Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość później wymyslę pseudonim

kleik czy kaszka?

Polecane posty

mamy co jest najlepsze na początek: kleik ryżowy, kleik kukurydziany czy kaszka ryżowa? zależy mi na tym żeby można było to dodać do mleka. ale nie chodzi tu o wprowadzenie glutenu bo dziecko ma dopiero 4,5 miesiąca i jest na mm..

Gość miszmaszmaszmisz
najlepiej kleik kukurydziany albo ryzowy, ten pierwszy ma wlasciwosci rozluzniajace a drugi zestalajace kupke. Kaszke mozesz tez juz dawac, ale niekoniecznie, zapewne zaraz ktos napisze ze w kaszce jest cukier, ale nie da sie go zupelnie uniknac na dluzsza mete, a i ilosc raczej nie jest zatrwazajaca, ja dawalam najpierw kleiki, ale jak ma 4,5 mca mozesz dawac tez i kaszke. troche namotalam ale mam nadzieje ze dalo sie zrozumiec :)

głównie chodzi mi o to że maluch strasznie ulewa i chcę mu zagęścić mleko tylko nie wiem co będzie do tego najlepsze.

Gość djfbvjsdbv
Mój synek też był strasznie ulewający, moim zdaniem lepiej kleik, bo jest lżejszy niż kaszka dla żołądka, a czy ryżowy czy kukurydziany to zależy jakie ma kupki, jak luźne i dość często to mozesz spróbować z rżowm, a jak rzadziej robi i zbite to kukurdziany.