Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pluszaq

carbonara: w formie podstawowej i rozne wariacje na temat

Polecane posty

Gość pluszaq

ty dzielmy sie pomyslami i radami :) ja np. wczoraj jadlam pyszna pizze pt. "carbonara z kurczakiem" byl na niej bialy sos (nic pomidorowego) ze smietany i serow, piorka czerwonej cebuli, kawalki boczku albo szynki parmenskiej, kawalki kurczaka i ziola. na pewno zastosuje taka kombinacje na sos do makaronu, bo byla pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenk
makaron al dente penne ,pokrojona pierś kurczaka i usmażona ,wymieszana z sosem szpinakowym wymieszanym z kremówką ,czosnkiem ,pieprzem i solą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pluszaq
dobre. ja bym jeszcze do tego dorzucila fete, bo mam obsesje na punkcie 'gdzie ty szpinak, tam ja feta' ;) a co rozumiesz pod pojeciem 'sos szpinakowy'?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie na temat to bedzie ale:
czesto ludzi myla ogolnie pojmowany sos alfredo z sosem carbonara. oba smietankowo-serowe, ale tylko ten drugi z jajem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenk
Szpinak udusić na łyżce masła do odparowania wody,dodać sól,pieprz,wycisnąć czosnek .Potem wlać kremówkę i chwilę pogotować.Dodać kawałki usmażonej piersi i jeść z makaronem penne al dente (razowym lub z pszenicy durum )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z podsmażoną kiełbasą
standardowy ale zamiast boczku podsmażona kiełbasa ;) albo salami mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość j/w i rowniez
prosciutto zamias boku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezz
carbonarra z serem? nic o tym nie wiem, chyba ze startym, posypanym po potrawie powiem Wam jak robie najlatwiejszy sos do makaronu dla carrbonara dla malego niejadka: robno pokrojony , nie za tlusty boczek kroje na drobna kostke, wytapiam tluszcz, odlewam i dodaje kilka lyzek smietany, chwile mieszam i polewam tym makaron. Mozna dodac surowe zoltko, moze cebulke czy jalies ziola ale to niestety... nie dla mojego "smakosza"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość j/w i rowniez
no serek starty, zeby byl sosik gesciutki i mniamniusny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×