Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaramycha28z

ból zęba -proszę o pomoc

Polecane posty

Vilonet jest coś takiego jak klasyfikacja FDA dla kobiet w ciąży http://leki-informacje.pl/40,klasyfikacja_fda_stosowanie_lekow_w_okresie_ciazy.html i wg tej klasyfikacji Paracetamol jest w grupie A natomiast ibuprofen w B uważam, że w ciąży powinno się unikać jakichkolwiek leków i alkoholu, nawet tej jednej przysłowiowej czekoladki z likierem. Od jednorazowego podania ibuprofenu nie umrze kobieta ani dziecko, ale dasz gwarację, że nie będzie miał żadnego negatywnego wpływu ??? Skoro u zwierząt jest ten negatywny wpływ to może u ludzi po jakimś czasie też zostanie udowodniony???

Gość Aga matka swoich pociech
Łojezusie jakie te społeczeństwo tępe! Od tabletki ibopromu dziecko dozna upośledzenia bo za kilka lat coś dowiodą :D to może też coś dowiodą że apap jest szkodliwy a kobiecie w ciąży nic nie wolno :D Ja przeszłam trzy ciąże i przy jednej byłam na Alev przez miesiąc bo miałam bóle reumatyczne, przy pozostałych brałam Ibum i Nurofen i moje dzieciaki są zdrowiutki. Ale jak ktoś chce histeryzować i sie wykłócać to będzie to robił :D :D

powołuję się na źródła naukowe ale co tam skoro uważasz, że skoro twoim dzieciom nie zaszkodziło to nikomu nie zaszkodzi Leków w ciąży nie powinno się brać, ot tak

Ty histeryzujesz aniołku :P matkom w ciąży najlepiej wszystkiego zabronić. Ja pracowałam prawie do końca bo musiałam i to w pracy dość stresujacej, a podobno stres też jest naukowo zły dla cieżarnych. Takie czasy i jak mnie coś boli to łyknę tabletkę i mam spokój a Ty tu piszesz o matkach z ibumkiem jak o ćpunkach i alkoholiczkach. tak bardzo zdrowo żyjesz sama? :D

a właśnie aniołku w ciąży też taka strasznie zapobiegliwa byłaś??

Gość Paweł44
Płukanie ust szałwią, a z tabletek na bóle zębów najlepszy jest panadol. Chociaż i tak jak najszybciej udaj się do dentysty. Ja chodze do http://www.borczyk.pl i można powiedziec ze zawsze wychodze z uśmiechem na ustach 