Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magnooliaa

Dwa lata i mniejsza różnica pomiędzy dziećmi

Polecane posty

Gość Magnooliaa

Dziewczyny wiem wiem, wątki takie były nie raz. Ale - jakich nie było :-) powiedzcie, jak to jest mieć tak małą różnicę. Czy pracy przy dwóch dzieciach, zajęć jest dwa razy więcej? tak sie zastanawiam, myślimy i myślimy...:-)))) ale bardzo się boję że owszem, potem będzie super. Ale początki - tu już odzwyczajam sie od nocnego wstawania, ząbkowanie coraz mniej ucążliwe..a tu z powrotem..no i dwoje małych dzieci, wszelkie wycieczki, wypady, wakacje, czy to nie jest po prostu trudne? powiedzcie, jak to jest u was...dziekuje !

u nas też byłaby różnica 2 lata gdybyśmy się obecnie zdecydowali, ale to nie wchodzi w grę. Ale znam rodzinki z takimi maluszkami, u nas w okolicach jest mnostwo rodzin ktore decyduja sie "od razu" na kolejne dziecko. Na początku pewnie jest ciężko, ale jak możesz liczyć na pomoc drugiej osoby, a jak jescze na babcie od czasu do czasu, to jest na pewno lżej. a potem no to wiadomo, wszyscy sobie chwalą że dzieci już starsze, razem się bawią, sobą zajmują , razem ładnie się rozwijają itd..

Gość mysle,ze nie zdecydowalabym
sie na drugie , gdyby bnie szybka wpadka. Nie chcailoby mis ie zaczynac calej imprezy z pieluchami itd - no chyba ze po jakichs 10 latach bym do tego zatesknila. a tak, raz po razie- poczatek trudny, tak pierwsze 2 lata, ale potem aprawde fajnie wspolne zabawy, zabawki, ciuchy, ksiazki, koledzy,wypady, ksiazki szkolne i szkola rok po roku, w ogole cala "dziciowa tematyka" Tak na moje oko roboty jest 1,5 raza tyle, nie 2X.