Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama - to ja

Mleko inne, niż modyfikowane dla niemowląt

Polecane posty

knsakksa, oj, z tymi jogurtami - to sama chemia. A jeśli mówimy o karmieniu ogólnie, to mleko roślinne jest całkiem nie złe.

Jutro albo jeszcze dziś zrobię mleko z owsa. Wydaje mi się, że będzie łagodniejsze w smaku, jak orkiszowe.

Gość One sie nie nadaja dla
niemowlat, tylko dla dzieci po roku, ktore maja juz dorosla diete, bo mleka niemowlecego (kobiecego i modyf.) nie zastapia, dlatego ze nie maja suplementow diety, ktorych dziecko jeszcze nie dostarcza w inny sposob w diecie (bo pije samo mleko, a potem glownie mleko i dopiero wprowadza nowe produkty). Mleka roslinne sa alternatywa dla mlek bydlecych ale dopiero kiedy dziecko juz wszystko je i nie potrzebuje suplementow, ktore wczesniej zapewnialo mu mleko niemowlece. Jakbys karmila niemowlaka roslinnym to mialby kupe niedoborow. Pozatym wiele mlek roslnnych ma w skladzie CUKIER (i to nawet wcale nie naturalna fruktoze, czy maltodekstryne, a zwykla sacharoze dodawana przez producentow).

One sie nie nadaja dla, ja jestem innego zdania. Np. mleko migdałowe "zastępuje" mleko kobiece. A na niedobory są inne sposoby...

Gość Małaa 29
A ja odkąd dziecko skończyło 7m-cy podaje normalne mleko ze sklepu np. Łaciate. Dziecku nic nie jest a pediatra poparła moją decyzję

Z tym cukrem, to ja aż tylu rożnych mlek nie spotkałam, żeby miały cukier! Więcej było tych bez cukru. A tak swoją drogą, skąd u Ciebie te wnioski?

Gość Małaa 29
Czy jest kto kto daje dziecku takie zwykle mleko? Wychodzi taniej a i często zagęszczam te mleko kaszka bobovita

Gość gość
Mleko ryżowe może zawierać duże dawki arsenu, na dłuższą metę dawanie mleka ryżowego nie jest dobre. Jako jeden z elementów diety od czasu do czasu ok.

Gość gość
Od początku nie karmiłam piersią, robiłam sama mleko z nasion konopii i takim mlekiem karmiłam. Żadnych kolek, chorób, niedoborów, normalnie przybiera na wadze. Mleko krowie zasluza, stad katary i zapalenia. Mamy karmiące, zauwazylysscie że gdy wy jesteście niespokojne, nerwowe itp to maluch też? Dostaje te emocje z waszym mlekiem. Krowy są niespokojne, boją się i mają wiele złych emocji (chowane masowo)