Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytamproszeoo

Nocowanie u chlopaka - rodzice

Polecane posty

Gość pytamproszeoo

Chcielibysmy razem spedzic ze soba noc. Ja mam 18 lat, on 22. Jak przekonac rodzicow zeby mnie puscili i czy myslicie ze sie zgodza? Znaczy tata bo mame juz pytalam i powiedziala mi ze mam sobie to wybic z glowy i ze nie bedzie sie wypowiadac na ten temat ale ze mam sie zapytac taty (mama ma malo do gadania ;) ) :) Dodam ze jestem z moim chlopakiem juz 7 miesiecy. I nie chodzi tutaj o wspolzycie ;) bo to akurat mamy dawno za soba :)

Gość matitkaaa
ja miałam te sama sytuacje ;) Musisz swoim rodzicom podac jakies konkretne argumenty za tym zeby ci pozwolili sproboj porozmawiac szczerze ze nie zamierzacie wyprawaic nie wiadomo czego bo z doswiadczenia wiem ze rodzicom chodzi glownie o to zebys do domu z brzuszkiem nie wrocila po wspolnym nocowaniu ;) pozdrawiam ^^

Gość powiedz to rodzicom
bo nie pozwola ci bo pewnie sie boja ze sie bedziesz gzila :D

Gość nocna pochwa
Zostaw pochwę w domu przed wyjściem :D

to dość trudny temat, tym bardziej zależy jakich masz rodziców. Znam takich, co puszczali córki w wieku 17 lat na weekend do chłopaka, ale są też inni... Moi tacy byli, nocowałam u mojego dopiero jak wesele zaczęliśmy planować i to na dwóch łóżkach :P I jeszcze dzień przed ślubem mama nas położyła oddzielnie :D Tak więc niektórych rzeczy nie przeskoczysz, choćby nie wiem jakbyś chciała ;D

Gość malineknn
oja.. co kurwisko i jeszcze chce nocować u chłopaka:/ 7miesięcy i już macie dawno za sobą seks;/ masakra

Seks przed ślubem - argumenty przeciw gloria.tv/?media=229616 Seks-prezent od Boga http://gloria.tv/?media=162801 wierz ze czeka cie cierpienie Ludzie ubóstwiają samo uczucie zakochania się, ale to jest dobra droga. Wielu powtarza sobie: „My Sie kochamy i dlatego nie uważamy tego za grzech. Mają oczywiście na myśli swoje współżycie, choć nie złożyli sobie przysięgi małżeńskiej, która obydwojgu daje jakąś. gwarancję, że się nie opuszczą. W takim układzie to nie Bóg jest miłością, tylko miłość staje się „bogiem i zawsze się to zle się kończy. Bo uczucie, które się ubóstwia, przynosi fatalne skutki. poranione serca! W naszej epoce, jest cała rzesza pochylonych młodych w. małżonek, które złamały swoje serce, ubóstwiając swoje uczucie do małżonka. Współżycie przedmałżeńskie nie dlatego jest grzechem, ponieważ Bóg jest złośliwy i odmawia każdej przyjemności człowiekowi, ale dlatego jest grzechem, ponieważ przynosi fatalne skutki w przyszłości. Nawet na miłości można się zawieść, ale na Bogu nie! Tysiące młodych kobiet pochyliło się w życiu z powodu : porzucenia przez męża, zdrady małżeńskiej, agresji małżonka.. pogardy i bestialstwa. Jak to jest, że ten, który przed ślubem ubóstwiał swoją narzeczoną, po ślubie, po trzech, czterech latach, pomiata nią jak ubikacyjną szmatą? Przyczyna tkwi w grzechu przeciw pierwszemu przykazaniu: Nie będziesz miął innych bogów przede Mną! Kiedy ktoś słucha tego przykazania myśli sobie :zapewne: „Przecież wierzę w Boga, o co chodzi? Nie jestem szintoistą ani buddystą, ani ateistą? Tymczasem „bogiem dla niego może być uczucie miłości, stan zakochania się, ubóstwienie partnerki czy partnera. Owszem trzeba kochać, ale miłość nie jest bogiem! Kiedy ludzie się kochają, uchylają się od czystości, mówiąc: „My się kochamy, nie uważamy tego za grzech! Jeśli nie uważają współżycia za grzech, to znaczy, że lepiej :że lepiej niż Bóg wiedzą, co jest dla nich dobre, a co złe... już skądś to znamy Słychać tu echo szeptu węża z raju! Jeśli Bóg się pomylił, zakazując współżycia ludziom, którzy nie są małżonkami, a ludzie wiedzą lepiej, co im wolno a co nie, to Bóg już nie jest Bogiem. Bóg, który się myli, nie jest Bogiem! W tym momencie dwoje młodych Europejczyków o subnordyckich kształtach staje się bogami, ponieważ mówią: „Boże nie masz racji my lepiej wiemy, co jest dla nas dobre! Ty mówisz: „nie cudzołóż! My mówimy: „Kochamy się! pomyliłeś się, a my mamy rację. Skoro się pomyliłeś, to nie Ty jesteś Bogiem, tylko nasza miłość, która nas zbliża! W tym momencie dokonuje się me tyle złamanie szóstego :przykazania, ale pierwszego, którego przekroczenie eksploduje nieszczęściami. Ileż razy pytałem młodych kobiet, które płacząc mówiły mi: „Mąż mnie zdradził, bije mnie, odtrącił mnie; mówi mi, że czuje do mnie wstręt... „Czy współżyliście prze ślubem? Zawsze w takich okolicznościach jest to samo. Zawsze jest tak, że były grzechy przeciwko czystości. Często niewyznawane przy spowiedzi, przyjmowane świętokradcze Komunie święte. Czyste ubrania na kobiercu weselnym nierzadko ukrywają brudne sumienia. Często nie odczuwają najmniejszego żalu za grzechy współżycia przedmałżeńskiego. Pokuta nie da się odtrącić, wraca zawsze jako pokuta:. odtrącenia. Nigdy nie pozostaje to bez skutków. Grzech przynosi przekleństwo: miłość staje się nienawiścią; pożądanie przeradza ::się w odrazę; bliskość w odrzucenie. Nienasycona seksualno. nigdy nieposkramiana, szuka nowych obiektów konsumpcji. Po kilku latach wykrzywione, młode żony, porzucone przez: mężów, stają w świątyni w pochylonych postawach i nie wiedzą nawet, co się stało w ich życiu.

wyluzujcie, ja zaczelam nocowac u chlopaka gdy mialam 17lat, nawet tygodniami siedzialam w wakacje... potem mialam nowego chlopaka i tez spalam u niego, a on u mnie, to kwestia zaufania.. i z brzuchem do domu nie przyszlam wcale...

Gość **zniesmaczona**
Moja córka ma 19 lat.Od 4 lat ma jednego chłopaka.W wieku 18 lat miała z nim swój pierwszy raz.Wiem,bo mam z córkami super kontakt i przed podjęciem tej decyzji przyszła ze mną o tym porozmawiać:)) Tego,ze nasze dzieci kiedyś zaczyna uprawiać seks nie unikniemy.Sami tak postępowaliśmy.ważne jest jednak,aby z dziećmi rozmawiać,uświadamiać i rozumieć dzieci:)Lepiej niech to robią świadomi,umiejąc zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą niż w krzakach bez jakiejkolwiek wiedzy. Moja córka rzadko,ale zdarza się jej nocować u chłopaka.Nie powiem,żeby mi się to podobało,ale wiem,ze są rozsądni i mądrzy.

tylko ze jak ktos chce uprawiac sex to bedzie to robil, i nie potrzeba mu do tego nocy u chlopaka... autorko, nie wiem jakich masz rodzicow, jezeli sa konserwatywni i wierzacy to nie wiem czy tak latwo sie zgodza... ale warto zapytac...

Gość głos z nieba...
kościól nie ma nic wspólnego z prawdą. pokazali co im na reke ukryli co nie na ręke. gdzie inne ewangelie? np sw Judasza? naukowcy którzy ją odkryli i raz powidzieli to publicznie za kilka tygodni zginęli w wypadku samochodowym. A kiedyś jat to było? kogoś kto im był nie naręki w imie boga palili na stosie że niby herezje uprawiał. co to ma wspólnego z wolną wolą? Bóg istnieje ale kościól wcale nie uczy co jest prawda

Gość pytamproszeoo
Dzieki za odpowiedzi ale czy wiecie jakich argumentow uzyc??

Gość dkjsdksjkdskjdkskds
na przykład takiego, że jesteś już pełnoletnia??????? taki tam szczegół

Gość pytamproszeoo
No pogadam z tata jak bedzie sam :)

Gość pytamproszeoo
Gdyby pozwolil to byloby to dla mnie wielkim zaskoczeniem ale watpie zeby mi pozwolil :( Ale jesli tak to bedzie najlepszym tata pod sloncem :)

Gość Yachu Chrystek
Narysuj se na gaciach znak stopu

Gość pytamproszeoo
dobry pomysl ;p

Gość ja o tym nie słyszałem ze kk
coś ukrywa kościól nie ma nic wspólnego z prawdą. pokazali co im na reke ukryli co nie na ręke. gdzie inne ewangelie? np sw Judasza? naukowcy którzy ją odkryli i raz powidzieli to publicznie za kilka tygodni zginęli w wypadku samochodowym. apokryfy te (ukryte ) można kupić w nawet w Licheniu sam widziałem

Gość ja o tym nie słyszałem ze kk
apokryf o dziewictwie maryji 20.219 1. I weszła położna [do jaskini], i rzekła: "Maryjo, ułóż się odpowiednio, niemały bowiem spór toczy się220 w twojej sprawie". I Maryja usłyszawszy to ułożyła się odpowiednio, i włożyła Salome palec w jej przyrodzenie. I Salome wydała okrzyk i rzekła: "Biada mi, bezbożnej221 i niewiernej, bom kusiła Boga żywego222. Oto ręka moja palona ogniem odpada ode mnie"223. 2. I padła Salome na kolana przed Panem wszechwładnym, mówiąc: "O Boże ojców naszych224, wspomnij na mnie, bom i ja jest potomkiem Abrahama225 i Izaaka, i Jakuba. Nie stawiaj mnie za przykład synom Izraela, ale oddaj mnie biednym. Ty bowiem wiesz, Panie wszechwładny, że w imię twoje dokonywałam uzdrowień, i że otrzymałam od Ciebie zapłatę"226. 3227. I oto anioł Pański stanął i rzekł do niej: "Salome, Salome, Pan wszechwładny wysłuchał twą modlitwę. Zbliż twą rękę do dziecięcia i obejmij je, i stanie się twoim zbawieniem228 i radością". Przejęta radością zbliżyła się do dzieciny i objęła je mówiąc: "Uwielbiam Go, ponieważ ten jest, który narodził się królem Izraela"229. I natychmiast Salome została uzdrowiona230, i wyszła z jaskini usprawiedliwiona231. I oto odezwał się głos232: "Salome, Salome, nie objawiaj rzeczy cudownych, któreś widziała, dopóki dziecina nie wejdzie do Jerozolimy"233. http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TB/apokryfy-04.html