Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help.me

makabrycznie zniszczone włosy

Polecane posty

Gość help.me

cześć wszystkim . chciałam prosić o pomoc . mam ewidentnie zniszczone włosy . rozdwojone końcówki , zrobiło się z nich siano, od jakiegoś czasu nawet wypadają . mam 15 lat i od roku codziennie prostuję włosy, wiem że nie powinnam ich tak męczyć bo to okropne . zazwyczaj głowę myję rano, przed szkołą i do tego suszę . są puszyste i się kręcą jakoś tak nie naturalnie: / . nie umiem sobie z nimi poradzić w żaden sposób . odrzucenie prostownicy jest niemożliwe, bo tylko tak mogę je zebrać do kupy . co powinnam zrobić ? macie może jakieś domowe sposoby ? maseczki , czy coś ? nie wiem co mam robić, czy udać się z tym gdzieś ? mam takie wyrzuty sumienia , a mimo to nie mogę ich przestać prostować . POMOCY, BŁAGAM ! : ((((((( !

Gość ekspert HaPantoten
Zadbaj o to aby twoje włosy były zdrowe od samego poczatku wzrostu. Włosy będą się wolniej niszczyć jeżeli będą miały prawidłową strukturę. A jest to możliwe tylko wtedy kiedy dostarczysz im odpowiednich budulców, czyli witamin i minerałów. Dlatego spróbuj preparatu Ha-Pantoten Optimum. Ma on najbogatszy skład na polskim rynku. Jest on tak zbilansowany, aby pokrywać dzienne zapotrzebowanie na składniki odżywcze odpowiedzialne za piękno i zdrowie włosów. Wystarczy jedna tabletka dziennie co jest bardzo wygodne.

Gość szz
Na rozdwojone końcówki możesz używać specjalnego serum. Ja mam z avonu i bardzo je polecam. Kiedy suszysz włosy nie trzymaj suszarki zbyt blisko ich. Zamiast prostowania używaj przy suszeniu okrągłej szczotki a potem troche lakieru. Włosy nie będą idealnie proste jak po prostownicy ale powinny być gładkie i ewentualnie lekko falować na koncach. Napewno nie beda wygladały sztywno. Włosy odżywi też odżywka naprawcza. Jesli nie masz zbyt duzo pieniędzy kup syoss repair. Teraz w rossmanie jest na nie promocja a są bardzo dobre. Pij też ziele skrzypu - wzmacnia włosy i paznokcie.

Gość szz
ziele skrzypu - około 5-9 zl. Dostępne w aptekach. odżywka syoss - aktualnie w rossmanie 9.99 serum do końcówek - 16 zł chyba teraz kosztuje bo skończyła się w avon promocja.

Gość fgh6uytu876876
Wax maseczka prostownica moze do wymiany lub za mocno temp.ustawiasz?Ochronne olejki przed prostowaniem.Pomysl nad stalym prosotwaniem wlosw lub zadbaj o loki,zadbane sa piekne dziewczyno! http://ikf.styl.fm/loki/

Gość fgh6uytu876876
Musze tez dodac,ze po wymianie suszarki na profesjonalna moje wlosy sa w duzo lepszym stanie

Gość izkkka
Proszę: http://213.218.125.35/forum/showthread.php?t=250381 Jak postępować ze zniszczonymi włosami- klika rad w żołnierskich słowach: - jeśli włosy są bardzo zniszczone należy je podciąć, - myjąc włosy myj tylko skórę, spływająca piana zmyje brud z włosów, a ich kontakt z detergentem będzie krótszy, - staraj się używać łagodnych szamponów (najlepiej dla dzieci, Uwaga: szampony ziołowe mogą wysuszac włosy) - nie myj włosów w zbyt ciepłej wodzie, - jeśli to możliwe nie używaj suszarek, prostownic, lokówek etc. - jeśli to możliwe nie używaj pianek/lakierów do stylizacji (często zawierają alkohol, który wysusza włosy), - staraj się używać odżywkę po każdym myciu, - unikaj czesania mokrych włosów, rób to delikatnie, najlepiej przy użyciu szczotki naturalnej lub dewnianej - staraj się unikać kosmetyków z alkoholem (etanol/denat) w składzie (np. niektóre jedwabie, mgiełki) mogą wysuszać włosy!!! - płukanie włosów zimną wodą domyka łuski przez co włosy stają się bardziej gładkie i błyszczące Metody domowe czyli kuferek czarownicy : Bardzo dobrym sposobem na nawilżenie włosów są maseczki olejowe. Najlepsze do tego celu będą: olej rycynowy, olej kokosowy, olej palmowy, olej jojoba, olej avocado, olej ze słodkich migdałów, oliwa z oliwek. Możesz z nich tworzyć przeróżne kombinacje, w zależności od tego co aktualnie posiadasz. Informacje na temat oleju rycynowego znajdziesz tutaj klik! O oleju kokosowym i nie tylko tutaj klik! I tu klik! Olej kokosowy można zazwyczaj kupić w sklepach zielarskich, ze zdrową żywnością, z żywnością wegetariańską a także przez internet, np. w www.mazidla.com , www.biochemiaurody.com Jest też odrębny wątek poświęcony temu olejkowi, z którego dowiesz się więcej --> klik! Dobrze jest stosować je przynajmniej raz w tygodniu Dużą popularnością na wizażu cieszy się również maska z oleju rycynowego, jajka, oliwy z oliwek i cytryny. Więcej o niej znajdziesz tutaj klik! i tutaj klik! Kolejnym naturalnym kosmetykiem mającym zbawienny wpływ na włosy jest miód. Można go stosować solo bądź też z powyższymi składnikami. Dobre efekty uzyskuje się również przez dodanie miodu do ulubionej odżywki/maski oraz stosowanie miodu do ostatniego płukania włosów po myciu [np. łyżka miodu na litr wody- po spłukaniu miodem pozostaw włosy do wyschnięcia] Nie obawiaj się maseczek z miodu- nie zlepiają i nie matowią włosów- miód bardzo łatwo daje się spłukać W celu wzmocnienia włosów u ich "podstawy" zapraszam do Klubu PP klik! Płukanki ziołowe- jak wiadomo zioła to cenny składnik kosmetyczny- jednak płukanki z niektórych ziół mogą wysuszać!!!- do włosów suchych poleca się kwiat lipy, liść lub korzeń prawoślazu, proteiny i mleczka roślinne- do kupienia w sklepach internetowych z pólproduktami kosmetycznymi- można dodawać ich do gotowych odżywek lub stworzyć z nich spray do włosów o działaniu nawilżającym i nabłyszczającym. (Podstawowy przepis to ok. 40ml wody destylowanej, po 1,5ml protein mleka, jedwabiu i keratyny oraz po 2ml mleczka owisianego i waniliowego- całość zamieszać i przelać do pojemnika z atomizerem- można zastosować inne mleczka lub dołożyć np. NMF) Gotowe produkty do pielęgnacji włosów suchych i zniszczonych - Nasze wizażowe typy: Pollena Malwa, Studio Gloria - link do wątku klik! Link do KWC klik! Wax LBiotica Włosy suche i zniszczone klik! Kallos Crema al latte- wątek o produktach firmy Kallos klik! Link do KWC klik! Fitomed, Odżywka ekstraziołowa regenerująca z kompleksem witaminowym (włosy suche i normalne) klik! Farmona, Jantar, Odżywka do włosów i skóry głowy klik! Jeśli chcesz wiedzieć co "siedzi" w Twojej odżywce czy szamponie- tutaj możesz poprosić o analizę Zachęcam również do zapoznania się ze stale rosnącą bilioteką składów klik! I tu: http://213.218.125.35/forum/showthread.php?t=593364

Gość mysia223344
zapraszam do mojego bloga o włosach, dowiesz się jak traktować włosy bardzo zniszczone w temacie: kłopoty z gumą, gdy włosy się ciagną :) http://kokardka-mysi.blogspot.com/ Krok po kroku plus analiza wybranych kosmetyków.

Gość odstaw prostownice
Przede wszystkim brak prostownicy, inaczej nie ma szans!! wiem co mowie, sama to przeszlam. Powiem Ci, ze czym bardziej prostujemy wlosy tym bardziej one sie kreca. Jak odstawisz prostownice to beda ladniejsze. Maska stapiz sleek z jedwabiem badz maska kokosowa scandic, nafta kosmetyczna, humavit skrzy + pokrzywa. Jesli dalej bedziesz codziennie prostowac to za kilka lat nie bedziesz miala wlosow bo je spalisz i sie pokrusza. Ja prostowalam codziennie przez kilka lat, dzis od prostownicy trzymam sie z daleka, a moje wlosy sa proste same z siebie. Fryzury wycieniowane wymagaja prostowania, wlosy obciete na prosto sa proste. http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=26532 + http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25785 bądz http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=28898&recenzja=473454 http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=32116&recenzja=473446

Gość hanja
zamiast suszyc i prostownac, kup prostownice do mokrych włosów, np remington s8002 wet to straight, ja ją mam i jest naprawdę dobra, zaoszczędzisz czas i az tak ci się nie zniszczą, poza tym włosy są po niej naprawdę baardzo proste i dobrze się układaja. i kup szampon + odżywkę nawilzajaca, rób sobie przynajmniej raz w tygodniu maskę z jakichś olejkow. przed prostowaniem używaj preparatu chroniącego przed wysoką temp. np serum marion termoochrona. tylko nie przesadzaj z kosmetykami, bo ci się zrobi lupiez ;p używaj tylko niezbędnych czyli tych, które wymieniłam.

Gość gość
Na zniszczone włosy bardzo pomaga olejowanie. Uwielbiam olejki do tego stopnia, że używam nawet farby z nimi, cameleo omega i mam wrażenie, że odkąd to robię moje włosy są w dużo lepszym stanie

Gość gość
Dobry szampon, najlepiej naturalny, do zniszczonych włosów (może być taki do farbowanych i po zabiegach ) . Do tego jakaś odżywka i starać się nie suszyć włosów po myciu , tylko niech schną normalnie w temperaturze pokojowej. http://naturalniezdrowi.warszawa.pl/p/35/169/naturalny-bio-szampon-do-wlosow-suchych-i-farbowanych-slonecznik-i-slodka-pomarancza-la-saponaria-200ml-szampony-kosmetyki-naturalne-i-ekologiczne-produkty.html