Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem-łysa

Dlaczego mam takie zakola?? Czy to choroba?

Polecane posty

Gość kupóóóóóóóóóó
a ha ha ha ha zajebiste :D 10/10

Gość jestem-łysa
dzieki ze sie wysmiewasz, a myslalam ze tu ktos madry jest i mi cos poradzi... ale forum zero rady i wsparcia

Gość jestem-łysa
prosze o rady, co mam zrobic? nie moge juz sie normalnie uczesac i wogole, okropnie sie czuje z tym

Masz problem z okresem, tradzikiem, wagą itp? Jezeli tak, to prawdopodobnie jest to zespół policystycznych jajników. Jeżeli nie to jest to łysienie androgenowe, ewentualnie może być także plackowate, w co wątpie, bo łyse miejsca nie maja charakterystycznego kształtu. Na początku zbadaj testosteron. I najlepiej z wynikami udaj się juz do ginekologa/dermagologa/endokrynologa.

Gość jestem-łysa
hmm a jakie to beda badania?

Gość jestem-łysa
troche krostek mam niestety na twarzy...

"Do tego pojawił mi się ciemny meszek koło ucha który pokrywa nawet szyję nie wiem co robic" Nie doczytałam tego. :) Skoro masz objawy hirsutyzmu, to jest to cos z hormonami. Idz do ginekologa najpierw.

Gość a czego szukalas takiego
kazdy ma jakies tam krostki na twarzy :O i nie znaczy to zaraz ze ma problemy hormonalne :O nie wiem co ci doradzic ale nie zazdroszcze :D:D jedynie to ze powinnas umowic sie jak najszybciej na prywatna wizyte, to nie sa zarty

Gość jestem-łysa
ale do endokrynologa czy dermatologa czy gdzie?

Gość jestem-łysa
no dobrze, a jak wyglada to badanie? tak od razu mozna isc do szpitala czy przychodni i je zrobic?

Gość jestem-łysa
jestem załamana :(

Nie zalamuj sie, tylko jak najszybciej maszeruj do lekarza, bo bedzie jeszcze gorzej. ;) Pytanie tylko dlaczego nagle sie obudzilas? Przeciez z dnia na dzien wlosy Ci tak nie przerzedziły, ani nie pojawił sie ciemny meszek podczas jednej nocy.

Gość a czego szukalas takiego
jestem-łysa ale do endokrynologa czy dermatologa czy gdzie? przede wszystkim prywatnie, dziewczyno wizyty nie sa pewnie tanie ale poswiec ta stowke czy dwie, bo do konca wylysiejesz

Gość jestem-łysa
najgorsze jest to ze teraz studiuje daleko od domu, a do endokrynologa trzeba miec skierowanie od lekarza rodzinnego, az ja tu nie jestem zarejestrowana ...... boje sie strasznie, a mama mowi ze nic nie mam i udaje ze nie widzi... tak bylo w swieta

Gość jestem-łysa
tam to sie czeka miesiac albo dluzej

Gość jestem-łysa
a moze orientujecie sie w jakim laboratorium w toruniu lub bydgoszczy?

Gość jestem-łysa
a czy to badanie robi sie w jakims danym dniu cyklu czy jakos? czy to nie ma roznicy?

Gość jestem-łysa
prywatnie do kogo w toruniu isc?? albo w bdg?

Gość jestem-łysa
oczywiscie ze dziekuje za porady :)

Gość jestem-łysa
ale i tak jestem przerażona :( wczesniej niz w czerwcu chyba nie pojde bo sie boje... o matko co mnie spotkało... mama mowi ze to z odzywiania i nie mam przezywac, a sami widzicie jak to wyglada...

Gość jestem-łysa
a czy najpierw moge isc doszpitala i powiedziec, ze chce badanie na poziom testosteronu, a potem isc prywantnie z wynikami do endokrynologa? czy jak mam najlepiej zrobic?

Gość jestem-łysa
a przepraszam mam jeszcze takie pytanie: Czy nie lepiej byloby na poczatku zbadac morfologie krwi i TSH na tarczyce a dopiero pozniej poziom hormonow? bo ja juz nie wiem... kolezanka mi mowi, ze jak wypadaja wlosy to do dermatologa trzeba isc