Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam kasę i

Gdzie ulokować 7 TYSIĘCY...?

Polecane posty

Gość mam kasę i

gdzie teraz najlepiej ulokować?? jaka lokate proponujecie??

Gość trollo
sorry, bo może długo to oszczędzałaś, ale 7k to jest gówno a nie oszczędności i gdzie byś tego nie włożyła to odsetki będziesz miała czysto symboliczne

Gość ja sama mam syna w wieku 11
zależy czego 7 tys... autor nie napisał,ze to złotówki:P

Gość trollo
nawet jeśli byłyby to funty szterlingi to nadal nie jest to oszałamiająca kwota pozwalająca na spokojne myślenie o przyszłości

Gość yowitka 20l
ja mam kasę w banku pocztowym i jestem zadowolona , wejdz sobie na bank pocztowy ,odradzam lukas bank

Gość mam kasę i
ciekwe ile ty bys byl w stanie odlozyc gdybys zarabiał 1300 zł na miesiac??:-(

przecież autor nie napisał,ze to kwota wszystkich oszczędnoości jego zycia będzie docelowo. kazdy od czegoś zaczynał. narazie ma 7 tys,moze docelowo pragnie zgromadzić 300 tys?

Gość thtrjnyjtyh
trollo a gdzie mądralo ona pisze, że to ma jej zapewnić spokojne myślenie o przyszłosci? ma 7 tyś i nie chce ich trzymać w skarpecie i bardzo słusznie. czy twoim zdaniem trzeba czekać aż będzie to 70 tyś czy 700 tyś ? z takim podejściem to trudno o jakiś dorobek

Gość exxmae
jak żyć panie PŁemierze i coś odłożyć ...

Gość riguerhtuer
u mnie :)

Gość Miałam się nie wtrącać, ale
Od 1 kwietnia nie da sie uniknąć podatku od lokat, więc przy takiej kwocie w zasadzie obojętnie, gdzie pieniądze ulokujesz-wiele nie zyskasz, ale zawsze lepiej to niz trzymać na koncie. Wejdź najlepiej w jakieś rankingi lokat, porównaj, policz. Nie wiem, jak jest teraz, bo jeszcze lokaty mi sie nie skończyły, ale wczesniej najkorzystniej było lokować w krótkoterminówki

ja bym taką sumę włożyła na bezpłatne konto oszczędnościowe. Ja mam takie w Polbanku,oprocentowane na 5 % w skali roku. miesięcznie procentu masz 0,41 % co przy kwocie 7000 daje Ci 28,70 zl samych odsetek od tej kwoty 7000. po roku masz 350 więcej czyli 7350. Ja tak własnie trzymam pieniązki;) Miałam kiedyś lokaty,ale sytuacja życiowa mnie zmusiła,zebym je zlikwidowała przed czasem i musiałam zapłacić podatek i inne. takze sporo mi odeszło. na koncie oszczędnościowym nie płacisz nic,a pieniądze mozesz w kazdej chwili wyciągnąc bez zadnych konsekwencji. juz nigdy nie podpiszę zadnej umowy z zadnym bankiem!!!!!!!

Gość ja mam kasę i
ja własnie mam je obecnie na koncie oszczednosciowym w PKO bp, ale odsetki to 3,10 % w skali roku. Smiechu warte...

Gość dziś na pomarańczowo
osobiście polecam obligacje skarbowe, może zysk niewielki, ale pewny, zawsze. lokaty na 2-3 lata na minimum 7-8 procent, oprocentowane konto oszczędnościowe, minimum 6 %. sama tak oszczędzam, kwoty nie większe niż 10 tysięcy, a zawsze jakieś większe pieniądze z tego są. może willi z basenem za to nie wybuduję, ale w razie czego pod mostem nie skończę. dla przeciętnego człowieka w sam raz na życie czy drobny kryzys gotówkowy.

polbank ma najwyższe na rynku. POLECAM POLECAM POLECAM. procedura przejścia do innego banku zajmie ci godzinkę. 3 % to niech sobie prezes pko w dooopę wsadzi🖐️ pa🖐️ przejdz do polbanku,będziesz zadowolona(ny)

Jeśli myślisz o długoterminowym oszczędzaniu to są fundusze inwestycyjne, ja osobiscie inwestuje w takie rzeczy

Gość A jak!!!
najlepiej na moim koncie:classic_cool: