Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stanowczo za szybko...........

7 miesieczniak zaczą chodzić!

Polecane posty

witam nie wiem jak mu sie to nagle udalo, od miesiaca stał przy meblach a nagle dzisiaj sie puscił i zacza samodzielnie chodzic, od rana nic innego nie robil tylko spacerowal, ani nie chciał jesc, ani wopdy , nawet ulubiona zabawka go nie zainteresowala. mysle ze za wczesnie zaczą to chodzenie. sa jakies komplikacje przez to? typu kregosłup za słaby itp. miała ktoras z mam podobnie u dziecka?

Mlodsza corka zaczela 8,5 miesiaca samodzielnie chodzic i zdrowa jak ryba ,dziecko jak nie bedzie gotowe nie zacznie samo ,wiec bez obaw,moze szybko sie rozwija ?!

omg moj ma prawie 13 miesiecy i ledwie ledwie nawet nie mysli puscic mebla hehehehe

Gość dzis ja wygram
zaczą :O pewnie zaczą chodzic w japąkach? :O

Gość Idzia2
Nic niepokojącego :) ja też zaczęłam chodzić w wieku 7 miesięcy a mój kolega w wieku 6! etap raczkowania obydwoje opuściliśmy i od razu na dwie :) także nic się nie martw poprostu wcześniej pobiegasz sobie za maluchem po mieszkaniu :)

Gość olalallaa211
Nie martw się, sama zaczęłam chodzic jak miałam 8 miesięcy, zdrowa jestem:) Dzieciaki teraz szybko się rozwijają, dla przykładu mój chrześniak ma 4 lata i nauczyl się juz SAM czytac i pisac!

miał równe 6mies jak stanął pierwszy raz w łózeczku, pózniej juz szybko zaczą przemieszczac sie przy kanapie, stoliku (takim niskim), raczkował juz wczesniej , a dzis nagle puscił się kanpy stał chwilke i nagle poszedł eh stałam jak wryta... moze to jego czas no ale szwagierka ma corke 14mies która dalej przy meblach smiga wiec tez mnie zdziwilo ze mój malutki szkrab tak sie odważył nagle..

Gość dzieci sie rozwijaja bardzo
roznie, corka raczkowala i wszystko bylo ksiazkowo co do wieku i chodzenia, syn stanal na nogi jak mial 6 miesiecyi zaraz potem uparł sie,zeby chodzic i jako 8miesieczniak chodzil calkiem sprawnie. Oboje wyrosli tak samo zdrowo, kregoslupy ok

Gość Przepraszam autorko
...ale widzę, że nie tylko mnie strasznie razi po oczach to "zaczą" :( Pisze się ON zaczął - ONA zaczęła

no niby szybko wszystko u niego... ma juz 7 ząbków, szybko przekrecał sie zbrzuszka na plecy, siadał no ale myslałam ze z chodzeniem troche zaczeka a jak juz to ze bedzie po pare kroków a tu dzisiaj taki przełom i juz caly dzen bylo zawracanie od półek, szafek itd a on i tak wracal w te moiejce gdzie nie powinien. musze jakies blokady na szuflady ogarnąc...

...przepraszam za błędy, szczerze to nie zwróciłam uwagi...bardziej zajęłam się sensem niz pisownią :/

Gość mój też tak zaczą
teraz ma 30 lat i od roku jest po operacji kręgoslupa :(

Gość a Rafał 91
kopnij się lepiej skarbenku w tego kutasa co nim tak straszysz co??jak dasz radę oczywiście:)

syn ma 8 lat a w łóżeczku chodził jak miał pół roku zaczął chodzić jak miał 9 miesięcy a jak miał 1,5 roku to przelazł przez taką siatke do kolan na działkach i tak mu zostało:) zaczął za to później mówic ale był bardzo sprawny fizycznie i to mu zostało do dzisiaj:) i co ważne dziecko jak samo chodzi to znaczy że jest gotowe i nic mu nie będzie ale ty teraz nic nie wymuszaj na nim za ręke czy coś.... niech sam działa tylko pilnuj głowy bo guzy murowane:P