Gość Maleńka. Napisano Kwiecień 17, 2012 Witajcie. Jestem w bardzo młodym wieku , od pół roku związana jestem z chłopakiem który wiele dla mnie znaczy . Dużo mnie z nim łączy i jestem pewna że rodzi się miłość . Niedawno przyznał się że choruje na schizofrenie paranoidalną . Najczęściej objawów nie widać ale bywały sytuacje kiedy zamykał się w sobie , patrzył w jeden punkt i zero reakcji . Lub momenty agresji jak potrafi rzucać co ma pod ręką bez powodu np telefon. Potrafi obrazić się za nic ale to rzadko się zdarza itd. Mam problem w tym że nie mam pojęcia co robić w sytuacji gdy ma napad tej choroby . Czytałam różne strony i wypowiedzi na ten temat. Wiem że ciężko jest żyć z taka osoba , ale nie chce go zostawić teraz. Nie chce by choroba przekreśliła to co staramy się budować . Chce spróbowac pomoc mu walczyć z tym mimo tego że jestem bardzo młoda . Jest sens być z nim i spróbować czy lepiej uciec i zostawić go samego z tym wszystkim ? . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach