Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrezygnowany...,

Chce zostawić dziewczynę bo mam kompleksy i uważam że znajdzie lepszego.

Polecane posty

Gość Zrezygnowany...,

Otóż wszystko niby jest ok ale mam popsute zęby co mnie tak dobija że nic mi się nie chce i co jakiś czas mam doła... Chce ją zostawić dla jej dobra ale jeszcze nie wiem jak jej to powiedzieć. Nie chce żeby wyszło że właśnie dlatego to skończyłem. Chce sobie poradzić jakoś z tym problemem żeby mnie to tak nie gnębiło. Ale nie chce o tym z nikim rozmawiać bo to duży wstyd dla mnie więc chce to sam załatwić. Z drugiej strony nie wiem jak by ona na to zareagowała jakbym jej powiedział o co mi chodzi. Więc mam tylko pytanie. Dziewczyna która kogoś bardzo kocha pomoże w problemach ?

Gość fgfghfgjghk
nikt nie jest idealny, a zepsute żeby mozna zawsze naprawic... fakt ze to niestety spory wydatek :( ale jak zaczniesz zbierac kasę i za pare lat uskladasz na nowe zeby, implanty czy tylko korony, albo licowki

Gość zębolkaa
rozumiem Cie,mam ten sam kompleks i dlatego unikam facetow. Niestety ja mam bardzo slabe zęby i choc dbam o nie i lecze to sa brzydkie i poniszczone. Nie mam pieniadzy na koronki itd. Wstydze sie tego okropnie.

Gość zębolkaa
zrezygnowany,ale ona na pewno widziala Twoje zęby? moze jej to nie przeszkadza,a z czasem stopniowo je naprawisz. Jesli masz popsute to zmobilizuj sie i idz do lekarza,potem moze byc za pozno. a jesli prawidlowo Ci wyleczy to potem mozesz nalozyc koronki,licowki itp. Ale jesli zaniedbasz na dobre to beda do usunięcia.

Gość Zrezygnowany...,
Dobrze że ktoś mnie tutaj rozumię... Sam nie wiem co robić:/ wiem że musze zbierać na to pieniądze więc na inne rzeczy mieć nie bd . Dodam że jestem młody , mam 20 lat. Myślę że nie mogę być z fajną dziewczyną bo swoim problemem też bym ją obciążył... nie chce nikomu utrudniać życia. A z taką z którą nie da się porozmawiać nie wyobrażam sobie życia. Jedyne wyjście to poznanie kogoś takiego samego... no w sumie nie jedyne.

Gość zębolkaa
no leczyc zeby mozesz tez bezpłatnie,albo sa tam tylko jakies doplaty. ja planuje wyjechac gdzies za granice do pracy,zarobic spora kwote i przeznaczyc wszystko na naprawe zebow,bo ten problem odbiera mi radosc z zycia:( a juz jak ktos obok mnie poruszy problem zebow,w ogole jak jest mowa o zebach to czuje zazenowanie i humor mi siada:(

Gość Zrezygnowany...,
Napewno widziała gdyż jedynki miałem kiedyś leczone i to widać. Ona nawet całować się chciała ( wiem że dla was może być to żałosne ) ja nawet nie miałem zamiaru... Jestem z nią prawie 5 miesięcy.. Właśnie chce wszystko naprawić ale chyba lepiej było by samemu przez to przejść...

Gość fgfghfgjghk
jak sie kogos naprawde kocha to sie nie patrzy na takie rzeczy, co oczywiscie nie zmienia faktu, ze lepiej zacząć zbierac kasę i za kilka lat isc do dobrego gabinetu i zrobic sobie zeby. nie wiem co tam masz dokladnie z zębami, czy krzywe czy prochnica czy brzydki kolor? teraz wszystko da sie zrobic tylko niestety trzeba miec pieniadze... te wszystkie gwiazdy myslisz ze oni jakie mają zeby? tez swoje mieli brzydkie i zolte, ale sobie zrobili nowe bo mają kasy jak lodu. a niestety zęby są bardzo kosztowne.. po prostu mussiz zaczac odkladac kase

Gość Zrezygnowany...,
Zębolkaa czuje właśnie to samo... Też mam zamiar wyjechać gdzieś za granice do pracy tylko żeby znaleźć tą pracę było tak łatwo..

Gość fgfghfgjghk
widac bo martwe leczone zeby ciemnieją po prostu i powinno sie zalozyc koronki, ale koszt jakies 1000 zl, poza tym spore ryzyko ze ząb pod koronką dlugo nie wytrzyma.

Gość zębolkaa
zrezygnowany,a moze nie jest az tak tragicznie jak Tobie sie wydaje. Jak jedynki miales leczone,to mozliwe,ze plomba Ci sciemniala i teraz trzeba wymienic na nowa. Zacznij na dobry poczatek od tych przednich zebow,ktore sa najbardziej widoczne,a potem stopniowo ,stopniowo i jakos zrobisz porządek. Bedzie dobrze. Mysle ,ze 5 miesiecy to sporo i szkoda by to przekreslac. Dziewczyna na pewno widziala Twoje zeby i widocznie jej to nie przeszkadza,mysle,ze powinienes z nia szczerze porozmawiac, ze narazie np wolabys unikac calowania,bo masz problemy z zebami. Bo ona moze nie rozumiec o co chodzi i moze mysli,ze Ci sie nie podoba albo co,skoro nie chcesz jej pocalowac. Mysle,ze skoro jest z Toba tyle czasu to cos czuje,wiec zrozumie Cie. Moja kolezanka kiedys zwiazala sie z chlopakiem,ktory mial wybitych kilka przednich zebow ( w jakiejs bojce),ale jej to nie przeszkadzalo,on sie tego strasznie wstydzil. Po jakims czasie zarobil kaske i wstawil zeby,a sa juz ze soba swietna para wiele dlugich lat :)

Gość Zrezygnowany...,
I pruchnica i krzywe... Myślałem o licówkach na razie tylko nie wiem czy to ma sens... Ogólnie jest mi wstyd. Każdy ma zdrowe prawie w moim wieku...

Gość zębolkaa
Wiec pewnie nalezaloby wyleczyc prochnice i zalozyc aparat skoro krzywe.

Gość fgfghfgjghk
jak prochnica to isc leczyc, mozna za darmo na NFZ (oprocz kanalowego i lepszych plomb) ale i tak wyjdzie taniej jak prywatnie. a za kilka lat moze aparacik zdejmowany? zdejmowane sa tansze niz stale, a wyjdzie na to samo. sama nosze zdejmowany. kosztowal jakies 300 zl (dla porownania stale kosztują kilka tysiecy, nie wiem za co, za kawalek metalu i plastiku???)

Gość gfjhjkhjk
podsumowując to nie zostawiaj jej z takiego powodu, bo kazdy cos tam ma, jeden ma brzydkie zeby, drugi jest gruby, trzeci na nieproporcjonalną sylwetke... i co nie maja miec dziewczyn?