Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 55555555555555555

Czuję się podle ... chyba jednak źle postąpiłam ...

Polecane posty

,,danp Pracuje w niemczech więc do straconego mu daleko." I co z tego,że tam pracuje. Plus taki,że więcej kasy ma na chlanie

Gość nier musisz czuć się podle,
on się nie przejmował jak nie dawał grosza na dziecko i to przez wiele lat. Większość menów myśli że kobieta może mu goowno zrolbić, a jednak może. Byleś wytrwała w postanowieniu.

danp Ale plujesz jadem Na moim miejscu też byś pluł, bo nie wiesz czym mnie w*wił.

Gość danp
Spierdoli z europy i będzie mogła ;) isc do funduszu.

danp Nie dostanę z funduszu, bo dług jest zabezpieczony. Fundusz jest dla tych,gdzie nie ma możliwości jego ściągniecia. A i tak nie łapię się na niego, bo jest kwota na os.

,,nier musisz czuć się podle, on się nie przejmował jak nie dawał grosza na dziecko i to przez wiele lat." Dzięki za słowa otuchy. Tak było. 16 lat temu rozwiodłam się. Kara dla mnie- nie będzie łożył na dziecko i zgniję pod mostem bez niego. Tak mi wykrzyczał.Przez 15 lat dawałam sobie radę o wiele lepiej niż on , więc w d*pie miałam te jego ,,grosze".Jednak w zeszłym roku straciłam pracę , oszczędności szły szybko i córka poprosiła go o pomoc, aby jej kupił podręczniki do szkoły. Olał ją. I to mnie w*wiło. Ten jeden raz miał pomóc....

kobiety gdyby nie bały sie swoich drani to pewnie większość z nich postąpiłaby podobnie do ciebie. Gratuluję ci odwagi.

danp Może faktycznie pluje jadem, ale tak jak on postąpił to się nie robi.

Gość Petronela z pipidówy
hm.... jeśli to prawda to zrobiłas dokładnie to co należało

danp - dlaczego pluje jadem? A on co robił przez kilkanaście lat? Jak moja babcia powtarzała "KIJ MA DWA KOŃCE"

nier musisz czuć się podle, Oj bałam się , bałam się jak diabli. Byłam jak mała bezbronna dziewczynka. Uciekłam z dwutygodniowym dzieckiem na rękach , dosłownie tak jak stałam.A że była noc to w kapciach i koszuli. Nie zastanawiałam się co dalej, gdzie pójdę ... wtedy było dla mnie ważne jedno...aby jak najdalej....

A jak już zaczęłam stawać na nogi i kupiłam samochód to wydzwaniał po nocach,że bombę mam pod nim. Bałam się przekręcać kluczyk w stacyjce

mogę jedynie wyobrazić sobie jak się czułaś, tym bardziej chylę czoła. Z twojego przykładu widac że tylko odwagą doszłaś do tego co masz. A większośc siedzi cicho i pozwala się okładać. Po części je rozumiem.Ja panicznie bałam się swojego ojca. I chociaz mam juz kupe lat, to często w snach mnie prześladuje

,,danp Pracuje w niemczech więc do straconego mu daleko." I co z tego ma? 300zł mu żal dać dziecku.Spółdzielcze mieszkanie jedynie wykupił na własność.To ja pracując z PL mam ponad 10 razy więcej.A mam jeszcze dziecko na utrzymaniu.

Bałam się jakieś 4-5 lat po rozwodzie. Potem to już z ,,głupiej, naiwnej dziewczynki" stałam się ,,twardo stąpającą po ziemi kobietą". Życie mnie tego nauczyło. Wtedy już nie było dla mnie rzeczy niemożliwych, szłam jak burza.Każde z moich marzeń stawało się rzeczywistością.

I dlatego czuję się podle... Ja mam dom 200m2 z basenem nawet, a jego pozbawiam małego mieszkania...i mimo,że zasłużył ...to mi go żal...

A mialaś oparcie w rodzinie czy przyjaciółkach? - ale pewnie przyjaciółki bały się żebyś im męża nie zabrała

no to fajnie ułożyłaś sobie życie

Gość paszczoocha
Kobieto, daj spokój, ile ci trzeba nakopać do dupy, żebyś uznała, ze wystarczy? Super, że zrobiłas ten krok. On sie tam tobą nie przejmował - ani dzieckiem. To ty jego problem tez olej Trzymaj sie i nie mięknij

Nie miałam na początku w nikim. Wstyd rodzinie przyniosłam, bo nigdy nie było w naszej rodzinie rozwodów.Babcia twierdziła,że mąż to mąż i trzeba go szanować , taki los mi wybrał Bóg i krzyżyk trzeba nieść przez całe życie. Z babcią do dziś nie rozmawiam. Z czasem mama i siostry pomogły przy dziecku. Ale na samym początku najbardziej pomógł szef z żoną, bo pierwsze kroki do nich. Byłam na macierzyńskim i musiałam wrócić natychmiast do pracy.Więc wróciłam, dostałam też wypłatę z góry, aby móc wynająć chociaż pokój.Przyjaciele odsunęli się, bo to kłopot przyjaźnić się z kimś kto zostaje bez dachu nad głową i grosza przy duszy.Wrócili kilka lat później, tłumacząc się tym,że wtedy nie chcieli się wtrącać...

paszczoocha Po prostu mam gorszy wieczór , muszę się wygadać i tyle...

ta, cześto obcy szybciej pomoże niż rodzina. Chociaż ja wiem że na swoją siostrę moge liczyc w każdej sytuacji

,,ale pewnie przyjaciółki bały się żebyś im męża nie zabrała" Nie sądzę. Po pierwsze nie ruszam cudzych mężów. Po drugie nie chcę żadnego faceta w moim życiu.Po tym co przeszłam gardzę nimi. Oni dla mnie nie istnieją.

ale z bratnią duszą zawsze rażniej. Chociaż rozumiem że teraz na zimne dmuchasz

Gość jonorata szkrabeke
złapałas go na dziecko a teraz kasy pozbawiasz wstyd mi za takie babska! zabezpieczac sie było

jonorata - nie masz pojęcia o życiu to nie feruj wyroków

Raz myślałam,że się zakochałam...trzy lata spotykaliśmy się ... wszystko było ok,aż do dnia , gdy zadzwonił abym przyjechała do domku znajomych , bo impreza itd... Swoje auto miałam w naprawie, więc od sąsiadki pożyczyłam starą skodę. Przyjechałam, a on zaczął się drzeć, jak mogłam czymś takim przyjechać ,że wstyd mu przed znajomymi przyniosłam itp. Odwróciłam się i tyle mnie widział....do dziś wisi mi 8 tys, które mu pożyczyłam

nie widze nic w tym zlego, gdyby kupil wlasnej corce podreczniki i minimalnie wam pomogl to by go to nie spotkalo, a on wlasna corke olal, wlasna krew wiec sie nie obwiniaj bo to Ty dbasz o core i placisz a on nie daje jej nic z siebie!!! dobrej nocy

,,jonorata szkrabeke złapałas go na dziecko a teraz kasy pozbawiasz wstyd mi za takie babska! zabezpieczac sie było " Ja jego? Chyba on mnie. Był moim mężem , chciał dziecka...

kolejny Piotruś Pan - dobrze zrobiłaś. Tak,[pokazać się z laską, najlepiej bogatą, zadbaną i jeszcze utrxzymującą kolesia. Faceci są coraz bardziej ciotowaci - samo pozoranctwo