Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zuua

jestem zła że na allegro ci ludzie mają towar za tak małą cenę!!!

Polecane posty

Gość handlowalem na allegro
ale sami jestescie sobie winni ze kupujecie wogle na allegro gdybyscie przestali allegro obnizyloby prowizje a cwaniacy handlujacy bez podatku tez by nie zarobili ja sie w uk nauczylem -live locally shop locally nie chodze po sklepach tylko kupuje wszytsko pod domem i nie obchodza mnie ceny tylko daje zarobic ludziom w mojej lokalnej spolecznosci. a polak poleci do marketu bo pietruszka tansza 10gr i kupi 10 niepotrzebnych rzeczy ktore wyrzuci a do warzywniaka na osiedlu nie pojdzie . podobnie z allegro cos troche tanszego a jak dostajecie paczke za ktora przeplacacie bo norma jest ze sprzedawcy jak nie towarze to paczkami zarabiaja i jak juz dostaniecie paczke to dostajecie towar nezgodny z opisem lub inna tandete. polacy musza sie nauczyc handlowac jeszcze i kupowac i racjonalnie wydawac swoje pieniadze ktorych za duzo nie maja polecam posiedziec rok w uk- zadne studia was nie naucza tego co ja tu przeszedlem i sie nauczylem

Gość w tym temacie juz wyjasniono
gdyby to było takie proste to każdy by dzwonił do hurtowni kupował i sprzedawał drożej. jak widać robią to od lat jedni i ci sami. już ci napisałem jak możesz tego dokonać - import. trzeba miec dużo pieniędzy,kontakty i dobrego prawnika. nie ma sensu szukać w hurtowniach i u dystrybutorów bo kupując towar tam gdzie może kupić każdy nic na nim nie zarobisz. jelenie sprzedają ten towar poniżej kosztu zakupu np. karty pamięci i żyją z tego że zarobią 1zl na przesylce. pracując od 6 rano do 2 w nocy można w ten sposób zarobić na miesić z 3 tysiące dobre dla ludzi którzy mają jakieś zapasowe części do przeszczepu i lubiących pracować dla samej pracy nie dla zysku.

Gość mmLena07
czytałam gdzieś, że niektórzy to na allegro zarabiają tylko i wyłącznie na cenie przesyłki! sprzedają towar po zaniżonej cenie, ale wiele sztuk i mają zawyżoną cenę przesyłki niektóre firmy natomiast traktują allegro tylko jako reklamę, przykładem jest firma odzieżowa bonprix, gdzie ceny ich ciuchów na allegro są droższe niż bezpośrednio ze strony firmy bonprix :)

Gość bez sensu piszecie
na allegro działa wielu legalnych sprzedawców- producentów- płacących vat, duży,,, opłaty do serwisu też wysokie,, oferujących porządne, polskie produkty, w cenach okazyjnych- w porównaniu do sprzedaży stacjonarnej więc nie ma co uogólniać, oczywiście chińszczyzna- to inna bajka,, ale kupując cokolwiek robię selekcję cenową i chłam odpada,,

hahahah polskie towary pokazcie mi choc jedna rzecz ktora jest od podstawa stworzona w polsce z polskich polproduktach w polskiej fabryce nie ma czegos takiego wszystko sprzedali zachodowi i teraz mam chinszczyzne dookola

Gość MartaKrakow
Żeby dobrze zarobić, to po pierwsze trzeba mieć kontakty w Chinach, kasę, żeby kupować duże ilości i znać przepisy celne. To ostatnie często daje duuuuże oszczędności ;).

Gość bez sensu piszecie
o nie... ja mam polskie produkty- wszystko z polskich elementów i włoskich,,firma rodzinna

Gość MartaKrakow
i jeszcze Indie :) zdecydowanie, teraz Indie stają się drugimi Chinami, tam się przenosi pomału produkcja, hindusi są tani, a Chińczycy zaczynają się cenić

Gość a nie logiczne to??
przeciez na allegro odpadaja takie koszty jak LOKAL,PRACOWNIK,WIEKSZOSC RACHUNKÓW...dlatego jest taniej...ludzie...

porownajcie glupi prl gdzie dalo sie produkowac polskie samochody polskie motocykle radia szarotki i inne rzeczy pokazcie mi choc jedna rzecz kultowa produkowana teraz w polsce w oparciu o polska mysl techniczna cos co moglbym kupic zostawic na pamiatke i pokazac dzieciom za 30 lat- to jest polskie z lat mojej mlodosci po swoim ojcu mam wspomniena chociazby polonez radio szarotka shlka a co zostawimy naszym dzieciom? chinskiego iphona? wiec jak mi ktos pisze ze na allegro sa polskie produkty to smiac mi sie chce te uczciwie placace vat firmy to tez bajka - jeszcze pewnie pracownikom swoim placa godziwie? \nie oszukujmy sie POLSKI juz nie ma dlatego ja juz do tego GOWNA jakie zostalo w polsce nie doloze chociazby zlamanego pensa ciezko zarobionego w uk niech ten kraj zdycha a co madrzejsi niech wyjada a reszta kilka tupolewow i sliskich kocy wykoncza sie sami pod palacem zrownac z ziemia zaorac i od nowa budowac ten kraj bo czemu w uk jest normalnie w holandii jest normalnie a w polsce cyrk ze sie cala europa z nas przepraszam z was smieje?????

koszt powanego handlu na allegro to ciezko wiecej niz wynajecie sklepu stacjonarnego a ludzo zatrudnic musisz no chyba ze chcesz sam to wtedy uwoerz mi nie zarobisz na godziwe zycie - samemu mozna se dorobic ale to wtedy allegro wiecej na tobie zarobi lub zwalic konia i klepac biede w biedronce z polskimi produktami z portugalii za 1000zl na reke, a kasa dzieki takim marketowm jest wypompowywana z polski do innych krajow

Gość bez sensu piszecie
ależ jesteś pokrzywdzony,,,płacimy uczciwie VAT, płacimy ludziom i jest ok,, dlaczego tak trudno w to uwierzyć? a polski produkt na allegro to nie samochód, telefon czy coś w tym stylu,,,nie generalizuj,,

Gość bez sensu piszecie
nie narzekam na tę sprzedaż,,płacisz prowizje od sprzedaży, a nie miesiąc w miesiąc np, czynsz,,sprzedajesz to płacisz nie sprzedajesz nie płacisz prowizji,,a dobry towar sprzedaje się zawsze,,,

allegro jest dobre popatrzec sobie ale nie oszukujmy sie w polsce nawet sytem platnosci on line jest 1100 lat za murzynami skoro przelew z banku do banku idzie jeden dzien albo i dluzej wiec az tak duzo ludzi nie kupuje na allegro nie oszukujmy sie. allegro dla mnie jest stracone za to ze taka duza firma a nie mozna sie nawet dodzwonic do serwisu klienta bo nic takiego nie ma jak infolinia - reklamacje mailem i czekasz czekasz czekasz..............a jak jestes niegrzeczny dla nich to ci konto zablokuja. chuj w dupe allegro

ja nie jestem pokrzywdzony tylko 20pare lat zylem w tym jebanym kraju liczacz ze sie cos zmieni i bylem karmiony klamstwami. teraz mi sie oczy otworzyly i powiem jedno ZALUJE ZE MIALEM TAKIEGO PECHA ZE URODZILEM SIE POLAKIEM A NIE W INNYM KRAJU dlaczego tu nikt z moich znajomych nie zastanawia sie co zrobic zeby zarobic jak oszukac zeby przyoszczedzic lub czym handlowac na allegro zeby dorobc do pensji???? bo tu kazdy uczciwie pracujacy zarabia tyle ze go stac na utrzymanie rodziny a stre rzeczy z domu sprzedaje sie na carbootach za grosze naprawde ponizej funta nowe rzeczy sprawne tylko juz nie potrzebne a nie na allegro jak w polsce laski stare szmaty sprzedaja i jeszcze chca zarobic na tym? a czemu? z BIEDY!!!!

Gość bez sensu piszecie
z przelewami nie jest aż tak źle,,:):) już wiem, czemu jestem zadowolona z życia--BO NIE JESTEM TAKIM MALKONTENTEM JAK TY:):) HAHAHA

no ten samochod leopard to tak kurwa dostepny dla przecietnego kowalskiego jak mercedes w prlu dla przecoetej polskiej rodziny chodzi mi o jakis typowy polski produkt jak motorynka ktora kazdy mogl miec albo glosniki altus albo wieze diory cokolwiek polskiego co sie produkuje sprzedaje i ludzie to kupuja nie mowie o jedzeniu i o ciuchach choc ciuchy ti w wiekszosci chinskie z metkami..........

ja tez jestem zadowolony z zycia ale dopiero teraz i jestem naprawde szczesliwy bo stac mnie chocby na taka glupote zeby isc kupic sobie cala dyskografie jamesa blunta w sklepie na cd a nie pierdolic sie w sciagannie z neta bo tu sie to po prostu nie oplaca . w polsce cd kosztuje 50-70zl nowosc tu za 14 funtow mam 4 plyty mozna mozna???? wiec ciesze sie ze siedze sobie slucham pije carlsberga nie stresuje sie ze jestem chory i mi nie zaplaca albo mnie zwolnia tylko sie lecze w domu z choroby czekajac na operacje w szpitalu , dostaje co tydzien za to kase i nie mam stresow

Gość MartaKrakow
Teraz jest mało dostępny, ale firma się rozwija, są klienci też zza granicy, mój wykładowca zna właściciela tej firmy i mówi, że średnio 2 lata czeka się na zamówiony samochód. Rozwiną się i z czasem mając kapitał i doświadczenie na rynku zaczną produkować bardziej dostępne samochody na masową skalę. :) Fajnie, że coś takiego powstaje. Sam przyznasz, że jakbyś kupił taki samochód, to miałbyś co pokazać dzieciom za 20 lat ;). Generalnie w Polsce bida i mało się produkuje, z tym się zgadzam. :/

Gość grazka...
handlowalem na allegro - zmusiłes mnie do refleksji ,no własnie gdzie sa polskie dywany z kowar, tak przeciez cenione.Gdzie sa nasze kryształy, co swiat o nich słyszał, a elana ,przepiekne materiały exsportowane. Rany boskie samochody ,traktory i kolej wagony i lokomotywy i duzzo duzo jeszcze. Koorwa szlak mnie zaraz trafi ,jak mozna tak wszystko spierdolic.OBCY wchodza i wyciskaja jak cytryne a polak musi uciekac zeby rodzinie było lepiej .KOORWA MAC

w pl zapierdalalem 14 godfz na dobe 7 dni w tyg majac wlasny sklep zeby utrzymac sklep musialem 2600 zarobic na lokal 1000 zl na zus za siebie 400 zus pracownik 1500 pensja pracownik 600 prad 200 ochrona 40 internet 1000 podatek jak nie wiecej do tego strona internetowa telefony paliwo do samochodu czesci do auta jak sie cos zepsulo i dopiero jak zarobilem na to mialem jakies pieniadze ktore moglem zaniesc do domu i poiwedziec do zony- kochana kup sobie cos ladnego albo jakies jedzenie do domu

Gość MonikaDddd26
Mnie denerwuje, że np. tępi się w Polsce piractwo, a jednocześnie są drogie bilety do kina i drogie są wypożyczalnie video. Jak wypożyczenie filmu na dobę w Warszawie kosztuje ok 20 zł, a w Niemczech 1 euro?! Nic dziwnego, że ściągają filmy. Jakby można było wypożyczyć film za 1zł, to bym nigdy nic nie ściągnęła! :) Ludzie na Allegro nieraz sprzedają towar z Niemiec, a tam przecież są wyższe zarobki, więc i ceny powinny być droższe... a tak nie jest.

grazka ja pochodze z Łodzi odpowiedz mi gdzie zaklady DYWILAN gdzie WIFAMA zaklady HARNAMA? zostala o ile jest wolczanka jeszcze w zamian w lodzi mamy manufakture galerie lodzka setki zabek biedronek kilka wielkich tesco kilka reali castoram obi na al wlokniarzy to market juz kolo marketu a buduja sie nowe caly czas polskie tradycje wlokiennicze w tym miescie zostaly zniszczone jak w calej polsce przemysl handel z lodzi codziennie samolotami setki mlodych polakow leci do uk dlatego buduja nowy terminal bo setki osob lata dziennie ryianerem za chlebem bo w tym miescie jak i w polsce nie da sie zyc juz tylko wódka tania sie jeszcze sprzedaje stad jak grzyby po deszczu wyrastaja te lokale gdzie meduza i lorneta za 4 zl bo tylko wóde chlac albo spierdalac z polski niz patrzec na to co w 20 pare lat z tym krajem zrobili

monika plyty cd w uk sa od 1 funta do powiedzmy kilku za super nowosci , ktore jak poczekasz za moment tanieją filmy sa tez tanie bilet do kina dla 4 osob plus popcorn moze jest wydatkiem ale znosmym da sie przezyc tu nikt sie nie bawi w piractwo sciaganie bo to sie nie oplaca wypozyczyalnie za grosze a jeszcze czesto sa filmy na wyprzedazach w miescie ktorym mieszkam co tydzoen koncerty samych sław britny spears madonna i inne do wyboru do koloru tez za grosze bilety a nie po kilkaset zlotych mozna ????? mozna!!!!

monika plyty cd w uk sa od 1 funta do powiedzmy kilku za super nowosci , ktore jak poczekasz za moment tanieją filmy sa tez tanie bilet do kina dla 4 osob plus popcorn moze jest wydatkiem ale znosmym da sie przezyc tu nikt sie nie bawi w piractwo sciaganie bo to sie nie oplaca wypozyczyalnie za grosze a jeszcze czesto sa filmy na wyprzedazach w miescie ktorym mieszkam co tydzoen koncerty samych sław britny spears madonna i inne do wyboru do koloru tez za grosze bilety a nie po kilkaset zlotych mozna ????? mozna!!!!

ale anglik pojdzie do sklepu to kupuje angielskie produkty czy to do domu czy spozywcze w angielskich sklepach samochody teza raczej preferuja te ktore sa produkowane czy montowane w uk maja fabryki maja jakis przemysl jakos nikt na gape autobusami czy tramwajami nie jezdzi bo ludzi na to stac benzyna tez tania wiec kazdy kto ma prawo jazdy ten samochod jakis ma ciuchy raczej markowe sie kupuje elektronika tania i dostepna dla wszystkich i to nie na ratyty lko wszyscy za gotokwe kupuja raczej. płaca podatki ktore sa dobrze wydawane nikt na czarno nie pracuje bo sie nie oplaca np w przypadku choroby no chyba ze emigranci z polski bez znajomosci jezyka sie na to godza

Gość MonikaDddd26
to nieźle :) totalny absurd... jest straszny wyzysk w Polsce, dopiero jak wyjechałam za granicę to sobie to uświadomiłam. W Polsce są absurdalne ceny w stosunku do zarobków.

Gość grazka...
no z tym monopolem to racja jak cholera, przeciez gorzała tania w chooj będzie tak jak u ruskich naród pijany ,to naród głupi i można ciemnote wciskac. Ja juz nie mam siły na to wszystko i zaraz sie nakręcam i chodze podminowana .Ja juz nie wiem o co w tym wszystkim chodzi? czy mój ptasi móżdżek tego nie ogarnia .Wchodzi dajmy na to tesco na rynek niech płaci podatki niech chociaz 1/3 utargów do kasy polskiej , a tu co? cała kasa wypływa.Małe przedsiebiorstwa i sklepiki padaja i to tez strata dla panstwa , bo taki własciciel' dajmy jak ty byłes 'zusu juz nie bedzie odprowadzał podatkow tez nie i zasilacie we dwoje razem z pracownikiem urzad pracy ,gdzie placa wam bezrobotne no i na fundusz zdrowia tez, a takich włascicieli to rocznie upada w setkach tysiacach .No i co dalej sie pytam