Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia rocznego synusia

Szczepienie odra-świnka-różyczka - pytanie

Polecane posty

Witam! Drogie mamy jak wasze maluchy zniosły to szczepienie?Bardzo się go bałam ale zaszczepiłam bo jednak korzyści z zaszczepienia są wieksze niż ewentualne powikłania które zdarzają się rzadko. Czy to prawda,że objawy poszczepienne po tej szczepince mogą wystąpić do 14 dni po szczepieniu?Hm to trochę dziwne...

Szczepiła we wtorek - dziś mija druga doba i jest dobrze - zero tmperatury.Dziś w nocy wydawało mi się,że ma delikatnie obrzękniętą śliniankę przyuszną ale nie wiem może się wydawało bo jakoś teraz tego nie widzę:PChyba wpadam w panikę

jest tu jakaś mama?:)

Gość Taka jedna Ola
mój synek był szczepiony priorixem dwa miesiące temu i nie wystąpiły żadne skutki uboczne

No my też szczepilismy Priorixem - niby lepsza od MMRII

Wiecie dziewczyny bo ja niepotrzebnie sobie czytałam w necie o tym szczepieniu. I teraz jak głupia tylko chodzę i zaglądam:P

córa była szczepiona MMR 4,5 roku temu - zero skutków poszczepiennych syn był szczepiony Priovix w grudniu - zero skutków poszczepiennych dodatkowo dodam że nie znam żadnego dziecka które byłoby nie szczepione na odre-świnke-różyczke i żadno nie ma żadnych skutków poszczepiennych

To dobrze w takim razie trochę spokojniejsza jestem. mam nadzieję jesli do tej pory nic nie było to i nie będzie:)

Gość mój syn za miesiąc będzie miał
córkę szczepiłam priorixem 8 marca - żadnych objawów poszczepiennych u syna szczepiłam już dawno, bo ma już 5 lat, i tez nic się nie wydarzyło

Gość vvxcbcvxbfd
Dziecko szczepiłam priorixem 8 dni temu i na razie nie było żadnych objawów.

Fajnie,że macie już te dni w których mogą wystąpić objawy poszczepienne za sobą. My ,musimy jeszcze poczekać i się podenerwować

Gość qw23w
A ja mam gorzej wysłałam dziś męża na zaległe szczep. odra świnka i różyczka bo nie chciałam się zwalniać z pracy a on miał wolne. Mała ma 2 lata bo przeciągałam to szczepienie. M. wrócił i mówi że pielęgniarka zaszczepiła Priorixem i dodatkowo zaległe szczepienie któreś z DTP .Narazie jest dobrze ale ja jestem chora z nerwów.

Moja Mała miała mniejszy apetyt (nie trwało to długo), w 7 dzień po szczepieniu dostała gorączki, a potem niewielka wysypka, która szybko zniknęła. Cholerne szczepionki !!!