Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeciw jestem

do wszystkich katolików

Polecane posty

Gość przeciw jestem
nic nie zrobilam, bo nie mam środkow na to by pomagać innym tak jak może robic to kościół. Zaraz ktos napisze ze moge pomagac bez dawania pieniedzy. Owszem ale tym wszystkim siostrom zakonnym za pomoc biednym płaca. Ksieza również dostaja wynagrodzenie. A prawdziwych księzy z powołania ktory oddadza ostatnie pieniądze na biednych jest jak na lekarstwo. Sa tacy na swiecie, nie przeczę... ale znam księzy, ktory żyją na koszt panstwa, mieszkaja w pięknych domach, maja gosposie i jezdza samochodami, o ktorych ja moge zapomniec. To jest przykre.

myślisz ,zę modlitwa do nogi od stołu w czymkolwiek ci pomoże ? mozę zrobimy eksperyment ?:)

Gość przeciw jestem
owszem MY dajemy pieniądze na kościół a on tylko NIEWIELKĄ czesc przeznacza na biednych. Z jakiej racji ludzie daja na tace a ksiądz kupuje sobie za to nowy samochod? Jakim prawem? ano takim, ze polska to jedno wielkie bagno. Zle sie dzieje w panstwie, nie ma na nic pieniedzy - ale na kościól zawsze sie znajdzie. I bardzo dobzre ze chca zlikwidowac fundusz koscielny. Kler już i tak za dużo kasy wyłudził od panstwa, juz nie wspomne o dobrach materialnych...

Gość przeciw jestem
myślisz ,zę modlitwa do nogi od stołu w czymkolwiek ci pomoże ? mozę zrobimy eksperyment ? a modlitwa do latającej w chmurach niewidzialnej, niemej istoty coś pomoże ?:)

a ldaczego ciebie tak boli to ,zę ludzie pieniadze daja na tacę ? przeciez ty nie dajesz , to czemu tak ise tym interesujesz ?

niemej ?:) ze ty Boga nie słyszysz to nie znaczy ,ze jest On niemy :) pezciwnie , mówi i to bardoz wyraźnie , trzeba tylko przestać zamykać uszy i oszukiwać sama siebie :)

Gość Szakuł
skoro uwazasz ze Polska to bagno to zacznij od siebie a potem zacznij od innych i tyle w temacie !!!

Gość ksiadz z żoną
kazdy kocha Boga tak jak potrafi! niekoniecznie musimy latać siadać w pierwsze ławki ,(by w nastepstwie byc wysmianym przez ksiedza i jego kochankę czy do jedengo kościoła,Bog jest wszędzie, a wiary nikt nie musi oceniac po tym czy mnie widzi w kosiele czy nie!! Kocham Boga !i niewatpliwe grzesz pewnie mniej niz :) sam ksiadz dobranoc!

Gość Szakuł
place kosciolwi i co cie to obchodzi to moja kasa ?? nic ci do tego odczep sie od mojej kasy !!!

Gość przeciw jestem
według Ciebie bog do nas mowi, wg kosciola i księży tez. Ale jesli trafi się czlowiek ktory mowi ze slyszy głosy to go wyslą do wariatkowa i zaczna leczyc psychotropami :)

Bóg nie umiera tego dnia, w którym przestajemy w Niego wierzyć (Dag Hammarskjold)

Bóg już umarł . i zmartwychwstał . i dziekuję mu za Jego cierpliwośc jak ma dla nas .

Gość franiaaaaaa
allium no popatrz to co my jeszcze na wolności robimy? :D Bóg do Nas mówi (swoją drogą Bóg mówi w różny sposób) a nikt Nas do psychiatryka nie wywiózł? No co za kraj :D

zadaje jeszcze pytanie odnośnie kamienia i owocu , który katolicy przedstaiwaija jako jabłko i idźmy spać , bo jednak nie masz pojęcia o Bogu . dlatego wolisz skupiać sie na grzechach innych ludzi , bo jednak nie czujesz ise takzupełnie spokojna :)

ano ,widzisz frania , mozę miejsc juz tam nie ma bo są pozajmowane przez wszystkowiedzacych ateistów ?:)

"dlatego wolisz skupiać sie na grzechach innych ludzi , bo jednak nie czujesz ise takzupełnie spokojna " - dobre. Ku refleksji nas tutaj wszystkich. Można dodać jeszcze Jezusowe: "Kto jest bez grzechy, niech pierwszy rzuci kamień"

Gość cospodobnego
Nie nooo, ateiści są przecież tacy światli, samowystarczalni, nowocześni itp itd...ehhh a tak naprawdę są samotnymi, zdanymi tylko na siebie ludźmi bez sensu życia...no bo po co wstawać rano z łóżka skoro i tak po życiu nic nie ma? Po co cokolwiek robić? Ehh i znowu mi smutno bo tylu ludzi idzie na zatracenie prościutką drogą :(

Gość przeciw jestem
czuje sie niebywale spokojna i szczesliwa nie zaprzątajac sobie głowy modlitwami i wiarą w coś co wg mnie nie istnieje :) pozdrawiam wszystkich niemyslacych samodzielnie :)

" jedzmy i pijmy , bo jutro pomrzemy " :) (1 list do Koryntian 15:31-33

słuszna uwaga - według ciebie :) gorzej będzie jeśli sie okaże ,ze sie myliłaś ,a że sie tak okaże to pewne .

Ja myślę samodzielnie i wybrałam Boga. Nie dlatego, że ktoś mi kazał, ale dlatego, że nie widzę innej możliwości.

Gość Szakuł
nie bede cie zmuszal do mojej wiary ale nie pisz bzdur na jej temat bo nic nie wiesz o KK

nikt nikogo nie moze zmusić do wiary :) bo wiara jest równoznaczna z wolnościa , z wolnym wyborem :)

Gość zadnee allee
Amen ksiedzu dziekujemy

Bo wiąże się z miłością a miłość zakłada wolność :)

Gość a słyszała np. o Caritasie
zbiera 600 mln zł rocznie na potrzeby biednych ??? stołówkach, akcjach , itd. ? czy np. tylko o owsiku , który raz w roku zbiera , żyje z tego bardzo dobrze z gromadą rodziny i zatrudnianych w jego ferajnie ? ( tylko połowa trafia na aparaturę )

a słyszała np. o Caritasie - pewnie nie słyszała, bo w w TVN nie powiedzieli. Tam tylko o tym drugim jeśli już :D

Można jeszcze dodać pomoc świadczoną przez misjonarzy i ogólnie pomoc poszczególnych zgromadzeń zakonnych na rzecz określonych społeczeństw. Czy w końcu zbiórki pieniężne organizowane przez Kościół w związku z bieżącymi katastrofami i potrzebami: powódź, trzęsienia ziemi, tsunami itp.

Gość a słyszała np. o Caritasie
ci co nigdy złotówki nie wrzucili - najwięcej klepia o bogactwie KK :(

Bo tak najłatwiej....jakby ktoś kogoś do czegoś zmuszał.