Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwadracik

ROMANS MĘŻA (Z KOLEŻANKĄ )JAK SOBIE Z TYM PORADZIĆ...POMOCY

Polecane posty

Gość ja dobie daję 8,5/10
* bo ja się nie złamię.

Gość chybanaiwna
Wcale nie mówię żeby walczyć o niego i żebrać o miłość!!!!!! Mówię o sytuacji, gdy dwoje ludzi się kocha tylko po drodze się zagubili, ale chcą być razem. Mówię o tym żeby spróbować jeszcze raz a nie przekreślać wszystko, pakować walizki, dzieci pod pachę i do mamusi. i co dalej? zaczynać wszystko od nowa? Uwierzcie mi, kiedyś najgłośniej wrzeszczałam - ŻE JAK ZDRADZI TO DO WIDZENIA- nie ma powrotu, nie ma wybaczenia, ale zdążyłam dorosnąć i dziś już wiem że życie nie jest czarno - białe.

Gość O matkooooooooooo
cos wam powiem "te niezależne" niby- do czasu.:D Nie zawsze opłaca się być zimną suką! Zresztą co tu mówić o miłości, jak ciągle jest walka, kto jest górą.... jakieś durne "wychowywanie" męża lub żony. Nie potraficie się wczuć w to, co czuje autorka i stąd te durne rady i wyśmiewanie , że kobiety są uległe. Nikt tu nie pisze o uległości, co najwyżej o kompromisie, bo inaczej to trzeba by się pozabijać albo jako odskoczni bez przerwy szukać kochanka. Qwadracik postąpiła prawidłowo- dała mężowi prawo wyboru, gdy się o wszystkim dowiedziała- nie poniżała się. Mąż wybrał ją ale to nie wszystko- to ona w tej chwili się zastanawia, czy dadzą radę, czy ich małżeństwo przetrwa. I na dobrą sprawę to od niej teraz wszystko zależy..... Zrobiła zgodnie powiedzeniem.... " jeśli kochasz kogoś całym sercem- uszanuj jego wolność. Jeśli wróci- będzie twój na zawsze. Jeśli nie- nigdy nie należał do ciebie. " Wrócił- ale wybór ma Qwadracik :)

chybanaiwna, a nie jest tak, że po prostu poczułaś się zbyt zmęczona i (nie obraź się), stara (może nieatrakcyjna?), żeby zaczynać od nowa? bo niechęć do zaczynania od nowa z czegoś wynika. albo wygodnictwo, albo niskie poczucie własnej wartości, albo brak funduszy, albo... no właśnie? "Mówię o sytuacji, gdy dwoje ludzi się kocha tylko po drodze się zagubili, ale chcą być razem." ale zaraz... Ty też go zdradzałaś? bo jeśli nie, to nie dwoje się "zagubiło", a on. i nie "zagubił", ale złamał przysięgę, olał Twoje uczucia, uczucia dzieci, wydawał na inną kobietę pieniądze, zamiast na dzieci, itd. dorosłość nie jest równoznaczna z akceptacją braku szacunku do siebie. co za niedorzeczność :D

Gość O matkooooooooooo
Chybanaiwna- ja wiem o co ci chodzi. Inni tego nie czują bo....... NIE CZUJĄ :(

"jeśli kochasz kogoś całym sercem- uszanuj jego wolność. Jeśli wróci- będzie twój na zawsze. Jeśli nie- nigdy nie należał do ciebie. " kolejna pseudoromantyczna brednia. idźmy dalej: pan X zdradził, wrócił, pani Y wybaczyła (bo uznała, że skoro zdecydował wrócić, jest już na zawsze jej). pan X nauczony, że może sobie pozwolić, znów zdradził i znów wrócił, a pani Y, w myśl tego powiedzenia, znów go przyjęła. i tym sposobem pani Y "szanuje jego wolność", a pan X "wraca", bynajmniej nie na zawsze. nonsens? ano. kobietki, myślenie racjonalne to domena mężczyzn i właśnie dlatego często mają nad nami przewagę.

Gość O matkooooooooooo
a ja tobie- nie czujesz o co tu chodzi. Nie twoja to wina zresztą. Tak trudno ci zrozumieć, że dwoje ludzi się kocha i może się "pogubić" ale chcą być razem!!!!!!MIMO WSZYSTKO!!!! Tylko jedno, nie wie, jak PRZEPRASZAĆ aby ból minął a drugie nie wie jak WYBACZYĆ, czy jest możliwe dalsze życie.

Gość kobiety sa slabe
jeśli kochasz kogoś całym sercem- uszanuj jego wolność. Jeśli wróci- będzie twój na zawsze. Jeśli nie- nigdy nie należał do ciebie. " co za brednie! szkoda ze maz nie stosowal się do slow "jak kochasz to nie zdradzasz" a co zlego w zaczynaniu od nowa? trzeba isc do przodu a nie stac w miejscu:D

Gość kobiety sa slabe
jak sie kogoś kocha to się nie zdradza tej osoby miesiacami:P proste ale wy, jak zawsze dorabiacie do tego jakas ideologie o zagubieniu:O i potem macie to co macie

Gość chybanaiwna
Nie jestem stara ani niewydolna finansowo :) Niczego mi również nie brakuje. takie jest po prostu moje zdanie na ten temat. W naszym małżeństwie bywało naprawdę różnie, może byliśmy zbyt młodzi ale jakoś się udało, pracowaliśmy nad tym razem. Mamy dwoje małych dzieci, kochamy się . Ponadto mój mąż mnie nigdy fizycznie nie zdradził i ani ja jego. Kiedyś jednak zakręciła się obok niego pewna kobieta, i mimo że do niczego nie doszło, to pozwoliło mi to przemyśleć kilka spraw.

Gość O matkooooooooooo
"dorosłość nie jest równoznaczna z akceptacją braku szacunku do siebie. co za niedorzeczność " A ty jesteś najlepszym przykładem dorosłości :P zdradzasz męża a jednocześnie go "wychowujesz'" :D- to dopiero NIEDORZECZNOŚĆ!!! Jak zaczniesz myśleć sercem a nie dupą ( sorry!!!) to zrozumiesz "o co loto" ! ))))))))))))))))))))))))))

no właśnie. Ty czujesz, on myśli. ale jak to było z tym pogubieniem? czy ty też zdradziłaś? bo póki co, wygląda na to, że tylko mąż się "pogubił"- więc czemu mówisz, że pogubiliście się obydwoje? zresztą "pogubić" to się można na wyjeździe integracyjnym, pod wpływem alkoholu i skoczyć do łóżka z koleżanką. romans (bo o to chodzi?) nie jest "pogubieniem się", ale starannie przeprowadzoną operacją logistyczną. oszustwa, wymówki, uniki i cały szereg zachowań mających na celu krycie go NIE SĄ POGUBIENIEM SIĘ. żonaty, z którym się spotykałam, wspinał się na wyżyny kunsztu strategii, żeby wepchnąć nasz wyjazd w grafik. a jakie wymówki miał na spóźnienia! :D żona mu sprawdzała bilingi, więc drugi telefon kupił, na kartę. rachunki za restauracje tłumaczył jako "kolacje służbowe". żałosne? nie chełpię się tym- byłam młoda, nie wiedziałam, czego chcę od życia. ale uwierz, o matkoooo, że gdy komuś zależy na kobiecie, na drugim człowieku, nie spiskuje przeciwko niej. takie proste.

o matkooo, skąd wniosek, że zdradzam męża? nie zdradzam, nie zdradziłam i nie zdradzę. jak się zakocham- odejdę. tak, tak też można. uciekam popracować.

Gość kobiety sa slabe
romans (bo o to chodzi?) nie jest "pogubieniem się no kobiety musza sobie jakoś wytłumaczyć zachowanie faceta a co ma powiedzieć? że mąż przestał ja kochać, że podoba mu sie inna ? no cos ty, on się " tylko pogubił' i jeszcze o niego będzie walczyc:o zalosne:O

Gość chybanaiwna
Napisałam chyba wyraźnie że nie zdradziłam go, choć kiedyś, bardzo dawno temu, kiedy byłam bardzo młoda, zauroczyłam się bezsensownie z jednym takim, jednak do niczego nie doszło bo umiem nad sobą panować i wiem co jest ważne. A co do mojego męża to też nie zdradził mnie fizycznie, zabolało mnie po prostu to, że wogóle dopuścił do takiej sytuacji że poznał kogoś innego. Ale jak wiecie są dwie strony medalu - nie byłam bez winy, przytłoczyły mnie problemy, przestałam go zauważać, robiłam awantury itd, byłam naprawdę okropna. pojawienie się JEJ sprawiło że się opamiętałam i przemyślałam wiele spraw. Dziś między nami jest cudownie, nigdy nie było lepiej, jesteśmy prawdziwymi przyjaciółmi i jestem szczęśliwa :))))

Gość taaaaaa.........
jeśli mowa o "pogubieniu" on/ mąż- zdradził choćby emocjonalnie ona/ żona- nie wie jak postąpić, co dalej :( Na tym polega ICH obopólne POGUBIENIE! :classic_cool: Myślcie wielotorowo a nie jednostronnie. Dupa to nie wszystko :D

KOBITO piszesz o zdradzie, zalisz sie i nie wiesz co robic. Spotkalas sie z ogromna krytyka na jego osobe i odrazu zaczelas go bronic! Ty mu JUZ wybaczylas, boisz sie o tym powiedziec glosno! liczysz na wspolczucie od nas ze cie zdradzil? ahh

Gość taaaaaa.........
Chybanaiwna- ty z mężem się ODNALEŹLIŚCIE :) ale pozostałe piszące na tym topiko, jak napisała omatkooooooo, chyba nie wiedzą "o co loto ":D

Gość taaaaaa.........
no i dobrze, że mu wybaczy, bo pewnie jeszcze nie do końca mu wybaczyła. Ona kocha!!!! On też ją kocha!!!

Gość kobiety sa slabe
kocha ale podupczył inna:o

kocham, więc biję. kocham, więc zdradzam. kocham, więc wybaczam wszystko. ot i kobieca logika :P

Gość co mam teraaz zrobic
:D

Gość O matkooooooooooo
jeszcze ostatnie słowo- widzicie świat w kolorach czarno-białych :( życzę wam z całego serca abyście zauważyły wszystkie kolory tęczy :) Wtedy będziecie potrafiły żyć!!! :classic_cool: Mało wiecie o życiu i o.......MIŁOŚCI...... O WIELE ZA MAŁO!!!!! Jedyna pociecha- życie was wyprostuje!!!! )))))))))))))))))))

Gość kobiety są slabe
a zobaczyc wszystkie kolory teczy moga tylko te ktore wybaczaja zdrade?:O

Gość tak to widze
kwas na morde tylko z umiarem i zaden facet jej nie tknie ----------zona przyjaciela--tabu ,dla twojej przyjaciółki twój mąż powinien być tabu --kiedyś to by juz miała kwas na morde wylany i swiat meski miala by tylko w marzeniach albo za szmal !!!!!!!!!a teraz wszyswtkie jestescie kultularne ,szare myszki----------moje panie jak widzicie ze,,kolezanka;;podrywa wam meża to nie patrzcie idiotki ze to jest niewinny flirt czy zarty tylko brac kurwe za kudły i poszol won szmato za drzwi a jak on sie upomni to i jego za drzwi bo to znaczy ze ma was gdzieś !!!!!!!!!!

Gość O matkooooooooooo
kobiety są słabe- nie!!!! nie myśleć tylko dupą a......MYŚLEĆ!!!! No cóż, jednemu łyżką a drugiemy łopatą :P ...... trzeba tłumaczyć!!!

"oje panie jak widzicie ze,,kolezanka;;podrywa wam meża to nie patrzcie idiotki ze to jest niewinny flirt czy zarty tylko brac k**we za kudły i poszol won szmato za drzwi " proponuję neospazminę i racjonalne myślenie: "koleżanka" niczego nie obiecywała żonie, za to mąż tak. i to on jest winny,o n łamie obietnice i ma gdzieś was i wasze uczucia, on sobie pogrywa z dwiema kobietami. ON jest winny, a nie "koleżanka" :D

Gość taaaaaa.........
też bym skunksiarę zabiła :D ale czy kobieta to rycerz??????? to powinna być domena faceta- walka o kobietę!!!! :P

Gość taaaaaa.........
ZROZUMIAŁYŚCIE MÓJ ŻART??????

omatkooo, swoją drogą, stosujesz ciekawe mechanizmy obronne- racjonalizacja pełną gębą. tylko, że to się nijak ma do życia.