Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :)) ..........

kobietki powyżej 38-dniowego cyklu @

Polecane posty

Witam Was:) Mam długie cykle,niespodziewane,nigdy nie wiem kiedy mnie @ zaskoczy.(powyżej 38) Czy są tutaj kobietki,które mają takie cykle,a które się starają o dzidzie?? Wiadomo jak ma się cykle jak w zegarku wiadomo np kiedy zrobić test,a w moim przypadku....nie bardzo wiem kiedy.... Proszę o Wasze doświadczenia ;)

Gość totalnie_zaniepokojona^
hej :) ja mam cykle od 35 do 40 dni.. a teraz nawet wiecej dzisiaj moj 49dc a ja dopiero delikatnie plamie w sumie moj pierwszy cykl staran :) ja zostalam 'poinstruowana' zeby kochac sie co 2 dni ;) ale jakos z mezem idziemy na zywiol staramy sie ale nie jakos tak 'skrupulatnie' :) moze jak mi nie bedzie wychodzilo przez pol roku zaczne liczyc dni i kupowac testy owulacyjne hehe

up;)

hi ;) No widzisz.... mamy przesr*** :P Ja też mam takie cholerne długie cykle dzis 33 dc i nic....zobaczymy. Nie wiem czy czekać czy robić test,ale co to da jak nie wiem kiedy ma być @ :( A lekarze Ci mówili dlaczego masz tak długie cykle??

Gość No to ja was zaskocze
Ja mam cykle które maja nawet po 60 dni i wiecej! Tylko ze ja mam PCO i sie lecze. Tez staram sie zajsc w ciąże. U mnie to dopiero jest niezła jazda. Totalnie niewiadomo kiedy zrobic test. Mi lekarz poradził zeby współżyc conajmniej 2 razy w tygodniu i właśnie raczej nie czesciej niz co dwa dni

mialam robione usg jakis czas temu i stwierdzono u mnie torbiele na jajnikach ale lekarz powiedzial ze okres nawet jesli co 35 dni czy 40... jest regularny, gorzej gdyby wlasnie byl co 50, 60 albo co 3 miesiace... wtedy bysmy zaczeli kuracje na razie powiedzial zeby sie starac normalnie bez lekow no ten cykl jest najdluzszy jaki mialam zobaczymy jak bedzie dalej jezeli tak jak powiedzialam nic sie nie wydarzy przez pol roku - odwiedze lekarza ponownie

mi lekarz powiedzial ze jesli nie wiadomo kiedy ma nadejsc @ to najlepiej zrobic test 3 tyg od ostatniego przytulanka ale co z tego jak ja maniaczka testow jestem hihi ;) w tym cyklu chyba juz z 10 zrobilam ;) bo taka niewiedza

Dziewczyny no to na prawdę 60 dni to jest sporo... Jak dajesz radę?? I kiedy robisz test?? Życzę szybkiego zajścia w ciąże... U mnie nie stwierdzono żadnego choróbska...a i tak mam takie cykle jakie mam,ale nie mogę narzekać...;)

Kochana nie daje rady. Taka jest prawda ze mam juz tego dość. A test ...hm... Robie w około 40 dniu cyklu i potem powtarzam co kilka dni. Także w jednym cyklu potrafie ich zrobic nawet z 5. Musze wyluzowac U mnie jest tak totalnie niewiem kiedy ten okres dostane bo raz dostaje po 45 dniach a raz po 65

Na prawdę Ci współczuję,to trudne....Ale musisz mieć siłę i wierzyć choć to pewnie jeszcze trudniejsze.Mam nadzieję że masz wsparcie w mężu i bliskich.... Zobaczysz,uda się w końcu.Jeśli mogę zapytać ile się już starasz??

najgorsze jest to ze kobiety z normalnymi cyklami maja 12 szans w roku a kobiety z @ co 3 miesiace? ile owulacji 4 w roku? to bardzo niesprawiedliwe :( moja siostra ma PCOS, ale udalo jej sie zajsc 2 razy w ciaze pierwsze dziecko po 1.5 roku staran drugie - pol roku

No to ja was zaskocze - najgorsza jest ta niepewnosc... kiedy ten @ przyjdzie i czy w ogole przyjdzie.. i nadzieja

Czyli jednak można;) a to tylko kwestia czasu,dlatego 3mam kciuki za Was;) Musi się udać.... Ja byłam ostatnio u gin. nie wspominam tego dobrze...ale zrobiła mi cyt.bo powiedziała że pewnie to rak dlatego mam takie długie cykle. (Wkur*** się na maxa) ale cóż. Cytologie robiłam nie cały rok temu u mojego lekarz i wyszła dobrze,bez żadnego ryzyka. Zaskoczona- nie martw się;) Na nas też przyjdzie czas,co prawda mamy mniejsze szanse ale zawsze jakieś są;)

Jeśli ma się takie długie cykle to trzeba znaleźć przyczynę tego i ją leczyć. A lekarz, który powiedział, że cykle co 40 dni jeśli są regularne są w porządku... :o

perwersja nawet w kalendarzykach do oblicznia dni plodnych sa przy wyborze cykli mozliwosci do -40- mi lekarz powiedzial okres wystepujacy co 35 - 40 dni za kazdym razem to okres regularny kiedy zaczyna sie wahac, raz 28, raz 32 raz 44 a innym razem 55 - wtedy mowimy o nierularnosci twoim zdaniem okres co 35 -40 dni jest kiedy dzieje sie cos niedobrego ?:( bo juz sama nie wiem..

Ja staram sie dopiero 3 miesiące. Biore leki które maja mi pomóc przy moim PCO

Nom to jest dopiero początek,więc wszystko przed Tobą ;) Mam nadzieję że się uda:]

Gość no coz..........
totalnie-zaniepokojona----nie martw sie, twoj lekarz ma jak najbardziej racje, zaufaj mu. Cykle co 35 do 40 dni sa jak najbardziej regularne! Tez takie mialam, tyle ze 32 do 35. Wazne, zeby miec co cykl owulacje. Mi sie bez problemu udalo zajsc w ciaze. W pazdzierniku 2011 poronilam pierwsza ciaze, od grudnia znowu zaczelismy sie starac i w marcu zaszlam znowu w ciaze, tak jak mowie przy cyklac ok. 35 dniowych. Trzymam kciuki!

staranie się o dziecko najlepiej zostawić naturze :) nasz organizm tak działa, że wtedy gdy jesteśmy najbardziej płodne mamy największą ochotę:) wystarczy zaufać swojemu ciału. pamiętajcie, że proces dojrzewania plemników trwa kilka dni, więc za częste stosunki nie są wskazane.