Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hanimama

Jak się pozbyć blizny po nacięciu krocza?

Polecane posty

Gość hanimama

Po porodzie została mi "pamiątka" w postaci grubej, czerwonej blizny. To nie jest kreseczka tylko normalny bliznowiec, bardzo wystający ponad poziom skóry. Współzycia sobie nei wyobrazam, czuję się oszpecona :(.

Gość junn
ile minęło od porodu? smarowałaś czymś?

Gość hanimama
3 miesiące, na początku tylko Dermosanem a od 2 miesięcy Veraderm.

Gość hanimama
Lekarz mówi że smarowac i masowac ale ja znam moje ciało i wiem, że to będzie bardzo trudne. Ja po wyrostku miałam podobnie, gruba blizna na którą nie działały żadne Cepany czy Contratubexy, dopiero maśc silikonowa ją rozmiękczyła ale dopiero po 2 latach od operacji :(

Gość junn
gdzieś czytałam żeby stosować naświetlania lampą Bioptron. używałaś tego może?

Gość hanimama
O lampie to nie słyszałam, poczekam czy maść da efekt, tylko że to bardzo długo jeszcze potrwa, nie wiem czy mąż może tyle czekać...

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie che Cie zalamywac ale skoro masz tendencje do bliznowcow to niestety ta blizna na kroczu bedzie sie identycznie goic jak ta po wyrostku. Smaruj tą maścia silikonową skoro poprzednio pomogla i uzbroj sie w cierpliwosc. Pozdrawiam

Gość hanimama
Ale ja nie bardzo sobie wyobrażam współzycie z czymś takim między nogami :(

tez mialam podobnie tylko ze jaszcze miałam inny problem. tutaj link do tematu http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5163734 stosuj okłady z rivanolu i masc solsoresyl i bedzie dobrze. mi dziewczyny doradziły, spróbowałam i jest o niebo lepiej. blizny juz nie mam czerwonej tylko takie male wgłebienie. tak jak napisałam.

Gość hanimama
Anet_lol ja czytałam twój wątek ale u mnie sytuacja jest inna bo ja mam bliznę zagojoną ale niestety zrobił się bliznowiec który mi bardzo przekszkadza. Widze że jestem jakimś dziwadłem bo u innych goi się bez śladu a u mnie takie paskudztwo.

ale spróbuj okłady z rivanolu. rivanol i ta masc sa własnie przeznaczone do takich rzeczy

a co do lampy bioptron to tez dziewczyny mi tak radziły. i chyba faktycznie moze ona ci pomoc.

Gość gość90
3 miesiace to dość krótko, później powinno to ładniej wyglądać. o ile dobrze Cię zszyli. mnie niestety nie zniknelo, a w wyniku powiklan dodatkowo nabawilam sie nietrzymania moczu. naprawde paskudna historia, skutek pekniecia podczas porodu. blizne mam gruba, teraz juz bledsza, ale bardzo czuc ja pod palcami, az mi wstyd podczas seksu :( rozmawialam z ginekologiem i jestem umowiona w ginmedzie w radomiu (tu mam najblizej) na konsultacje w sprawie zabiegu korekcji blizny i jednoczesnie leczenia nietrzymania moczu - bo to jest dla mnie większy problem niż ta blizna. któraś z was korzystala z tej kliniki? troche sie boje zabiegu

Gość kuleczka987
Po pierwsze specjalny masaż i to robiony cyklicznie a nie raz na ruski rok, a po drugie i to czasem nie pomaga, to wtedy najlepiej już do specjalisty się zgłosić który oceni sytuację. Mi pomógł zabieg laserem dana w klinice www.efecta.eu to nie działa jak magiczna różdżka ale naprawdę poprawia komfort chodzenia, siadania itd.. A właściwie to inaczej, dziąła jak różdżka tylko z opóźnieniem troszkę :P

Gość gośkaakśog
oo, moja znajoma tam ma rodzinę od strony męża i jakiś czas temu opowiadała mi, że ktoś tam się poddał zabiegowi estetycznemu i że efekt podobno taki niesamowity, że dziewczyna zachwycona była i jak się nie mylę to o labioplastykę chodziło. nie wiem czy bym się zdecydowała bez wskazań zdrowotnych tylko estetycznych ale skoro się specjalizują...własnie teraz mam z blizną problem to chyba akurat