Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marianna pe *

płyn w stawie kolanowym

Polecane posty

Gość marianna pe *

ktoś się na tym zna?

Gość marianna pe *
mam się bać?

Gość pralkamechaniczna
Lekarz zrobi punkcje. Nie powiem, ze nie boli, ale po zabiegu natychmiastowa ulga. Nie ma sie czego bac!

Gość marianna pe *
mam prześwietlenie i opis a czy rodzinny to robi? czy odeśle do ortopedy

Gość marianna pe *
od m-ca bolało kolano 2 tyg czekałam na wynik w piątek idę do rodzinnego już nie boli ale..czy zawsze ściągają wodę z kolana? jak już nie boli...może sama zeszła...

Gość pralkamechaniczna
robi to ortopeda, albo zwykły chirurg. nie wiem, może jak schodzi, to przepiszą leki przeciwzapalne i nic nie będą robić. mogę ci polecić elewację kończyny i przykładanie lodu. może zejdzie samo.

Gość marianna pe *
dzięki opuchlizna już zeszła raczej nie boli jedynie na prześwietleniu wyszedł płyn

Gość pralkamechaniczna
e. jak opuchlizna zeszła to luz... jest coraz lepiej, więc się nie martw. zdrowia!

Gość pralkamechaniczna
e. jak opuchlizna zeszła to luz... jest coraz lepiej, więc się nie martw. zdrowia!

Gość marianna pe *
częściowo się wchłonęła jednak kolano nadal boli dostałam mazidło i leki.. może obejdzie się bez ściągania płynu

Gość pralkamechaniczna
to trzymam kciuki. ja jestem po kolanowych przejściach, miałam już dwie artroskopie i nadal jest źle. pozdrawiam!

Gość marianna pe *
pralko współczuję a mogłabyś mi doradzić, czy rozgrzewać lampą i masować? zdania są podzielone wydaje się,że masowanie olejkiem rozgrzewającym pomaga sama nie wiem... jak pochodzę, to boli i właściwie chodzić nie mogę,ani przykucnąć i schody tez sa problemem, muszę się czegoś przytrzymać

Gość pralkamechaniczna
rozgrzewać? absolutnie! od rozgrzewania może spuchnąć i znów zrobić się wysięk! chłodzić, chłodzić i jeszcze raz chłodzić! jak chłodzisz, to zmniejsza się opuchlizna, płyn się wchłania i lód zmniejsza ból. (ważne też, żeby nie przechłodzić, jedno chłodzenie to max. 20min, a potem przerwa min. 2godz.)

Gość ejże
Nie chcę Cię zmartwić ale jesli po punkcji znów się zacznie zbierac płyn w kolanie byc może powstał tam stan zapalny, jest zbyt mocno stłuczona jakaś cząstka i potrzebna będzie operacja aby ją usunąć.

Gość ejże
Mnie po czterech punkcjach odesłano na stół operacyjny. Jest ok.

Gość marianna pe *
nie forsuje nogi, mniej chodzę po maści mniej boli lek mówi,że się płyn wchłania, stwierdził,ze nie trzeba ściągać, poczekamy oby się obeszło bez szpitali