Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Juan Carlos de Milores

Co myslicie o dzisiejszych nastolatkach?

Polecane posty

Ja uwazam ze bylam bardzo ulozona nastolatka w porownaniu do tych dzisiejszych. Tylko chlanie,narkotyki i przygodny sex :o Mam nadzieje ze moja corka taka nie bedzie

Ja nie rozumiem jak można oceniać wszystkich tak samo. A co kiedyś nie było puszczalskich panienek czy dragów ? Oni są tacy sami jak kiedyś tylko wcześniej media nie były tak rozwinięte i spraw nie nagłaśniano .Nie wiem jak można wkładać wszystkich do jednej szuflady !!

Gość hyniek
swietnie się dupcą :D

mi sie podoba dzisiejsza młodzież, taka ułożona, ambitna, kulturalna, może troche zbyt bananowa...ale coś za coś,a patologia zawsze bedzie patologią, dresy i ich wulgarne agresywne loszki byly też za moich mlodych czasów,i jak mowicie o narkotykach,alko i wczesnych ciazach to chyba ta "gorsza" mlodzież tworzy te statystyki, ta "lepsza" to już pachnie sukcesem, karierą i perfumami z najwyzszej polki :)

Gość fsdgerhgr
ubierają się normalne - to już wszystko było, więc raczej nie zaskakują i nie bulwersują. Szacunku owszem, mają mniej. I to zaczyna być niebezpieczne, bo o ile podobało mi się, że czasy kiedy np. nauczyciel ma pozycję Pana i władcy, a uczeń jest nikim to teraz to zaczyna przechodzić w skrajność w drugą stronę. Jeśli o zachowanie chodzi to w zasadzie zachowują się tak, jak ich poprzednicy, poza tym wspomnianym szacunkiem. No i do seksu, związku i cielesności podejście się trochę zmieniło moim zdaniem, też na niekorzyść :-( Niestety programy pokroju MTV lansują podejście do seksu jak do jednej z rozrywek, a na pierwszym miejscu w hierarchii wartości stawiaja wygląd i to się przekłąda na życie współczesnych nastolatków. poza tym bardzo mi szkoda współczesnych nastolatków przez to, że żyją w czasach komórek, internetu i powszechnej dostępności niemalże wszystkiego. Kiedyś małe rzeczy cieszyły, ludzie bardziej doceniali kontakty międzyludzkie, a dzieciaki nie wychowywały sie na redtube

Gość fsdgerhgr
* miało być: Szacunku owszem, mają mniej. I to zaczyna być niebezpieczne, bo o ile podobało mi się, że czasy kiedy np. nauczyciel ma pozycję Pana i władcy, a uczeń jest nikim już dawno za nami , to teraz to zaczyna przechodzić w skrajność w drugą stronę.

Gość życie,fajnie
większość z nich nie będzie wiedziała co z sobą zrobić,będą świrusami

To nie problem tylko nastolatkow. Ilu jest 40-50latkow ktorzy niby dojrzale weszli w net a tu zachowuja sie jak bachory bez hamulcow? Ci to dopiero chlona nowy swiat.

Gość fsdgerhgr
Dokładnie, kiedyś pewne zachowania nie uchodziły płazem, dziś w zasadzie kulturalne zachowanie to kwestia dobrej woli nastolatka a nie poczucia obowiązku. Dla mnie sprawiedliwość i szacunek to wartości uniwersalne, po któe siegać należy w pracy, w domu, na podwórku, w szkole - bez różnicy. I tak nauczyciel powinien traktować sprawiedliwie i z szacunkiem ucznia, bo na to nie trzeba sobie "zasłużyć wiekiem" , ale i oczywiscie uczeń powinien tak traktować nauczyciela.

Gość życie,fajnie
będą popierdoleńcami rozważającymi sens codziennego srania

Gość ja natrafiłem w życiu na takic
"Dorosli maja tem stereotyp ze kazdy nastolatek to gowniarz" nastolatków, że też tak uważam "TO stereotyp tak samo jak zakaputrzony koles wchodzi do busa i ludzie mysla ze to przestepca?" no ja też tak myślę, jeśli koleś wygląda na nastolatka niestety taki mi się rozwinął sposób postrzegania nastolatków