Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia.99125

Matka z dzieckiem w PUP.

Polecane posty

Gość dobrze prawisz
no chce mieć ubezpieczenie, to chyba oczywiste...a co do tego że nalezy jej się jak psu miska...tutaj mama wątpliwości bo w Polsce nie jest tak ze ubezpieczenie ma kazdy obywatel, aby je miec trzeba pracować w sumie więc to nie jest tak ze sie każdemu z marszu należy...niestety

Gość Żeberko
Kobiety , a szczególnie matki dzieciom należy chronić, a większość Polaków zatłukłaby je batem na polu podczas orki z dzieckiem przy cycku.

Gość dobrze prawisz
ok, ale prawo jest prawo i nikomu nie nalezy się szczególne traktowanie ( w tej kwestii oczywiscie) tylko z tego tytułu że ma dziecko...

Gość aDFEEEFTE
neistety ale samotnym matkom nalezy sie szczegolniejsze traktowanie bo to one rodza i wychowuja obywateli tego kraju!!

Gość dobrze prawisz
ale ja nie mówię co powinno być tylko co jest. czy w prawie stoi że matki mają szczególne przywileje w państwie z tytułu urodzenia dziecka? nie, więc to o czym mówisz to pobożne życzenia a ja mówię o tym co jest w stanie faktycznym. a stan faktyczny jest taki, ze żadnej kobiecie z tytułu urodzenia dziecka nie przysługuje ubezpieczenie (przysługuje kobietom w ciąży i przez okres połogu czyli 6 tygodni po porodzie a później już koniec)

Gość u mnie jest taka za scianą
Co ty gadasz ? Po pierwsze ona nie jest samotna, po drugie dala dupy, ze byla bez pracy i zaszla w ciaze, po trzecie po co sie rejestruje jako bezrobotna, jesli wie, ze nie moze pracowac :O BZDURA !!

Gość awrfghnhmjn
rejestruja sie tlumoku po to by meic ubezpieczenie tak trudno ci rpzychodzi zwykle myslenie?

Gość Żeberko
Zawsze wydawało mi się, że stosunek do matek i dzieci świadczy o naszym człowieczeństwie. Nawet zwierzęta opiekują się i chronią samicę z młodymi.

Gość dobrze prawisz
no rejestruje się dla ubezpieczenia, wcale nie chce pracować- wyraźnie chyba napisała? a co racja to racja- ona nie jest samotna tylko samotną udaje:p

Gość dobrze prawisz
żeberko- nie w Polsce:p

Gość awrfghnhmjn
skoro ejst instytucja taka jak UP to sie czlowiek rejestruje i ma ubezpieczenie. Co ma poczac matka ktorej dziekco non stop choruje?? ma byc bez ubezpieczneia i pracy? ktos ja musi ubezpieczac by mogla sie z dziekciem leczyc

Dziwi mnie, ze kobiety robia sobie dzieci nie majac pracy a pozniej lamentuja. Autorka to nieudacznik moim zdaniem, bo dala sie wydymac urzednikowi. Skoro sama nie wie co i jak sie robi, to powinna pojsc i zapytac osoby upowaznione w UP a nie na kafe.

Gość dobrze prawisz
musi nie musi- ostatnio słyszałam że chcą zlikwidowac ubezpi9eczenia w pup własnie ze względu na "wyłudzaczy" czyli osoby, które np. pracują na czarno a rejestrują się dla ubezpieczenia. uważają ze jak się to zlikwiduje to bezrobocie zaraz poleci w dół bo wielu tych bezrobotnych to fikcja. jak to wprowadzą to dopiero będa jaja

Macie w Polsce, jak chcieliscie. Anty aborcja, droga antykoncepcja, zero wiedzy i pomyslunku. Teraz sie martwcie🖐️

Szkoda, ze dawno tego nie zrobili. Takie lachudry kradna i tak gowniane pieniadze od panstwa ( i tak zlodziei). Takie bledne kolo, kazdy kazdego okrada.

Albo samotne matki, ktore zyja z fagasami a lataja po kase do Mopsu :O zalosne...

Gość Żeberko
Jak ktoś ma oczy otwarte i troszkę chociaż empatii to widzi, że taka kobitka nie ma wyjścia, tylko musi kręcić i oszukiwać, żeby w razie choróbska dostać się do lekarza. Ja nie widzę w tym jej winy i naciągactwa, że tak musi robić.

ale ma faceta, tak ? Zdecydowala sie na dziecko nie majac pracy, ubezpieczenia itd.

Gość dobrze prawisz
no nie przesadzaj, jeśli kobieta decyduje się na dziecko , nie mając pracy to wiesz...to jest jej wina. myślę ze takie postępowanie jest akurat skrajnie nieodpowiedzialne. ale to temat na inna dyskusję

Myslec !! Tego brakuje niektorym. Jeszcze zblakana owca dala sie stamtad wyrejestrowac :O No wybacz, ale mam prawo miec takie zdanie.

Wiec jaki sens ma tu debata na temat UP? Nie sadzisz, ze powinna zasiegnac informacji u zrodla ??

Gość awrfghnhmjn
a skad wnioski ze ja pracy nie mialam?? Prace mialam. Poszlam namacierzynski, wcyhowawczy, potem na zasilek. Moje dziecko choruje czesto i nie moge podjac pracy komprende??

Co mnie drazni, to fakt, ze dziewczyna jest nieodpowiedzialna zupelnie. I zamiast zalatwiac sprawy jak dorosly czlowiek, zaklada temat na kafe, zamiast udac sie do urzedu, zadzwonic, zapytac. Bo nie wierze, ze w kazdym siedza sami wredni ludzie.

I cos sie nie zgadza w twoich datach, bo skoro masz 5, 5 miesieczne dziecko a zarejestrowana jestes od maja 2011

Gość awrfghnhmjn
co sie nie zgadza, byla bezrobotna i zarejestrowana od dawna

Gość frgbvffrhg
zarejestrowalas sie bedac w ciazy, tak ?

Gość frgbvffrhg
To teraz sama sobie wytlumacz kobieto, gdzie jest sens tego, co piszesz ? Skoro zarejestrowali cie jako ciezarna, to co pitolisz o dziecku ?

Gość frgbvffrhg
Od kiedy to rejestruja ciezarna w UP i w dodatku po tym, jak sama odeszla z pracy ? :O

Gość Żeberko
A co? Uważasz, że powinni ją zastrzelić?

Gość Żeberko
Chciała mieć ubezpieczenie na czas ciąży i po porodzie.