Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgujkimajkfujyt

katarzyna w. sie dobrze ustawiła

Polecane posty

Gość hgujkimajkfujyt

Nawet jak dostanie najwyższy wymiar kary i udowodnia jej zabicie dziecka z premedytacją,to dostanie co najwyżej 5 lat,a jak wyjdzie to będzie miała pełno kasy za książki o niej.Wówczas będzie miała 27 lat,czyli tyle ile niektóre z was użalające się na brak pracy po mgr. tylko ona będzie z dużą ilością gotówki, wyjedzie za granice i będzie żyła długo i szczęśliwie. http://www.pudelek.pl/artykul/39630/bedzie_kolejna_ksiazka_o_wasniewskiej/

Gość emilia.mm
no ja tam nie chcialabym być na jej miejscu :D

Gość emilia.mm
a to czy pójdzie siedzieć na 5 lat to jeszcze nie wiadomo . sledztwo cały czas trwa i co chwile wychodzą nowe fakty. jeśli znajdą się dowody na to ,ze zrobiła to z premedytacją ,a może tak być to pójdzie na 25 lat lub nawet dozywocie

Gość hgujkimajkfujyt
to właśnie z tego co wiem to nie,podobno za dzieciobójstwo bez względu na okoliczności dostaje się co najwyżej 5 lat.Było to wałkowane wiele razy w wywiadach z karnistami w związku z tą sprawą.

Gość stonoga dwunoga
jak to 5 lat? A za zabicie psa 8? Coś Ci się chyba pomyliło...:O

Gość emilia.mm
hgujkimajkfujyt - bzdury opowiadasz. mylisz nieumyslne spowodowanie smierci i zabójstwem ,a prawo traktuje każdego człowieka na równi i dzieci i dorosłych

Gość emilia.mm
na internecie masz zreszta kodeks karny i jeśli Cie to interesuje to sobie poczytaj na ten temat

5 lat? toż to KPINA! nie no, ten świat schodzi na psy! ostatnio jak ogl w tv to było o tym jak uciekła z domu zostawiając mężowi list. czy ktoś mi powie co od tamtej pory się działo?? bo ta szopka już długo trwa i dla mnie to jest NIENORMALNE

Gość emilia.mm
Art. 149. Matka, która zabija dziecko w okresie porodu pod wpływem jego przebiegu, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. a to nie było podczas porodu

Gość emilia.mm
[ 1. Kto zabija człowieka, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 8, karze 25 lat pozbawienia wolności albo karze dożywotniego pozbawienia wolności.] [ 2. (uchylony).] [ 3. Karze określonej w 2 podlega, kto jednym czynem zabija więcej niż jedną osobę lub był wcześniej prawomocnie skazany za zabójstwo.] [ 4. Kto zabija człowieka pod wpływem silnego wzburzenia usprawiedliwionego okolicznościami, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.] < 1. Kto zabija człowieka, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 8, karze 25 lat pozbawienia wolności albo karze dożywotniego pozbawienia wolności.> < 2. Kto zabija człowieka:> * ze szczególnym okrucieństwem, * w związku z wzięciem zakładnika, zgwałceniem albo rozbojem, * w wyniku motywacji zasługującej na szczególne potępienie, * z użyciem materiałów wybuchowych, < 3. Karze określonej w 2 podlega, kto jednym czynem zabija więcej niż jedną osobę lub był wcześniej prawomocnie skazany za zabójstwo oraz sprawca zabójstwa funkcjonariusza publicznego popełnionego podczas lub w związku z pełnieniem przez niego obowiązków służbowych związanych z ochroną bezpieczeństwa ludzi lub ochroną bezpieczeństwa lub porządku publicznego.> < 4. Kto zabija człowieka pod wpływem silnego wzburzenia usprawiedliwionego okolicznościami, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.> Nowe brzmienie art.148 wchodzi wżyciez dn. 22.03.2011 r.(Dz. U. z 2010 r.Nr240, poz. 1602).

Gość nowlasniee
"Matka, która zabija dziecko w okresie porodu pod wpływem jego przebiegu, " a gdzie tam byl porod lub jego przebieg?

Gość emilia.mm
Poza tym miałam to na studiach więc lepiej wiem . życie każdego człowieka ma taką samą ,,wartosć" wg prawa . nie zaleznie czy człowiek ma pare miesięcy czy 85 lat

jest do 5 lat ale to obejmuje chyba tylko pierwsze kilka godzin po porodzie. bo wyobraź sobie w ten sposób - Twoja matka Cię zabija i dostaje max 5 lat ?

Gość emilia.mm
,,jest do 5 lat ale to obejmuje chyba tylko pierwsze kilka godzin po porodzie." nie chyba tylko na pewno

Gość hgujkimajkfujyt
tak,tylko prokuratora chce skarżyć katarzyne w. za dzieciobójstwo,ja wiem że powinna być skarżona za zabójstwo ale taki akt oskarżenia wpłynie do sądu,no chyba że sędzia sam może zmienić oskarżenie.

słuchajcie jej temat już dawno powinien być zakończony i nie róbcie z tego sensacji bo im na tym zależy żeby głupimi sprawami przyćmić sprawy wazne w kraju

Gość emilia.mm
Nam to pani dr na cwiczeniach z prawa karnego tłumaczyła to tak ,ze : jeśli np grupa ludzi znajdzie się w takich okolicznosciach ,ze zeby przezyć musieliby zabic i zjeść jedna osobę to i tak zoastana za to ukarani bo zycie każdego z nich jest tak samo warte i dlaczego ta jedna osoba ma byc zamordowana? ale np jesli alpinisci wspinaja sie na szczyt i jedna z nich się osunie i spadnie ,albo ona ,albo dwie osoby to druga ma prawo ja odpiąc bo nie ma innego wyjscia wtedy

Gość aaaaaaarwena
ja pierdole gawiedz ma rozrywke na najblizszy rok, zal mi was :O

stonoga dwunoga jak to 5 lat? A za zabicie psa 8? Coś Ci się chyba pomyliło... A gdzieś Ty wyczytała, że za zabicie psa jest 8 lat więzienia? Wg polskiego prawa góra 2 lata i nawet ta kara nie jest wymierzana, nawet za niezwykle okrutne znęcania się nad zwierzakami...

Mylicie kwalifikacje czynu. Ona jest oskarzona o nieumyslne spowodowanie smierci czyli od 3 miesiecy do 5 lat. Prokuratura moze zmienic kwalifikacje na zabojstwo wtedy oczywiscie bedzie wiecej. Tak czy siak jesli pojdzie siedziec to nie zazdroszcze jej sytuacji w wiezieniu, bo wiem jak traktowane sa tam dzieciobojczynie.

Gość emilia.mm
hgujkimajkfujyt - dzieciobójstwo i zabójstwo to jest to samo. zabicie dziecka nie różni sie od zabicia osoby dorosłej . a nawet biorac pod uwagę ,ze to była matka tego dziecka kara może być bardziej surowa To tak jakbyś pisał ,że za zabicie kogos na wysokiem stanowisku grozi wysoka kara ,a bezdomnego nizsza

Gość emilia.mm
byla osadzona- no własnie to cały czas im probuje wytłumaczyć