Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudonimmojetojest

Czy mogę brać tabletki bez 7 dniowej przerwy

Polecane posty

Gość pseudonimmojetojest

Hej, od kilku lat biorę novynette - antykoncepcję. Mam pytanie, wiadomo,zawsze robi się 7 dniową przerwę po całym blistrze brania tabletek. Jednak czy mogę wziąć 42 tabletki pod rząd? Bez 7 dniowej przerwy? W dzień kiedy przypadłby mi okres mam ważny wyjazd, a okres byłby tylko dużym utrudnieniem w danej sytuacji. Proszę o fachową odpowiedź, czy 2 miesiące brania tabletek bez przerwy jakoś mi zaszkodzi? Rozreguluje mi się okres, czy antykoncepcja się osłabi? Pozdrawiam

możesz brać. W stanach na przykład nie zaleca się w ogóle robienia przerw w braniu tabletek. Nie wypłynie to ani na cykl ani na zabezpieczenie.

Gość pseudonimmojetojest
Ale czy to mi nie zaszkodzi? :) Nie chciałabym sobie rozregulować hormonów. Już czuję wyrzuty sumienia wobec mojego ciała, faszerując się hormonami...już 3 rok..

to nie ma znaczenia. biorąc tabletki i tak rozwaliłaś sobie gospodarkę hormonalną. Nie istotne jest czy robisz przerwę czy nie. Tak jak napisałam pewne szkoły sądzą, że przerwy lepiej w ogóle nie robić.

Pamiętaj, że mogą pojawić się plamienia w trakcie brania drugiego opakowania. Poza tym nic Ci nie będzie.