Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aquabarga

Postawa roszczeniowa. Przyjazd do UK po zasilki!

Polecane posty

Gość aquabarga

Wstyd byc Polka w UK. Smutne ale prawdziwe. Przeczytajcie to..... Joanaaaaaaaa717 Witam Serdecznie! Jestem osobą niepełnosprawną (pełnoletnią), przyjechałam do chłopaka w sierpniu. Znajomi nam powiedzieli, że muszę czekać pół roku zanim zloze papiery do DLA. Mimo iż mineło nie moglam tego zrobić gdyż nie miałam Numeru Insurance Number, a nie moglam go zdobyć gdyz nie szukalam pracy bo nie jestem do niej zdolna. Na spotkaniu o przyznanie numeru kobieta od razu mnie spawila dosłownie... Przy pomocy znajomych udało mi sie załatwić konto w banku oraz nr Insurance. Wypełniłam papiery (zgadza się są strasznie dziwne i widać ze idą pod kątem psychologicznym). Wysłałam przetłumaczone orzeczenie z Polski. Byłam o lekarza aby go poprosić o jakies pismo rowniez od niego... nie wiedzial o co chodzi. Dał mi tylko jakas kartke gdzie niby sie podpisal. Powiedzial zebym ja wyslala i jak beda do niego dzwonic do poswiadczy za mnie, powiedzial ze nie bedzie zadnego problemu bo widac ze jestem niepelnosprawna na pierwszy rzut oka juz. Nie moge sama chodzic, potrzebuje pomocy w kapieli, wc, ubieraniu i przemieszczaniu sie. Papiery wysłałam 9 kwietnia. Moje pytanie brzmi... czy istnieje mozliwosc ze mi odmówia? Ile mam czekac na odpowiedz i kiedy mogą mi przyznaac zasiłek oraz w jakiej on moze byc kwocie? Dziekuje za odpowiedz, pozdr [13.04.2012] 21:31 [zgłoś do usunięcia] kiszaszga Moim zdaniem to masz najwieksze szanse na odrzucenie twojej aplikacji na podstawie "you do not to have a right to reside in the UK". Bo szczerze mowiac na jakiej podstawie maja wyplacac cizasilek? Nie jestes obywatelem tego kraju, nawet rezydentem nie jestes, nie pracujesz.... Wedlug mnie to raczej przygotuj sie na odmowe. [13.04.2012] 23:46 [zgłoś do usunięcia] Joanaaaaaaaa717 Heh przeciez Anglia jest w Unii Europejskiej więc z dniem kiedy przekraczam granice tego kraju maja obowiązek traktowac mnie jak "swoja". To nie jest USA tylko UK. Jeżeli Anglia przystapila do UE to NALEZY mi się zasilek od Państwa danego kraju w ktorym przebywam. Talże o to się nie boję, pracować jak mam skoro jestem niepelnosprawna? Po to chce zasiłek gdyz nie moge pracować... Czy ktoś może mi jeszcze udzielić odpowiedzi, bede wdzieczna. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3397884&start=1770 :O Wstyd mi za takich roszczeniowych rodakow.

Gość pelno takich zjechalo do UK
dlatego mamy w tej chwili taka marna opinie wsrod Anglikow. Na samym poczatku, jak jeszcze Poalkow nie bylo tak wielu i przyjezdzali ci, ktorzy chcieli tu normalnie zyc i pracowac to Polacy mieli swietna opinie. A potem tacy beneficiarze nam zepsuli. Ale tej dziewczynie i tak (na szczescie!) zasilek sie nie nalezy. Tylko wstyd, ze lape po to wydciaga :O

Gość zaczarowany olowek1000
rece mi opadly:/

Agnieszko,zasilki inwalidzkie sa dla ludzi ktorzy np. nie moga pracowac!! A to ze laska tu przyjechala i nie pracowala, wcale nie znaczy ze, nie moze tych zasilkow miec ;)

Gość agnieszka ty jestes
Agnieszka ty jestes zwykla prostaczka.. Jak widac nigdy nie mialas do czynienia z ludzmi niepelnosprawnymi, za twoja niepelnosprawnosc mozgu TY MOGLABYS POBIERAC ZASILEK.. a teraz na powaznie.. Ja wspolczuje niepelnosprawnym w PL... za ta biede co rzad wyplaca mozna zdechnac na ulicy..poza tym dyskriminacja..w stanach jest specjalny program zeby zatrudniac takich ludzi przy bardzo lekkich pracach zeby czuli sie potrzebni... a w PL? ciemnogrod i zacofanie.

Gość agnieszka ty jestes
Poza tym Agnieszko, wiem dokladnie kim jestes, bliska kolezanka mojej kolezanki i powiem ci jedno - wspolczuje ci przesiadywania calego zeycia na kafeterii, pisania oi jakichs grzybiach, nabijania sie z ludzi itp.. moze ybs sie za swoje zycie wziela? Il;e razy juz zaczelas i rzucilas studia? Nic nie jestes w stanie skonczyc co zaczelas, ale pierwsza zeby rzucac sie na ludzi niepelnosprawnych..twoje zycie to kafeteria, wspolczuje ci

a kto ma jej pomoc? byla u lekarza kobieta, i ten sam jej powiedzial o co ma sie starac..wiec dlaczego macie z tym problem.? sa ludzie ktorzy naprawde potrzebuja takiej pomocy..ale niektorzy z was sa tak slepi ze slow szkoda....

facet niech jej pomaga. Proste

to mial byc temat o tej dziewczynie a nie o mnie jesli tak bardzo ci zal dupe sciska, to zaloz swoj wlasny temat a ja mam prawo do wlasnego zdania, dlatego tutaj pisze jesli komus nie pasuje, to chyba nie do konca rozumie warunki tego forum

A dlaczego jej sie nienalezy?? pytam Agnieszki teraz?? Uzasadnij swoje madra odpowiedz. ;) Widzisz, ty tez nie zabardzo chyba rozumiesz warunki przyznawania pieniedzy dla inwalidow!

a dlaczego niby sie nalezy? Bo UK jest w Unii i nalezy jej sie tylko z tego tytulu? Kazdy ma prawo miec swoje zdanie. I oskazranie innych o zazdrosc, zawisc czy inne takie negatywne cechy tylko dlatego, ze nie zgadzaja sie z placeniem na kogos kto nie zrobil dla panstwa nic, jest smieszne i zalosne. Brak argumentow zawsze zastepuje sie takimi tekstami. Gdyby do Polski przyjechala niepelnosprawna Rumunka i od razu wyciagnela rece po pieniadze wszyscy klaskalibyscie jej i dopingowaliscie (ci co popieraja Joanne)?? Juz to widze:o

ja spytalam na jakiej podstawie? bo wjechala na terytorium i juz lapy wyciaga? jakie sa podstawy? wlasnie to prawda, przyjechala by rumunka, ukrainka czy ktokolwiek to byscie powiedzieli ze do swojego panstwa ma spadac po kase a nie cwaniaczy

NIe porownuj Polski do Anglii. W polsce ludzie ktorzy nie sa inwalidami nie maja co robic i za co zyc!!! Pracowalam z upeslodzonymi dziecmi w Londynie. I dzieki temu systemowi ktory was tak boli moga zyc jak inne dzieci. Tak, pieniadze tez dostaja i opieke tez maja..Nie widzicie tego ze tutaj maja mozliwosci zycia w miare normalnego. Nie to co u nas w kraju. Mnie szlag trafia jak widze zdrowe matki z dziecmi ktore tu przylatuja tylko dla benefitow!!!!!!!!!!!!

jeśli ta niepełnosprawna napisała posta sama, a nie przy pomocy znajomych to znaczy, że jest w stanie pracować - dużo rzeczy można robić siedząc przy kompie

I wlasnie tak chciala by pracowac ;) mozecie przeczytac posty na watku Dziecko niepelnosprawne

nie czytałam całego wątku tylko post główny, w którym na dole wyraźnie jest napisane, że dziewczyna nie może pracować

a dlaczego nie mam porownywac UK do Polski? Bo co? W UK tez sa biedni, bezdomni, zebracy. Osa to sie nazywa hipokryzja.

a i jeszcze jedno Osa, Ty pracowalas z dziecmi, a Joanna nie jest dzieckiem. Matki z dziecmi tez nie dostaja benefitow na usmiech, od razu po przyjezdzie do UK.

Gość jak nie wiem jak mozna
porownac niepelnosprawna dorosla POLKE do niepelnosprawnego BRYTYJSKIEGO dziecka? Czy wy nie widzicie roznicy? ONA JEST POLKA, KTORA OD POL ROKU JEST W UK, a brytyjskie dziecko sie urodzilo w UK. Chyba jest roznica dla brytyjskiego obywatele prawda?

Gość numerowaaa
Bez przesady, co ma dziewczyna umrzec z glodu, bo niepelnosprawna? :O Opanujcie sie. System socjalny zostal stworzony, zeby pomagac ludziom w nieszczesciu, kazdy z nas moze byc chory, niepelnosprawny i wlasnie wtedy panstwo powinno pomoc.

Dlaczego nie porownywac Polski do Anglii?..jesli mieszkasz w UK mysle, ze mozesz doskonale sobie sam odpowiedziec na to pytanie. Dobrze wiesz jak wygladaja placowki zdrowotne w polsce i jak funkcjonuja , a jak to wyglada tutaj. Joanna nie jest dzieckiem to prawda, ale jest tak samo inawalida jak one..bo nie mowimy o tych zdrowych . A roznica jest taka jaka chcecie widziec. Dla mnie to ludzie ktorym jest potrzebna pomoc.!! Oni sobie tej choroby nie wymyslili i zapewne nie jedno by dali zeby moc zyc jak inni. :) Mam sasiada ktory **jest inwalida** szkoda tylko ze wybral nim byc dla kasy!!!! To sie nazywa wyciaganie kasy. Aha ..ten pan nie jest anglikiem dla jasnosci ;)

Gość anulqa______o
Pretensje i zal to mozecie miec do rzadu . To oni pozwalaja wlsnie polakom,niemcom i calej unii na przyjezdzanie do Angli i pobieranie wszelkich zasilkow. Sa one dla wszystkich czy chcecie czy nie.

Gość zozojga
Panna jest "przeurocza". Nie moze siedziec, nie moze pracowac, ma jedynie 140 cm wzrostu, co rowniez przeszkadza jej w pracy :D. Jedynie co moze to brac benefity, klocic sie na kafe (a kloci sie bo chlopak jej spac nie polozyl :D) Szkoda, ze takie mendy sie tu zjezdzaja i tak nam psuja opinie.

Gość Dajce spikon
Spieracie sie z tym pustostanem Agnieszka a to ciele niereformowane jest! Zal jej dupsko sciska Bo sama zeby przezyc musi na wozku jezdzic! Lol

Gość do zozojki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zozojka uwazaj bo kiedys ktos moze sie smiac z twojego nieszczescia wredna POLCZYNO .:classic_cool:

Gość do roboty niech len idzie
😠 pierdolona Poleczka cwaniara 😠

Gość Kiev .
To ze ona jest osoba niepelnosprawna nie upowaznia jej do tego zeby wyciagac lapy o cos co jej sie nie nalezy.Bo nie nalezy i nie ma tu znaczenia ze anglia jest w UE.Ona moze dostac zasilek z kraju z ktorego pochodzi i jest obywatelka i to ten kraj ma obowiazek ja utrzymywac a nie jakis inny.UE to tylko umowa miedzynarodowa o tym zeby prkker byly podobne,niektore towary mogly przeplywac swobodnie przez granice panstw,zeby ludzie mogli sie przemieszczac i pracowac w innych niz rodzime panstwa,ale to nie jest tak ze inne kraje biora odpowiedzialnosc za nie swoich obywateli i Maja obowiazek lozyc na ich utrzymanie.To by sie dopiero stado rumunow do Polski zjechalo i byl zyli na koszt Polskiego podatnika.Przeciez pieniadze na zasilki nie spadaja z nieba into sa pieniadze podatnikow z ktorych nie tylko zasilki trzeba placic,tylko tez no.oplacac policje czy straz....Rozpierdola ta anglie tacy co po zasilkimprzyjezdzaja szybciej niz myslicie.Panstwo stanie sie tak biedne jak nasza Polska,bo na zasilki im nie straczy.