Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukamsss

blok czekoladowy - szukam przepisu !!!!!!!!

Polecane posty

Gość szukamsss

dziewczyny macie może przepis na blok czekoladowy, taki z meka w proszku? Właśnie przypomniał mi się ten smak, niestety ostatnio robiłam go 15 lat temu i nie mam przepisu :( Chciałabym zrobić dzieciom na weekend. Chodzi mi właśnie o tę starą recepturę sprzed lat

Ja miałam gdzieś przepis na czekoladę z mleka w proszku, ale to chyba coś innego.

Gość tutaj sa przepisy
wpisz w wyszukiwarkę blok:)jest duzo przepisów:)

Gość szukamsss
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Kruszynka, jak uda Ci się odnaleźć przepis to będę bardzo wdzięczna. Szperałam trochę w necie ale znalazłam tylko "ulepszone" wersje tego przepisu, a ja marzę o takim smaku z sprzed lat :)

Gość pacynka2666666
Smak z dzieciństwa ! Mniam. Koppppeeeee lat nie jadłam :D Ale smaka mi teraz narobiłaś :D

Mam:)Tylko muszą być takie właśnie proporcje,bo inaczej nie wyjdzie:D 2 łyżki kakao 250 g masła 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka(nie wlewaj więcej bo wyjdzie za rzadka) 25 dag mleka w proszku(tylko żeby nie było granulowane)najlepiej łaciate Zagotować mleko płynne z masłem,cukrem.kakaem. Zdjąć z ognia i dodać mleko w proszku-cały czas mieszając. Ja dodaje do tego 2 paczki pokruszonych herbatników. Później wykładam na blaszkę i do lodówki:)