Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamaje4445

Co zrobić syn chyba zaraził inne dzieci Ospą

Polecane posty

Gość mamamaje4445

Otóż bratowa robiła w sobotę córce urodziny pojechaliśmy i było tam sporo dzieci w poniedziałek syn poszedł do przedszkola i jak wrócił zauważyłam chrostkę na twarzy potem kolejna i okazało się ,że syn ma ospę.Zadzwoniłam do bratowej zeby jej powiedzieć a ona na mnie z ryjem ,że jak jej córka się zarazi to ona mi ją przywiezie i sama mam z nią siedzieć i w ogóle jak ona ma teraz innym mamą to powiedzieć czy zdaje sobie sprawę na kogo ona wyjdzie itd. .Czy są duże szanse ,że tamte dzieci się zaraziły i do ilu dni może pokazać się ospa

Gość szaramycha28z
nie wiem do ilu dokładnie ale u moich dzieci wyszła po 2 tygodniach u jednego i u drugiego po kolejnych

Gość szaramycha28z
moim zdaniem są szanse :) zresztą nie przejmuj się ,dziecka z ospą nie zaprowadziłaś do niej

Gość Hggfgffdfdfdf
A po co do niej dzwonilas sie tym pochwalic?

Gość a pitolicie bzdury
do 2 tygodni może się pojawić. A bratową ostudź i powiedz jej, że nie wiedziałaś, że syn jest zarażony, w przeciwnym wypadku imprezy by nie było. Objawy pokazały się PO imprezie, a nie PRZED, więc co ty - wróżka jesteś, czy co? Ja bym jej grzecznie powiedziała, żeby się doinformowała na temat ospy, zamiast na mnie naskakiwać. Nie robiłaś tego z premedytacją, a nawet jak jej dziecko zachoruje, to jest jej obowiązek się nim zająć, a nie twój. Ty też mogłabyś mieć pretensje, że może twoje dziecko złapało od któregoś dziecka innych znajomych.

Gość wwrrr
'Chrostke', 'innym mamą'. Czy Ty w ogole do szkoly chodzilas?

Gość To ja się przyłączę
Za 14-21 dni wszystko się okaże, ale ryzyko zarażenia jest bardzo duże...

Gość a ona cię zaprosiła, czy sama
się wprosiłaś? Jej córka mogła się zarazić ale wcale nie musiała. moja córa jak miała rok miała kontakt (bawiła się z nim, on trzymał ją za rączkę) z dzieckiem które następnego dnia miało już ospę. mała się nie zaraziła ;)

Gość z tego co wiemmm
ospa zaraza sie innych wlasnie zanim sie wykluje ze tak powiem, wiec pewnie sie pochoruja ale nie ma w tym za grosz twojej winy!

Gość z tego co wiemmm
a nie pomyslalas ze moze to twoje dziecko ktos zarazil?? chocia nie wiem ile trwa zanim choroba sie rozwinie...

A ja słyszałam że zaraża sie 2 tygodnie przed wystąpieniem objawów.

Gość helciiia
Niech bratowa trzyma swoje dzieci pod kloszem - wtedy napewno nie zaraza sie niczym od nikogo. Powinna cie przeprosic.

Gość do wrrrrr
a ty co kurwa pani profesor jesteś ?? Każdy ma prawo popełnić błąd w pisowni.Tak jak pisała a pitolicie bzdury nie przejmuj się wróżką nie jesteś bratowa jak taka mądra to mogła zaszczepić swoje dziecko i po problemie

Gość wwrrr
A jesli jestem to co? Przeprosisz za wyzywanie?

Gość mamamaje4445
Bratowa sama nas zaprosiła ;-) Syn zaraził się w przedszkolu bo panuje tam ospa

Gość do wrrrrr
najwyżej co mogę to napluć ci w twarz pani mądralińska

W ogóle to bez sensu :o chodziłam do żłobka, do przedszkola i ciągle ktoś tam chorował na ospę, a ja nie :p za to zaraziłam sie nie wiem skąd w gimnazjum :D

Gość To ja się przyłączę
Do mojego syna przyszedł kolega. Grali na kompie, pili colę z jednej butelki...Następnego dnia kolega był wysypany, a mój syn-po 14 dniach...

Gość bratowa
'Chrostka' -ŻENADA!!! JAK MOŻNA TAK KALECZYĆ JĘZYK POLSKI!!! DNO!!

Gość a.....Bc
przeciw ospie można zaszczepić do ok 2-3 tygodni po kontakcie z chorym. Tylko to płatna szczepionka -ok 30zł

Gość gaszaga
Troche rozumiem twoja bratowa :O Sama piszesz, ze w przedszkolu twojego syna panuje ospa wiec moglas przypuszczac, ze dziecko jest zakazone. Nalezalo poinformowc o tym fakcie (ospa w przedszkolu syna) bratowa przed impreza.

Gość KNNMB
zafunduj wszystkim zarażonym maści - będziesz odkupiona