Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wakacyjna85

Poradzcie! wyjazd z dzieckiem nad morze:)

Polecane posty

Gość wakacyjna85

Wybieramy się z dzieckiem nad morze, dziecko będzie miało wtedy 1,5roku, to nasze pierwsze wakacje z małą- co zabrać przydatnego, oprócz podstawowych rzeczy? kiedy wyjechać (10h jazdy) najlepiej?? nie wiem czy dziecko będzie spało w foteliku samochodowym:( czy będzie mu wygodnie, ten fotelik jest całkiem na pion a tu tyle drogi przed nami... a może jakieś rady od Was?

Gość karolaaaaaaaaa321
my tez bylismy z dzieckiem nad morzem jak mala miala dokladnie 1,5 roku. Wyjechalismy ok 22, na miejscu bylismy jakos ok 7. Mala cala droge spala w foteliku, obudzila sie tylko raz na chwileczke.

Jak 10 h to radziłabym jechać część podróż nocą, bo dziecko prześpi. Jak fotelik pionowy to niech dziecko jedzie z przodu, wtedy można odchylić fotel przynajmniej tak, że dziecku głowa nie lata. Na długą podróż przydaje się przenośne dvd z bajkami lub słuchowiska, ale to u starszych dzieci.

Gość wakacyjna85
a odpoczeliscie z takim dzieckiem choc troszke czy raczej nie??

Moje dzieci są niekłopotliwe, więc ja zawsze odpoczywam na wyjazdach. Jak jest jeszcze ich tata to ja się lenię :D

Gość karolaaaaaaaaa321
Pewnie, tylko ze strasznie duzo czasu zajmowalo nam samo rozlozenie sie na plazy - parawany, reczniki, kocyk dla malej, dmuchanie jej akcesoriow do wody, rozkladanie takiego niby namiotu od slonca- to wszystko pochlanialo sporo czasu, ale glownie meza.

Gość wakacyjna85
podnosze

Gość olga.w
Wakacyjna my w drugą stronę jeździliśmy z nad morza w góry zawsze wyjazd pod wieczór ,postoje obowiązkowo w nocy na stacjach my na kawę ,mały jak się budził wyjmowałam z fotelika aby się wyprostował ,napił się jak spał to spał nie budziłam ,my may fotelik regulowany tak że może być w pozycji lekko na wpół leżącej i to jest bardzo wygodne ,a co zabrać nad morze na pewno dużo ubranek,koszulek ,spodenek ,czapeczki ,ja co roku jeżdżąc na wczasy zabieram za mało .Jedziecie do cywilizacji zawsze można kupić coś jak zabraknie więc nie ma obawy ale najlepiej zrób sobie listę .

przede wszystkim musicie wiedziec jakie beda warunki ma miejscu. tzn czy bedzie lazienka tylko dla was, co w niej jest (wanna/prysznic), czy jest miejsce na lozeczko, itd i do tego dostosowac, co wezmiecie dla dziecka a jesli chodzi o to kiedy wyjechac to zalezy od Waszego dziecka. jesli sypia w foteliku to najlepiej w nocy aby przespalo droge. a jesli nie lubi to w dzien ale trzeba czesto sie zatrzymywac, robic przerwy i zabrac jak najwiecej atrakcji na droge

podróż z maluchem na pewno łatwa nie jest, ale faktycznie co do samego pobytu, to chyba najważniejsze, żeby sprawdzić, jakie są warunki na miejscu. Skoro jedziecie pierwszy raz w tak długą podróż nie dziwię się, że macie mnóstwo wątpliwości. Ale najważniejsze to to, żeby się nie martwić na zapas.