Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niutelka 171

Depresja??? Blagam o rady;(

Polecane posty

Gość Niutelka 171

Może zaczne od poczatku. Na dzien dzisiejszy mam 22 lata. Nie mam zadnego "apetytu na zycie". Jeszcze z 5 lat temu zylam pelnia zycia. Mialam przyjaciolki, potrafilam cieszyc sie kazdym dniem. Jak to nastolatka. Kiedy skonczylam szkole, poszlam odrazu do pracy, bo moim marzeniem bylo zamieszkac z moim chlopakiem. A nie pochodze z bogatej rodziny wiec musialam sama zapracowac na wszystko bez pomocy rodzicow. Teraz mam prace z ktorej jestem zadowolona, narzeczonego z ktorym uklada sie roznie(wiadomo jak to w zwiazku), Ale nic procz tego. Kazda z przyjaciolek poszla swoja droga. Jak pracuje w systemie 24 na 72 wolne, moj facet popoludniami. Jestem sama:( codziennie wstajac rano zastanawiam sie jaki sens ma moje zycie? siedze sama, nic mi sie nie chce, nie mam sily na nic. trwa to juz jakies 2 lata. Nie chce mi sie stroic, malowac, no nie mam sily na nic. Codziennie zle sie czuje, boli mnie glowa, zimno mi, a mimo to sie poce. Czuje sie nie wyspana. Tak jakby moje cialo odmowilo mi posluszenstwa. Zero we mnie optymizmu. Kiedys cieszyly mnie male rzeczy, a teraz nie ma nic co by spowodowalo moja radosc:( czy to depresja, czy jakas inna choroba. Nie wiem juz gdzie szukac pomocy, co robic. Nie wiem jak zaczac...mam dopiero 22 lata i nie chce tego zmarnowac. Codziennie mysle ze jutro bedzie inaczej, ze dam rade, ale nie moge. Jestem bezsilna. Nawet nie mam z kim o tym pogadac. Moze ktos z was przez to przechodzil i dal sobie rade? prosze o jakies podpowiedzi co robic???

Gość Niutelka 171
Nie, nie zaciazylam.

Gość malinowy sok
mialam podobnie jak ty...tez mam 22 lata z ta roznica ze wyszlam za maz w wieku 19 lat nie dlatego ze wpadlam ale urodzilam blizniaki 1,5 roku po slubie...maz przyjezdzal raz, dwa razy na tydzien do domu ja sama ze wszystkimi obowiazkami i 2 dzieci...problemy mialam podobne jak ty...nie mialam ochoty nigdzie wychodzic mimo ze zawsze bylam pozytywna wariatka, mialam wielu przyjaciol i kochalam szalenstwa...i przyszedl czas ze sama zorientowalam sie ze cos sie dzieje nie tak ze mna i powiedziala nie!!! czyli ty tez powinnas to zrobic skoro juz wiesz ze cos sie dzieje z toba nie najlepszego..dzieci poszly spac a ja sie malowalam, co sobota wychodzilam do klubu napic sie piwa, pogadac zawsze kogos znajomego sie spotka uwierz...wydaje ci sie ze juz zostalas sama nic dziwnego jak siedzisz w domu...wyjdz jesli nie znasz to poznasz zawsze kogos,uwierz ze ci sie odmienie wiem po sobie