Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona mama

pomocy! niemowlak ciagle chce jesc i placze 3 godziny. nie mam sily!

Polecane posty

nie znam sie na mlekach tych ale na alergie pokarmowa chyba ciut wczesnie hmm?

Gość dertuu
pewnie że może mieć związek ze szczepieniem 2 miesięczne dziecko powinno spać dokładnie tyle ile mu się zechce :) tak to jest że każde maleństwo jest inne i trudno tak określić co powinno a co nie

Gość huhuhuhuhhaha
Nie powinno sie ściśle trzymać godzin ale STARAĆ A SIE ICH PRZESTRZEGAC pojąc dziecko wodą ( nie tymi sztucznymi herbatkami) dziecko na mm nie karmi się za żądanie!!!! a później pełno otyłych dziecki z rozciągniętym za niemowlaka żołądkiem...najłatwiej jak płacze wcisnąć butle, chwila spokoju jest. a może być tysiące przyczyn płaczu!

ja tez karmię gerberem :) słyszałam o nim same dobre opinie ale podobno najbardziej tłuste i kaloryczne mleko na rynku :D

Gość zmeczona mama
dziekuje za wszystkie wypowiedzi. zaraz bede plakac razem z nim. moze to glupie ale teraz mam go wyrzej. plakal, krzyczal, caly siny- i w sekunde to sie urwalo i spi. to chyba glodny nie jest?

Gość wiem jak ciezko jest byc mama
moze on ma kolki??zmien mu mleko zobaczysz czy jest inaczej dziecko jak ma kolke wiecej chce jesc bo to przynosi ulge dla brzuszka

Gość chyba zwariuje z niewyspania
autorko, a maluszek odbija po jedzeniu?

nie bede sie klocic publicznie:P nadal uwazam ze jak dziecko nawet jest na mm to ma PRAWO byc glodne. koniec kropka. moj maluch pil mleczko o dwa razy wiecej niz podaje na opakowaniu producent. czy byl gruby?? hmmm raczej nie i powiem ze jest nawet chudy. wiec nie uogolniajmy.

Gość dertuu
zmęczona mama--- nie płacz :) mój mały spał na spadzie a nie na płaskim, na płaskim był zaraz wrzask. Moje dziecko jadło na żądanie i nie jest grube !! 2 pediatrów mówiło mi że mam karmić na żądanie.

Gość hellla kole
to minie !!! :) Ja karmilam piersia na zadanie,bywalo,ze i co 20min.krociutko.Czasem myslalam,ze zwariuje,ale dalam rade.Siostra miala to sama tzn.piers na zadanie. Tak nas ucza w Niemczech.:) pozdrawiam

Gość huhuhuhuhhaha
zmęczona mama poszukaj na necie w pdf książke Język Niemowląt Tracy Hogg- to bardzo mądra kobieta, opisuje różne rodzaje płaczu dziecka które sygnalizują różne sytuację. Bardzo fajna, ciekawa książka, mnie wprowadziła w świat niemowląt przy pierwszym dziecku a rady w niej zawarte nie raz uratowały mi zycie ;) Polecam i pozdrawiam

Gość dertuu
ja ma tą książkę w pdf mogę podesłać

Gość huhuhuhuhhaha
dertu to trafiłas na durnych lekarzy, na żądanie karmi się piersią tylko i wyłącznie.

Gość huhuhuhuhhaha
ja też nie chcę się kłócić laski, każda ma swoje zdanie i swoją opinię na dany temat. podeślijcie autorce książek. Pozdrawiam

dokladnie mm nie mozna kiedy sie chce, jak jest pewnosc ze maluszek glodny dac troche wiecej mleka ale nie na zadanie

a tak czytalam i tez jak najbardziej polecam. niech ktos da pdfa jak ma::) raczej sie autorce bardzo przyda:)

domyslam sie ze autorka mieszka w pl, szkoda mam 2 duze puszki mleka na kolki zamkniete i nie ma chetnych na nie:(

Gość dertuu
nie chce mi się kłócić prawda jest taka że co parę lat są inne pomysły na wychowanie dzieci, raz tak raz siak. Możesz obrażać lekarzy i kogo tam chcesz, ja wiem że jak ma się tak malutki żołądek to można szybko zgłodnieć. Czasem się coś uleje i dziecko już będzie szybciej głodne. Moje maleństwo po około 1,5 miesiąca ustabilizowało swoje pory karmienia a na początku był z niego straszny głodomor

moj mały też ciągle chciał jeść. teraz tez ale juz zdecydowanie mniej. ma miesiące i wazy 6,3kg wiec w normie ale tez byl duzy jak sie urodzil. 3, kg mial. pytalam o to pediatry i powiedział ze taki maluch jeszcze nie wie ile ma zjesc zeby nie być głodnym i przez to je co chwilę. ale za to potem nadmiar mu sie uleje i jest ok. teraz juz mu sie to normuje i je mniej. twoj dzieciak tez z tego wyrośnie ;)

no wlasnie ale niektorzy beda sie trzymac ustalonych por posilku juz od urodzenia:D:D

Gość huhuhuhuhhaha
W karmieniu piersią nie wiesz ile dziecko zjadło, mogło chlipnąć i za 10min chce jeszcze dojeść. I to jest karmienie na żądanie... W karmieniu mm ważna jest ilość podawanego mleka. Jak się nie najada to trzeba pomyśleć nad zmianą mleka lub dodaniem czegoś do niego. to moje zdanie oparte na doświadczeniu i wiedzy według mnie mądrych lekarzy. ale jak piszesz każde dziecko jest inne a każda mama intuicyjnie działa tak, żeby było jak najlepiej.

Gość huhuhuhuhhaha
Ojoj nie po to, żeby sadystycznie patrzeć jak dziecko stęka wydawałoby się z głodu ale po to, żeby go nie przekarmić, wbrew temu co widzimy często chce mu się np pić.

Gość mama Jakuba
Ja tez karmilam synka mm na zadanie przez pierwsze 3 miesiace potem regulowalam co kolejno 3 I 4 godz. Mala jak placze to kurczy nozki? Bo jak tak to ma kolki. U mojego pomoglo mm na herbacie z kopru wloskiego.

Gość zmeczona mama
np co moge dodac do tego mleczka? wg mnie jakbym mu miala dawac na zadanie to by jadl non stop. potem rozepcha mu sie zoladek i bedzie tragedia. lekarz w szpitalu powiedzial to samo. co 3godz a jak wczesniej bedzie glodny to wode max 50

to daj mu 150 i zobacz czy bedzie roznica w zachowaniu, moj syn od pocztku jadl wiecej niz pisza na mleku ale nigdy nie dawalam mu na zadanie

Gość mama Jakuba
Nie wiem jak w Pl w De sa specjalne mleka dla dzieci co wymiotuja one sa gesciejsze. Wiem bo I moj potrafil nosem wymiotowac. Po tym mleku mu przeszlo wymiotowanie a zaczely sie kolki.

Gość zmeczona mama
jedna z Was napisala zeby nie podawac herbatki koperkowej. Gdzies tez czytalam ze nie. A polozna mowi ze jaknajbardziej koperkowa. Wiec dawac czy nie? Maly narazie spi na rekach, 'w pionie' ;)

mama jakuba-ale on wymiotuje z przejedzenia wiec mu takie mleko nie potrzebne, jakby ulewal niezaleznie od tego ile zje to co innego..