Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jvfij

Jak się nie spinać?

Polecane posty

Gość Myszka Miki w pantalonach
Idą dwie agrafki przez pustynie.. jedna mówi: gorąco mi co mówi druga? :D

Gość jvfij
haha :D nie no ale poważnie bo juz mnie to mecvzy,caly dzien chodze spieta w domu dopiero sie rozluzniam ale przez to az boje sie wychodzic..;/ a dzisiaj nawet jakies laski siedzialy,probowalam udawac pewna siebie a jak poszlam za rog to myslaly ze nie slysze i skomentowaly ze sie spinam.. dlatego skoro widza to inni musze sie poprawic:/pytanie od czego zaczac..

Gość jvfij
POCHWA: tak tylko skubię

Gość jvfij
huhu nudno postaraj sie bardziej nie mam czasu na medytacje poza tym nie mam zamiaru w razie czego ryzykowac ponoc to niebezpieczne

Gość jvfij
nie no ale ja wierzaca jestem i podobno byly przypadki opetania dlatego wole nie ryzykowac, co w tym dziwnego? raczej wole metody malych kroczkow

W dawnych czasach wszystkie choroby psychiczne były rzekomo opętaniami. W miarę tego jak poszerzała się nasza wiedza o ludzkim mózgu i psychice było ich coraz mniej. Aż do momentu gdy przypisywanie nadnaturalnych cech rzekomym "opętaniom" może już tylko wydawać się śmieszne. Mimo to są jeszcze ludzie wierzący w starożytne zabobony, którzy wolą iść po pomoc do księdza zamiast do psychologa. A to że kościół straszy wiernych jest zrozumiałe. Chce mieć monopol na przeżycia "duchowe". Ludziom spędzającym godziny na modlitwach mogłoby się nie spodobać to że takie same doświadczenia mogą przeżyć wyznawcy innych religii czy osoby nie wierzące w żadne nadnaturalne siły (polecam zapoznanie się z tym co ma na ten temat do powiedzenia Sam Harris). Jak jesteś tak przeciwna medytacji, to spróbuj modlitwę.