Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała18tka

Używacie kosmetyków w ciąży?

Polecane posty

Gość mała18tka

Chodzi mi dokładnie typu pudry fluidy eyelinery kredki itp. ? Jak tak to jakie i w jakim tc? Pytam z ciekawości, jestem młoda i troszkę się nasłuchałam tzw 'zabobonów' co do tego (najczęściej od starszych)

Gość bez przesadyyyyyyyyyyy
radze sie tez nie myc:o:D

Gość uzywam kredki, tuszu, pudru
rózu i z dzieckiem jest wszystko ok! pierwsze slysze aby to miało szkodzic dzidzi. za to nie uzywam balsamów do ciała, tylko specjalny dla kobiet w ciazy przeciw rozstępom, równiez do mycia stosuje tylko mydełko bambino .

Gość kjbkj
weź amiast kafe poczytaj jakąś książke dla ciężarnych....

Gość b.e.a.t.a
Zabobonow nie ma co sluchac, natomiast ja bedac w ciazy musialam zrezygnowac z dobrej polowy kosmetykow, bo skora mi sie zrobila strasznie wrazliwa.

Gość junn
a co nie wolno? pierwsze słyszę. A jakie to są związane z tym zabobony?

Gość mała18tka
uzywam kredki, tuszu, pudru tu nie chodzi o zaszkodzenie tylko słyszałam że jak będę się malować np kredką to dzidzia bd miała czarne oczy hehe itp. ale to tylko zabobony w które nie wierze też zresztą jak większość i używam wszystkiego czego mi nie szkodzi :)

Gość junn
o rany no wiele zabobonów i przesądów znam ale z tą kredką to normalnie obłęd. :D

Gość mała18tka
junn to może znasz o cmentarzu coś, bo słyszałam że jest jakiś ale nie wiem o co dokładnie chodzi , że kobieta w ciąży nie może chodzić na cmentarz bo co ? Nigdzie też nie mogłam znaleźć a troszkę szukałam?

Gość jak mozna wierzyc w takie
brednie. ja bym sie bardziej martwiła jesli juz to tym czy kosmetyki nie zawieraja szkodliwych substancji niz tym ze po kredce do oczu dziecko bedzie miało ciemne oczy - to jakies chore.

Gość mała18tka
junn - tamto forum mnie rozbawiło ;) dobree a dodam że w tamtym 'zabobonie' nie chodzi o kolor tylko dookoła tam gdzie się malujemy, ale ja jakoś nie wierze ale słysze to za każdym razem od babci 'zobaczysz co będziesz miała od tego malowania jak będzie chłopak' itp.