Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona mama

pomocy! niemowlak ciagle chce jesc i placze 3 godziny. nie mam sily!

Polecane posty

Gość dertuu
najlepiej dawać wodę przegotowaną mój uwielbiał spać na mnie- brzuch do brzucha :)

Gość wiem jak ciezko jest byc mama
zwroc uwage czy jak maly pije czy slychac jak mu sie w brzuszku przewraca, bulgocze w czasie jedzenia, jak to to na bank kolka

Gość zmeczona mama
zrobilam mu skos. spi w wozku. ide sie kapac bo nie wiem jak dlugo bedzie spal. jeszcze tu zajrze. dziekuje za wasze opinie.

Gość mama Jakuba
Moj na koperkowej pil mleko dzieki temu przeszly mu kolki.

Mialam to samo!!!! Dziecko przeszlo na bebilon pepti i wszytsko minelo jak reka odja. Pila to nie plakla potem placz, i tak w kolo. A juz po pierwszej dawce bp dziecko przestalo plakac. Wczesniej na cycce mogla jesc do upadlego, az wymiotowala, potem tak samo zwykle mm. Bp zdzialam cuda, w naszy przypadku.

Gość mama Jakuba
To nie z przejedzenia tylko jak maly lezy na wznak to mu podchodzi mleko do gory bo jego uklad pokarmowy nie jest wyksztalcony do konca. Moj usypial I nie wymiotowal jak spal mi z glowa w piersiach inaczej opcji nie bylo. Podnoszenie lozeczka tez nie pomagalo. Dopiero to mleko zadzialalo. Ja bym na Twoim miejscu poszla do apteki powiedziala co I jak I napewno Ci doradza.

najlepiej do lekarza.wykluczy refluks czy doradzi co dalej ewentualna zmiane mleka

teraz lekarze niewypisuja mm na recepte tylko skierowania do specjalisty. A do specjalisty za 3 miesiace i co cierp dziecko i mtaka??

a relfuks to chyba teraz kazde dziecko ma ktore ulewa, albo chociaz raz kichnie. Co dziecku dolega?? Ja to co?! REFLUKS!!!

Gość dertuu
też myślę że wszystkie wątpliwości najlepiej z lekarzem skonsultować. My tu możemy radzić i pisać jak z naszymi maleństwami było, ale najlepiej poradzi lekarz który zna dzieciątko. Ja do mojego pediatry mam komórę i dzwonię jak mam problem.

no wiec jak ulewa to ma refluks a to znaczy ze moze to byc powodem placzu? moze. kolka moze byc? moze. zly humor moze byc? moze. i tak gdybac se mozna? a no mozna. a do lekarza pojsc mozna? a no mozna:P:P

wypisac wypisza recepte ale platne 100 procent

Pewnie ze najlepiej do lekarza. Ale tlumacz, ze dziecku cos jest na bank. Mi niewierzyli. Mowilam ze dziecko placze az sie zanosi. Ze wymiotuje itp. I nic. Musi pani przetrwac (tak bylo na cyce) potem sama przeszlam na mm. To JAK PANI MOGLA!!! Dalej nic, tyle ze wymioty sie skonczyly, bo juz kontrolowalam jej ejdzenie, ale co jak ciagle plakala. Az poszlam i walnelam wiazanke dla dr ze ja wyladuje w wariatkowie, a dziecko dostanie przepukliny, to moze wtedy cos zrobia!! Dala recepte na bp i raj!!! A cierpielismy 3 miesiace.

Gość dertuu
kurde, ja bym zmieiła lekarz który by mnie tak traktował

no tak jak nie wbijosz tak nie wjedziosz. do lekarzy tez trza czasem po chamsku wrzasnac:)

Ja zadzwonilam raz od poloznej bo mala tak wyla. A ta- Ojejej, a to ona tak placze?? Ja mowie, ze tak. A ona - Oj no to moze faktycznie cos jej jest. trafilam na dwie bzurne baby. Nic mi nie pomogly, ani pediatra, ani polozna. Jedynie skrytykowaly odstawinie od piersi. Ale jak prosilam o pomoc, to poczatki zawsze sa trudne. I tyle. Dobrze ze mamy to juz za soba...

Gość mama Jakuba
Jak tak was poczytuje to ciesze sie ze nie rodzilam w Pl.

a co ma porod do tego tematu? ja tez nie rodzilam w pl a jednak w pl otrzymalam pomoc bo synek ulewal masakrycznie do tego mial mega kolki:(

Gość mama Jakuba
Wiem a gdzie rodzilas? Prawda jest jednak wszystko zalezy na jakich lekarzy czy polozne sie trafi.

w szkocji rodzilam po 6 tyg od porodu i meczarni z dzieckiem i lekarzami powiedzialam dosc i do pl polecielismy

Gość zmeczona mama
dziekuje wam za wasze odp i opinie. to chyba kolka. bo na pewno nie glod. dzieki za pomoc

moze jeszcze zmiana butelek? mojemu pomogly tommee tippee te z rurka w srodku:) dawalam tez espumisan i delicol

Gość dertuu
mój też pił z tommy tippie i dawałam mu esputikon, tylko że moje bobo nie miiało takich strasznych kolek, raczej takie lajtowe. Saaab simplex podobno jest świetny na kolki, ale ja nie stosowałam

Gość mama Jakuba
U mnie sab simplex pomogl na chwile. Dopiero ppo mleku nna kopprze przeszly kolki.

sab simlex napewno pomorze ale mamusia sie musi zmobilizowac i dikladnie powtarzam DOKLADNIE przed kaaaazdym karmieniem i pojeniem dawac. ja nie wiem czy moj mial by straszne kolki ale podejrzewam dzieki temu specyfikowi nie wiem co to kolki. ja co prawda konskiej dawki mu nie dawalam podanej na opakowaniu ale baki i tak solidne po tym puszczal:) ale dawalam przed kaaaazdym jedzeniem nawet na spacerze,w kosciele w sklepie no wszedzie i zawsze przed jedzeniem.

A kiedy byla kupa?moze ma zaparcie?tez polecam antykolkowe butelki.mojemu tez mocno bulgocze w brzuszku jak je,ale nie mamy kolek,uff... Prawdziwy placz swojego dziecka uslyszalam niedawno 3mc jak mi deska do krojenia upadla-i sie przestraszyl-bidulek;-)

U nas nic nie pomoglalo, ani krople, ani butle specjalne. Nic. Z tego co wiem to juz nie ma ze lekarz wypisze bp na 50%. Tylko na sto i wysyla dziecko do specjalisty. Jak specjalista stwierdzi ze trzeba bp daje zaswiadczenie do rodzinnego i wtedy ten wypisuje juz na refundacje. Cos takiego kojarze, ale moge sie mylic. Ale Bp nawet platne 100% nie jest drogie, kupic mleko za 15zl i dotego kropelki i inne bajery to jeszcze drozej wychodzi.