Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lil&M

czy sny coś oznaczają?

Polecane posty

Gość Lil&M

już chyba 3 raz w tym miesiącu śni mi się że mój facet mnie zdradza. czy to coś znaczy?

Gość rabbit junk
sny obrazują najczęściej nasze pragnienia i lęki, to sygnały z podświadomości. pewnie boisz się, że facet Cię zdradzi

Gość do do trikimiki
taaaa, to znaczy ze panicznie boisz sie zdrady. sny odzwierciedlaja nasze pragnienia i leki, ale nie zawsze. jak ktos wytlumaczy mi to, ze po rozstaniu z pewna osoba, nie snila mi sie ANI RAZ przez pierwsze 3 msce, chociaz myslalam o niej prawie caly czas? czy to jakis mechanizm obronny czy co?

Gość do do trikimiki
rabbit junk widzialam ze udzielalas sie na innych watkach dt snow, masz jakas koncepcje nt tego co napisalam?

Gość Lil&M
to co zrobić żeby uniknąć takich snów ? przyznam że po każdym takim śnie czuje się zdenerwowana i niepewna ;/

Gość do do trikimiki
nic nie zrobisz, to siedzi w twojej podswiadomosci, na podswiadomosc nie mamy wplywu jako takiego, jak przestaniesz sie bac zdrady, to przestana ci sie snic takie rzeczy.

Gość rabbit junk
Też miałam coś w tym stylu, ze zerwałam kontakt z osobą, o której potem obsesyjnie myślałam, jednak nie przyśniła mi się ani razu :) Szczerze to nie mam na to żadnego pewnego wytłumaczenia, jednak sądzę, że pewnie za dnia tak bardzo się nim zamartwiałam, że mój mózg chciał chociaż w nocy odreagować i "uspokoić się". W końcu sny są po to, zeby organizm mógł sobie poradzić z problemami, które przytrafiły się danego dnia, więc po śnie z tą osobą w roli głównej niekoniecznie obudziłabyś się wypoczęta i pełna energii, tylko jeszcze bardziej zdołowana i załamana całą sytuacją, więc żeby do tego nie doszło (celem snu jest wypoczęcie i poprawa nastroju) Twoja podświadomość "kazała" Ci o nim zapomnieć. W każdym razie ja to tak odbieram. :)

Gość annia.....................
Nie wierz snom.

Gość głos z nieba...
hmmm musisz się uspokić, namyśliłaś sie za dużo. mówią też że sny tłumaczy sie inaczej na odwrót;p

Gość malabrunetka21
no wlasnie co jest z tymi snami? mi sie ciagle sni ze goni mnie czarny rottweiler gdzies wyczytalam ze tz ze ktos czyha na moje zycie. ten sen powtarza sie wkolko tylko ostatnio to ten pies GADA ludzkim jezykiem:(

Gość do do trikimiki
rabbit junk, jest cos w tym co piszesz. :) tez wlasnie tak to interpretowalam, jako obrona odruch obronny organizmu. zwlaszcza, ze osoba ta przysnila mi sie pierwszy raz po okolo 4-5 miesiacach...po alkoholu.

Gość rabbit junk
malabrunetka21 - moze kiedyś (np. w dzieciństwie) miałaś niemiłą sytuację z jakimś psem i to siedzi w Twojej głowie do tej pory?

Gość do do trikimiki
a co do snow, kiedys mialam mocny sen i baaaardzo rzadko cokolwiek mi sie snilo, teraz mam problemy z zasnieciem czasami i wtedy mam sny, troche na pogranicczu jawy, czasami sie zastanawiam czy to juz sen, czy moja wyobraznia, ogolnie jak juz zasyopiam lapie sie na glupich myslach, wyobrazeniach to jakby juz sen, ale jeszcze nie spie do konca. co do symboli, matce snily sie wypadajace zeby, mi 2 dni potem i wszyscy zyja i sa zdrowi wiec w symbolike snow za bardzo nie wierze.

Gość malabrunetka21
rabbit wiesz co jakies 3lata temu rzucil sie na mnie i mojego kota amstaff (nie wiem czy tak sie pisze sorrki) i troche mnie poszarpal, same rany na glowie, rozjebane oko i reka wiec tu mozesz miec racje:)

Gość rabbit junk
Też nie wierzę w tą sennikową symbolikę snów, bo śnienie o czymś dla każdego może oznaczać coś innego. Trzeba je interpretować na podstawie własnych doświadczeń