Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Jaki jest śluz po owulacji ? Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi. Śluz płodny miałam dwa/trzy dni i było to w weekend(12 dzień cyklu). Teraz mam lepki,gęsty biały śluz. Nie ma go nie wiadomo ile ale jest. Daje uczucie wilgoci w dzień, po nocy go właściwie nie ma. Raczej nie możliwe żeby doszło do zapłodnienia, gdyż tylko ja "zaspokajałam" swojego faceta :) i starałam się myć dokładnie ręce. Wpadam w paranoje, pomóżcie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Wpadasz w paranoję. Potwierdzam. Ja się na śluzach nie znam. NPR to nie metoda dla mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Dodam że mój cykl to średnio 27 dni. Jak włożyłam głębiej palce i złapałam śluz to był w miarę przeźroczysty i ciągnący się, ale u wyjścia biały, lepki no i sporo go. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Teraz już jest taki lepki i biały, cz taki śluz będzie aż do miesiączki i czy to normalne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 tak normalne. A do czego Ci to potrzebne? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Bo się stresuje i nie jest to komfortowe gdy idziesz i czujesz wilgotność. I Martwi mnie to że tak mało tego płodnego śluzu bo w zeszłych miesiącach dosłownie wylatywał :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 I przez to przesunie mi się miesiączka tak? Ogólnie jakie masz zdanie na temat przyspieszania okresu ciepłymi kąpielami itp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 zależy przez co. jeśli nie było owulacji to nie powinna się spóźniać. Jeśli owulacja wystąpiła później to i okres się spóźni. Kąpiele, wino i tym podobne nie działają. No chyba, że na psychikę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Tak myślałam:) Dziękuje za pomoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aaaalicjaaa Napisano Kwiecień 19, 2012 mogłaś mieć też sluz z podniecenia jeśli w tym czasie robiłaś coś podniecającego. Poza tym jeszcze może być sytuacja że owulacja była ale masz niski progesteron i wtedy moga sie pojawiać w fazie poowulacyjnej płaty śluzu o właściwościach płodnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bialamasajka Napisano Kwiecień 19, 2012 Swój śluz obserwuj i jednocześnie np mierz temperaturę, albo używaj testera na ślinę np afrodyta. Będziesz mogła dopasować poszczególny wygląd śluzu z odpowiednią fazą cyklu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Ale ten śluz mam cały czas, dzisiaj też. Trochę krzyż mnie boli ale to chyba przez brzuszki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Chyba się za dużo naczytałam o śluzie w ciąży, mam panikę w sobie choć wiem ,że to nie możliwe.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Eeerrr... Napisano Kwiecień 19, 2012 Lapanie sluzu w pochwie jako alternatywa testu ciazowego hahaha Bol krzyza 3 dni po stosunku jako objaw ciazy! Przyspieszanie okresu goracymi kapielami?!? Ludzie, prosze Was, czy Wy jestescie normalni?! Rece opadaja... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Po pierwsze nie było stosunku. Po drugie knikt nie powiedział, że kontrola śluzu to test ciążowy. Po trzecie o gorących kąpielach ludzie piszą i nie wyssałyśmy tego z palca. Po czwarte po co piszesz jak nie chcesz pomóc? Z nudów czy jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chciałabym zapytać,... Napisano Kwiecień 19, 2012 a powiedzcie- jeśli dojedzie do zapłodnienia, to śluz ten 'płodny' zanika? zmienia sie na jakis inny?> Kto się zna?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Eeerrr... Napisano Kwiecień 19, 2012 No a do tego wszystkiego nawet nie bylo stosunku!?! Faktycznie chyba troche mnie ponioslo komentujac taki durny temat... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chciałabym zapytać,... Napisano Kwiecień 19, 2012 u mnie oczywiście stosunek był :) nie jeden.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 A słyszałaś kiedyś o czymś takim jak petting ? No widzisz ja chce się dowiedzieć jak najwięcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chciałabym zapytać,... Napisano Kwiecień 19, 2012 wiecie, czy nie? :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 mi się wydaje że nie .. ale wiesz ja sobie mogę mówić.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 20, 2012 Mam pytanie. Czy podczas podniecenia u kobiety pojawia się przeźroczysty, ciągnący się śluz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 20, 2012 upp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aaaalicjaaa Napisano Kwiecień 21, 2012 W ciąży śluz jest taki jak w drugiej fazie cyklu tylko może być go więcej ale nie na początku ciąży. Ja też nie raz czytałam o śluzie w ciąży. Dużo kobiet pisze że wygląda wtedy jak płodny. Powiem tak, większość zwraca na to uwagę dopiero w strachu albo w nagminnych staraniach o dziecko wtedy kiedy każdy objaw wydaje się być ciążowym a jak sie okaże że jednak jest ciąża to biorą to za objaw ciążowy. Teraz dużo kobiet ma anomalie w cyklu i niedobór progesteronu i moga mieć taki śluz w drugiej fazie. Alternatywa testu ciążowego może być mierzenie temperatury. Ja miewam okres w różnych terminach a jeszcze nigdy nie robiłam sobie testu ciążowego bo wszystko wiedziałam na podstawie temperatury. Wiem że bezsensowne jest wykonywanie go przed 18 dniem wyższych temperatur. "jeśli dojedzie do zapłodnienia, to śluz ten 'płodny' zanika? zmienia sie na jakis inny?" śluz płodny zanika po owulacji w każdym cyklu, czy dojdzie czy nie dojdzie do zapłodnienia. Po zagnieżdżeniu (nie zapłodnieniu) może ale nie musi sie zmieniać jego ilość. co do śluzu z podniecenia to to jest chyba indywidualna sprawa. U mnie w pierwszej fazie jest przezroczysty, w fazie płodnej nie wiem bo raczej nie da się go odróżnić od śluzu płodnego a w fazie poowulacyjnej raczej taki wodnisty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Merlin_88 0 Napisano Kwiecień 21, 2012 Przepraszam was. Mam po prostu schizy i trudno sobie z nimi poradzić weszły w mózg i się zagnieździły wiem że to jest niemożliwe tyle że jak coś się we mnie zmienia to od razu panika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Próbuje_pomoc Napisano Styczeń 17, 2018 Merlin wiel Co czujesz to sie nazywa ciaza urojona bo wmawiasz sobie rzeczy które są normalne. Szukasz w internecie różnic rzeczy o ciąży myśląc ze ja masz a tak naprawdę to nie jest. Powinnaś sie skonsultować z psychologiem szkolnym( o ile w niej jestes) lub po prostu iść do jakiegoś psychologa bo leczenie tego trwa długo i źle wpływa na twoja psychikę. A jak nie masz takiego kogoś to wygadaj sie najlepiej komuś komu ufasz i wiesz ze ci może pomoc. Powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach