tym kazde wakacje tam spedzam i rozmawiam w sklepie z ludzmi i na facebooku czasem ze znajomymi z londynu ;d daje rade ;d

Gość icek z Łodzi
TO CO UMIESZ CZYLI ANGIELSKI TO SMIECH NA SALI W POLSCE NIE DA SIE NAUCZYC PRAWDZIWEGO ANGIELSKIEGO, POJEDZIESZ TAM I SIE ZALAMIESZ :D oni maja calkiem inny akcent, i mówią skrótami, w każdym mieście innaczej się gada i inaczej słucha. Zaopatrz się w słownik.

Gość lityl brytyn
przeciez mowie ze spedzam tam bardzo duzo czasu ale nie zajmuje sie szukaniem pracy dlatego pytam co i jak i rozmawiam z ludzmi i rozumieja mnie nie mowie moze z ich akcentem ale wszystko rozumiem i potrafie powiedziec . 5 lat w szkole prywatnej w polsce angielskiego i jeszcze rodzina z anglii wiec czlowiek sie uczy czy chce czy nie sam sie nauczy. nie rozumiem o co wam chodzi zazdrosni jestescie? jezeli cie to pocieszy to moze nie umiem mowic i pisac jak czlonek mensy albo absolwent oxfordu

Gość joijioj
zazdrosni jestescie? ale o co, o to, ze chesz wyjechac i wykonywac prace, ktorej nie chce zaden brytol?? Czy naprawde to jedyny wniosek jaki ci sie nasuwa? Jak bedziesz pobierac benefity, to tez myslisz, ze wszyscy ci beda zazdroscic? Typowe polaczkowe myslenie Skoro czesto bywasz w uk, to sytuacja inaczej wyglada, ale duzo osob myslalo przed wyjazdem, ze zna perfect angielski, a okazalo sie na miejscu, ze potrafia jedynie dukac

Gość icek z Łodzi
nie jestem zazdrosny, powodzenia ! jak wierzysz w swoje umiejętności to dobrze

Gość lityl brytyn
do ojojoj nie o prace tylko o ten angielski. czytaj uwaznie. moze bede zarabiac mniej niz brytyjczyk nie chodzi mi o zarobki tylko o zycie nie mam zamiaru pisac co i jak nie jest to tak istotne ... prosze was o wyrozumialosc ;/