Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kk439

Odrzucanie piersi

Polecane posty

Hej doswiadczone mamusie. mam problem, bo karmie córcie 4,5 miesiaca a od paru dni zauwayłam ze mi odrzuca piers. Jak chce ja nakarmic to bierze dwa lyki, odwraca glowe i placze. Dodam ze w nocy je normalnie z cycka. Co to moze byc..??? Prosze o jakies porady bo bardzo bym chciała jeszcze ja pokarmic piersia.

Gość mamama27
ciesz sie - zachwile zacznie jadać obiadki, deserki, kaszki itd i minie ci problem odstawiania od piersi - karm kiedy chce - w nocy i nie przejmuj sie tak

Gość a ja a ja
może w nocy potrzebuje bliskości z tobą a w dzień już tak bardzo nie moja koleżanka tak miała i w krótkim czasie mały w ogóle przestał pić z cyca taki kolej rzeczy..głowa do góry

Nie kojarze zebym cos zmienila w swojej diecie. Jak odrzuci to trudno przejde na mm.

w tym samym wieku byla moja corka gdy nie chciala jesc mleczka.z ta roznica ze byla na mm.darla sie w nieboglosy gdy tylko zobaczyla butelke.po kilku dniach takiej szarpaniny poszlam z nia do lekarza.i powiedzial mi ze duzo dzieci w tym wieku tak ma niewazne czy na piersi czy na mm.i ze zabki jej ida i wtedy mleko moze miec nieprzyjemny smak.i nie zmuszac jak nie chce.przez kilka dni pila tylko soczki geste,przecierowe i wszystko wrocilo do normy.stesknila sie za mleczkiem i je juz normalnie

Gość moja córka
zrezygnowała z piersi jak miała 5,5mc, najpierw w dzień, a po kilku dniach również w nocy. Później piła mm wyłacznie "na śpiocha". Podejdź do tego spojnie, swojej podawałam zupy (różne gotowałam dla niej), warzywa, owoce, soki. Jest zdrową lubiącą wszystko dwulatką. Jedyne czego nie chciała to kaszki.

Gość mango__
może jakaś przyprawa??? one potrafią zmienić smak mleka. jak zjadłam kurczaka curry to mój mały dziwnie ssał. a osobiście to bym posmarowała dziecku dziąsełka maścią przeciwbólową np. dentinoxem, czy jaką tam masz i dopiero wtedy spróbowała nakarmić. może faktycznie coś z ząbkami już się zaczyna dziąć ;)

Gość gdsfdssafdsads
może ni enależy do cyckowych dzieci mój synek teżtak robił i to był początek pożegnania z piersią;

Dziewczyny Pomocy. mala dalej mi odrzuca cycka, dalam jej dzisiaj mm i nie chce pic. Dalam jej bebiko ale mam w domu jeszcze bebilon pewnie smak jest podobny tych dwoch. Co mam zrobic zeby zaczeła jesc....

Gość mango__
może spróbuj z innej pozycji przystawiać? maść przeciwbólowa nie działa? aaaa, przypomniało mi się! chyba na takim etapie dzieci przestawiają się na nocne karmienia, bo wtedy mleko jest bardziej treściwe!

Zadna masc nie pomaga. Nie chce pic a widze ze jest glodna. Pewnie dlatego ze inny smak niz z cycka. Bebilon to dobre mleko...??

Gość a.....Bc
Może Twoje dziecko ząbkuje? Albo am zapalenie ucha? To najczęstsza przyczyna niechęci do ssania. Sprawdź dziąsła i uszka. Moja jak ząbkuje to nie je ok 2 tyg. Zje co nie co, ale głównie tylko pije.

Gość brzydkie cyce
mała zauważyła,