Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunkuuuuuu

Pomocy - czy buty się "rozejdą"??

Polecane posty

Gość ratunkuuuuuu

Hej, kupiłam sobie takie buty: http://www.dmusastore.com/p-4098-mandy.aspx Są super, jednak przy mojej dość szerokiej stopie uciskają mi nogę - z przodu, na szerokość. Ściskają całkiem mocno i nie wiem, czy da się je radę rozchodzić? Może szewc by mógł je rozciągnąć? Kurcze, nie wiem, czy oddawać, czy zostawić. Buty są ze skóry - z zewnątrz to taki dość gładki zamsz a w środku są też dodatkowo podszyte chyba też skórą. Jak to martensy, skóra jest dość sztywna. Ale wydaje się, że powinny się trochę rozchodzić.. Nie wiem co robić, poradźcie, plis.

Gość bylamwPupie
skorzane powinny sie troche rozejsc, sa tez takie spreje do rozciagania/zmiekczania skory butow, wiem bo uzywalam

Gość ratunkuuuuuu
Dzięki za odpowiedź - a jak się tych sprejów używa? Nie niszczą butów? No i kurcze nie wiem jak bardzo się rozejdą.. A żeby były faktycznie wygodne, to musiały by całkiem całkiem sporo :/

Skoro uciskają aż tak, żeby zakładać otym temat na kafe ;) to raczej nie rozejdą się na tyle, żeby zrobily się całkiem wygodne. Najprościej będzie wziąć je pod pachę, przejść się do szewca i zapytać czy on coś na to może poradzić. Jeśli powie, że tak, no to super. Ale jeśli nie albo uznasz, że to co może uzyskać, nie wystarczy - to zabierasz je do domu i odsyłasz do sprzedawcy :)

Gość bylamwPupie
nie niszcz, psikasz sobie od srodka, pozniej chodzisz, skaczesz w tych butach i jakos sie dopasowuja, poczytaj troche na necie mnie sie udalo rozciagnac buty calkiem sporo :)

Gość fgfghfgjghk
po co kupowalas sobie takie buty jak masz wielką szeroką syrę

sporo to nie wiem, ale skóra ma to do siebie ze sie rozchodzi własnie. czemu kupujesz az tak za ciasne buty? haluksów sie chcesz nabawic?

Gość hiuyiuuyfytuytfku
Zanieś do szewca. Jak skórzane to tak rozciągnie że będą wygodne.