Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co myślicie ee

Podoba Wam się ten dom ? Wąska działka

Polecane posty

mnie za fundamenty z kanalizacją, odwodnieniem mapkami , projekt 6,5 tyś z przeróbkami wszystkie pozwolenia itp wyszło 36 tyś

Gość powiało kulturą
super domek- z klimatem dzialka tez fajna, mala ale bardzo ladna , czy aby napewno są ci potrzebne hektary pola? na tej tez wypoczniesz a od sąsiadow oddzel sie zywoplotem jesli chcesz miec intymnie i przytulnie albo wydziel sobie cichy zakątek. a skosne sciany dodają romantyzmu, bedziesz mieszkala jak Ania z zielonego wzgórza. czyli jak dla mnie to SUPER 10/10

nie wiem maż ma gdzies to wszystko zapisane ,ale u nas pozwolenie trwało 8 miesięcy ,ponadto mimio że budowaliśmy parterówkę kazali nam podwyzszyć dach (gmina) o 10stopni przez co musieliśmy zrobić strop i wyszło nas 70tys drozej niz zakładaliśmy..no ale nie ma tego złego .. w przyszłości może poddasze się też zagospodaruje,narazie bee tam miała graty. Bardzo droga jest hydraulika,elektryka,piec itp...

za okna 18 tyś za materiał na dach 20 tyś za cegły 18tyś + robocizna teraz za paczke do płyty za robocizne wyjdzie mi jakieś 6=8 tyś + piasek cement itp za płyte robocizna i materiał 24 tyś tak wstępnie obliczone i wszystko zaokrąglone

nio ja działkę dostałam a tak to jak pisałam nie odkładam kasy na dom kupujemy/robimy tyle ile w danym miesiącu nam kasy spłynie na konto raz się zrobi coś więcej raz mniej

Gość Co myślicie ee
mnie ta nasza działka własnie boli ze tak blisko teściów, ale to i tak lepsze niz zakup mieszkania w bloku. Byle bym pozniej tego nie załowała :O

Gość Co myślicie ee
ehh juz się teście za duzo wtrącają , gdzie ma stać dom itp , teściu już dziś wbił sokoliki do ziemi ;/

co myślicie to faktycznie nie dobrz że się wtrącają u mnie dużo pomaga nam moj tata w sprawach technicznych ale to my decydujemy dom około 10 km od teściów i rodziców

Gość Co myślicie ee
co prawda ma troche racji bo musi byc plac z przodu zeby koparki wjechały piasek gdzies był itp ale irytuje mnie to ze nawet nie zapytają o zdanie

Gość Co myślicie ee
Moja moja teściowa ma gustu wogole , nie zna się na niczym ale tez chce wszędzie z nami jeździć taka troszke wieśniaczka w mieście , tesciu znowu jest bardzo inteligentnym człowiekiem i az się dziwie ze ożenił się z taką babą.

dom w laurach etap mury zaczynamy 20 lub po weekendzie jak przestanie podac ziemia wyschnie

Gość lalunia1988_**
śliczny , wg mnie bardzo ładny

Gość Fajny ale powiekszyłabym proje
kt

Gość BARDZO ŁADNY
A NAWET POWIEDZIAŁABYM ZE SLICZNY , W MOIM GUSCIE

Gość ładny ale...
pokój dzienny malutki gdzie sa schowki? jakaś garderoba? pralnia czy suszarnia? to wazne jak nie chcesz mieć bałaganu

Gość k3452671
uwaga w tym temacie udziela się psychomitomanka !!!

Gość anne marie..
jest duzo fajnych projektow, malych domkow, ja jestem zdania ze jak juz budowac dom to troche wiekszy niz mieszkanie z 4 sypialnie musza byc , plus moze jeszcze jakis gabinet w razie gosci itd. no i wiadomo jak dzieci podrosna to sie tez miejsce przyda - trzeba myslec naprzod :) - nie lubie zbytnio parterowych domkow bo to strata dzialki, lepiej postawic pietrowy i miec wiecej trawki i miejsca w okolo :) na jakies patio itd. ja to znalazlam projekt marzen w internecie , nawet nie wiem jak sie nazywa bo tylko zdjecia zgralam projektu i nie ma nazwy, ale dom marzen- mam nadzieje ze kiedys w koncu zaczne sie budowac bo slecze nad projektami juz dlugo i co 2 mi sie podoba - kazdy lubi cos innego wiec ciezko komus doradzic :) ale powodzenia

Gość rozaliaaaaaa
to ja moze sie pochwale mopim archon dom w poziomkach :-) na razie mamy działke, fundamenty, sciany, strop dluga droga jeszcze

Gość rozaliaaaaaa
a ja uwazam ze bez sensu budowac 200 m jak dzieci i tak z rodzicami mieszkac nie chca i za kilkanascie lat zostaniemy sami w wielkim domu..... i po co to?

Gość MYSLICIE ZE
100 METROW DO BEDE OKEY DLA RODZINY 2+ 1 ?

Gość anne marie..
mojego meza rodzice maja dom prawie 300 m i podzielili go na 2 rodziny, ze mieszkaja i tesciowie i 2 rodzina - 3 osobowa - moja szwagierka zmezem i dzieckiem, i wlasnie dobrze ze maja tyle miejsca, bo gdyby nie to musieliby sie kisic gdzie w jakims mieszkanku...?! a pozniej jak tamci pojda na swoje to oni sprzedadza dom, kupia mniejszy i jeszcze im zostanie , chcieli kase podzielic na dzieci i jeszcze sobie gdzies pojechac, moim zdaniem dobry pomysl - miejsca duzo-fajnie mieszkac w domku :) z reszta z taka sytuacja to dzieci moze i nie chca mieszkac z rodzicami ale musza- a lepiej miec do tego warunki niz nie miec.. i tyle

Gość Imazing*********
Ciekawy temat , ja tez mam działkę , kiedyś chcę się budować , działka malutka także mam podobny problem, domek ładniutki :)

Gość njbjhghghhghgh
no jak dla mnie też , idealny po co ci wiecej niz 100 m2 ??? no chyba ze planujesz duzo dzieci ...

Gość fgfdgdf
wow dla mnie bomba, mały ale wyglada na bardzo przytulny