Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xcds

idzie ktos na komunie? co kupujecie?

Polecane posty

Gość xcds

bo zupełnie nie wiem

Ja idę na komunię siostry i kupujemy jej kolczyki z białego złota z diamencikami i książkę o psach :) no i kwiatki.

Gość xcds
no własnie am dwie komunie brata i chrzesnicy mojeje mamy tez myslałam zeby kupic jeje kolczyki jakies branzoletke i cos do tego , a mniej wiecej ile dałas za te kolczyki ?

Gość fbwrj888rkfj
komunia siostrzeńca, mojego chrzesniaka-na spółkę z moimi rodzicami kupujemy laptopa, oprócz tego ja kupiłam jeszce srebrny łancuszek z krzyzykiem i Biblie

Za kolczyki daliśmy 880 zł, ale to dlatego że to moja jedyna i najukochańsza siostrzyczka, która zresztą przez większość czasu mieszka u nas :) no i finansowo też jest u nas raczej dobrze, nie żebym sugerowała że u Ciebie nie jest...:D no ale... Przeciętnie o ile wiem ludzie kupują prezenty za 200-500 zl, jedynie chrzestni większe o ile chcą. Zresztą kolczyków takich ładnych było bardzo dużo i takie już naprawdę fajne zaczynały sie od 250 zł.

Gość kasiasty chrzesny
ja ide i kupuję kawalerkę 28 metrów myslicie ze dziecko/ rodzice dziecka, sie ucieszą????

Gość kasiasty chrzesny
a może nie wypada kupowac kawalerki?? Ponoc już teraz kupuje się dwu pokojowe mieszkania.. Nie wyjdę na sknerę????] martwie sie co o mnie sobie rodzice pomyślą:-(

chłopak ...o ile nie ma już....będzie zadowolony z Playstation...my kupiliśmy taka wersję "mini" i był niesamowicie zadowolony :) złoty łąńcuszek z medalikiem z graweriem też jest fajnym prezentem....a ze to komunia można też kupić biblię to chyba najbardziej na miejsscu będzie...ja zawsze daję dodatkowo jak idziemy gdzieś na komunię (z ładną dedykacją) ....widziałam takie biblie za 680 zł...cena nie mała ale sama sięga była cudowna :)

kasiasty .... wiesz ja mam dziecko...chcesz być chrzestnym PLZ.... :)

Gość malinowa_i_porzeczkowa
Po co dzieciom w tym wieku złote kolczyki?? A za 10 lat, jak będzie chciała je załozyć pewnie wyjdą już z mody:o

Gość kasiasty chrzesny
no własnie po co dzieciom kolczyki na komunia?? Co innego mieszkanie dwu pokojowe.... Ludzie nawet się nie wypuszczajcie z kolczykami, laptopami czy play station. Teraz nastała era mieszkaniowych prezentów!! Trza zapewnic dzieciakowi strart w zyciu a nie jakies marne kolczyki za 800 zł!!

Gość xcds
tzn u mnie finansowo nie jest zle, w sumie to mam 3 te komunie z czego na jednej nie moge byc a na pozostałe dwie prezenty bede kupowała razem z chłopakiem, mama powiedziała zebym nic drogiego nie kupowała bo dostanie komputer rower i duzo innych.. no ale wiadomo.. a tej chrzesnicy mamy tez pasowałoby cos kupic fajnego dlatego pomyslałam o bizuterii albo ewentualnie cos elektronicznego

Jak to po co? :) Przecież to nie są pierwsze złote kolczyki jakie ma moja siostra :D nie wiem jak można sie dziwić, zlote kolczyki są najmniej problemowe, nic sie z uchem nie dzieje, mozna w nich spać, kąpać się itd.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
My zostalismy zaproszeni na komunie do syna barta ciotecznego...nie utrzymujemy jakos kopntaktu ze soba...widujemy sie jak to mowia raz do roku:)i nie wiem jaki prezent mu sprawic...hmmm...myslelismy no pieniadzach ,ale nie wiem ile...ide ja z mężem i 5 letani córka...

a może właśnie ta biblia i pieniążki...uzbieraja na cos i kupią....a i jeszcze raz jak byłam na komunii to dziewczynka dostała bardzo ladny rozaniec z kamyczkami swarovskiego :) też był piękny....

Gość autorki,juz chyba niema
Jak to po co dziecku kolczyki?bizuteria nie wychodi z mody o ile jest klasyczna,nigdy nie pozyczala od babci?pozatym to pamiatka na cale zycie,play station i rowery itd przejda do lamusa,bo to chwilowe zajecia,zabawki a ladne kolczyki wyciagnie za dwadziescia lat z szufadki i pojdzie bronic magisterki,lub na ranke,pamietajac,ze to o d ukochanej siostry

To już chyba lepiej coś elektronicznego, przynajmmniej dziecko będzie miało z tego pożytek w najbliższym czasie. Kolczyki to dobry prezent np. na osiemnastkę, bo po cholere dziecku prezent, który przez parę dobrych lat będzie leżał w szkatułce.

Gość xcds
playstation odpada bo i tak za duzo siedzi przed komputerem tymbardziej jak dostanie nowy to wtedy dopiero bedzie.. jak sie go zapytałam co by chciał dostac to mowi ze słownik i zegarek no ale niewiem czy to nie było pod naciskiem mamy

Gość dertae
na szczęscie w tym roku nie mam żadnej komunii, nie trawie tych pseudoprzyjęć z żarciem i prezentami, koszmar , koszmar,koszmar za to w następnych latach niestety szopka trwa

autorki,juz chyba niema, a na rocznicę kup siostrze garsonkę, będzie mieć na obrone magisterki:D

Nie kupowałabym kolczyków, które będą leżały w szufladzie do 18-stki i powtarzam kolejny raz że siostra nosi kolczyki na co dzień i te od nas też będzie nosić :)

Gość cdssss
ja dostałam kolczyki wisiorek i pierscionek od chrzestnej i chrzestnego i powiem szczerze ze leza one do tej pory nie uzywane.. w wisiorku byłam z da razy i sie zerwał pierscionek był za wielki i do tej pory jest a kolczyki ciezkie jak na takie małe uszka wtedy a teraz bym tego nie załozyła bo nie lubie w złocie chodzic..

Pozwalacie dziecku chodzić na co dzień w złotych kolczykach???

O w mordę, właśnie przeczytałam ile kosztowały. Małe dziecko czy młoda nastolatka w kolczykach za prawie 1000zł...:o

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Nie chcialabym by moje córka dostala taką lalkę...

Gość xcds
jestem jestem ..:P musze sie chyba wybrac na miasto poogladac roznosci

Gość dertae
lalka eborn nie jest dla dzieci, chyba wiele osób nie ma pojęcia co to jest jak nazwa brzmi lalka to myślą że dziewczynki muszą sie tym bawić lalka eborn jest rzeczą kolekcjonerską dla osób można powiedzieć dorosłych albo juz dużych ta lalkę się czci bo jest wykonana ręcznie ze szczegółami, ubiera ją sie w prawdziwe niemowlęce ubrania kretyni kupuja tp 9 letnim dzieciom , idioci

No pewnie, obydwie miałyśmy wcześnie przebite uszy i dopóki sama nie zaczęłam sobie kupować kolczyków w różnych sklepach tzn dokąd decydowała mama nosiłam tylko i wyłącznie złote kolczyki.

Gość dertae
*lalka reborn