Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julitek11

chrzest 3 latka..porada

Polecane posty

hej w ta niedziele mam chrzest 3 letniego synka..i mialam problem z kupieniem stroju dla niego mslicie ze powinnam isc w klasyke czyli garnitur czy cos innego wmyslec zeby pozniej tez mogl nosic?

Gość garnitur bedzie dobry
,

Gość moja dwulatka i pol
Mysle, ze ubierz go elegancko jak na mallucha przystalo. Nie jakies tam biale garniturki. Ladne spodnie z materialu, koszule, moze kamizelke i maly krawat.

wlasnie tez myslalam zeby kupic mu ladne materialowe granatowe spodnie do tego trampki biale koszule biala krawat i na to sweterek z duzym wycieciem zeby koszule bylo widac?:)

Gość dfhgsh
nie ma to jak podejmowac za kogos decyzje odnosnie religii :o

Gość hoggacia
Dla mnie garnitur jest troche dziwny dla trzylatka. tez bym proponowala biale spodnie i biala koszule

Gość moja dwulatka i pol
julitek11 Dokladnie mysle, jak Ty. Ja caly czas zastanawiam sie czy ochrzcic moje dziecko. Ale to i tak nie temat postu. Jak dla mnie nie ma sensu wydawac kasy na garniturek itp, chyba ze mialabys gdzies pozyczyc.

chcielismy zeby pamietal chrzest...od roku mu tlumaczylismy jak trzeba sie zachowac w kosciele i na jego 3 urodziny bedzie chrzest:)

potem nie mamy innych wiekszych imprez wiec nigdzie mu tego garniturku nie zaloze..a dzisiaj ogladalam garnitury ta jakos mi sie w nich nie widzial:)

:) Ja wolałam jak był mały, przynajmniej nie miał robaków w... ;) Jakie podejmowanie decyzji odnośnie religii? Chyba logiczne jest, że wierzący rodzice chrzczą swoje dziecko. Trudno, żeby sami wierzyli, a chcieli mieć dziecko innej wiary. Zresztą i tak sam wybierze gdy dorośnie. A do komunii też miałby iść mając 20 kilka lat? Dla mnie bzdura. Poza tym autorka pytała o strój, a nie o to czy chrzcić. :O

Gość Magnollia 2012
Rozumowanie ciekawe, może akurat zapamięta, 3 latek to już duże dziecko w pewnym sensie. Ale z drugiej strony, jeżeli bylibyście prawdziwymi katolikami to nie pozwolilibyście aby dziecko dopiero po 3 latach życia dołączyło do wspólnoty kościelnej. Ale wiem, jak jest w życiu, Wiekszosc osób praktykuje jak sie chce, to co jest wygodne, a chrzciny komunie sluby sie odwala zeby nie bylo...

nie mowie ze jestesmy az tacy swieci..ale jednak gdy tylko sie urodzil to stwierdzilismy ze skoro kiedys bedzie pamietal komunie to i chrzciny tez niech pamieta..

Gość srujka
nie podobaja mi sie dzieci w garniturkach... wyglada to troche wiesniacko moim zdaniem koszula i sweterek super, spodnie z materialu tez :) tym bardziej ze moze to nosic jeszcze na inne okazje i bez okazji:)

Gość mnxsmanvc
ja bym mu kupiła coś co wykorzysta, fajnie wymyśliłaś ze spodniami i koszulą i trampkami:) ale ja bym kupiła taką małą odjazdową marynarę:) marynarka, koszula, krawat , spodnie albo dzinsy i trampki

Gość Magnollia 2012
nie chcialam was urazic, chodzilo mi o ogół, natomiast Ty akurat pytalas tylko o ubiór ale to było z góry wiadome że się odezwą opinie dotyczące dość późnego wieku chrzcin (jak na nasze pl realia)..:-) a ja bym go ubrala nie w garnitur bo to troszke uhm niefajne ze tak powiem ale np biala koszula kamizelka, fajne spodenki dżinsowe, biale trampki :-)

wlasnie tez zamiast tego sweterka myslalam nad marynarka z latami na lokciach do tego biala koszula krawat spodnie granatowe materialowe rurki trampki i moze kaszkicik:)

Gość doczepie sie a co mi tam
ale dla was ten chrzest to głównie żeby się wylansić?

jeszcze wracajac do tego poznego wieku to jakos w ciazy przerazilo mnie to ze bylam na bogrzebie 3 miesiecznego dziecka i bylo ubrane tak jak do chrztu i teraz jak ogladam zdjecia takich malych dzieci ktore spia podczas chrztu to mam tamto dziecko przed oczami...ale glownie to chodzi ze chcielismy zeby pamietal to wydarzenie:)

Gość hoggacia
Julitek tylko kaszkiecik w kosciele chlop musi zdjac :)

Gość srujka
julitek ostatni zestaw jest najlepszy :) zebym miala chlopca to tak bym go ubrala a ze mam lasencje to ponioslam ja w dzinsowej sukience :)

Gość hoggacia
Kurde to twarda ko itka z ciebie,ja bym sie w ciazy nie odwazyla pojsc nabpogrzeb niemowlaka. kurwa co za swiat zeby takie malenstwa umieraly :(

nie chcemy sie wylansic..kazda mama chce zeby jej dziecko ladnie wygladalo...w kosciele tak ale potem jest przyjecie ktore tez jest polaczone z jego urodzinami to na poczatku to zdjec z ciociami i reszta bedzie mial:)

Gość alalalalal
łojezu a na co ten 3 miesieczny dzieciak zmarł?

to byla moja bliska rodzina...i potem bardzo zalowalam ze weszlam zeby ja zobaczyc bo naprawde jak widze zdjecia kolezanek dzieci jak spia na chrzcie to gdzies mam to w glowie... tez ten ostatni zestaw wydaje mi sie najlepszy:) jutro bede kompletowac:) ciezko moze byc z ta marynarka ale po szukam w reserved kids tam duzo takich ubran jest:)