Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudz89

dofinansowanie/dotacje 2012

Polecane posty

Witam. Mam pytanie odnosnie dofinansowania/dotacji. Mieszkam obecnie w Hamburgu i mam zamiar wrocic do Polski i otworzyc wlasna firme. Czy ktos z was orientuje sie jak wyglada staranie sie o dofinansowanie na firme? Wiem, ze jedne z dotacji dostaje sie z Urzedu Pracy, ale tylko wtedy kiedy jest sie zarejestrowanym przez pol roku jako berobotny, co w moim przypadku jest niemozliwe, poniewaz mieszkam za granica. Bardzo prosze o odpowiedz tych, ktorzy starali sie o takie dofinansowanie lub maja o tym pojecie. Z gory dziekuje. Pozdrawiam.

Gość Krytyk bezlitosny
Jest dużo dotacji z UE- zależy jaki biznesz chcesz otwierać. Pan google Twoim przewodnikiem 🖐️

Pan google ma dzis wolne :) A tak na powaznie to szukalam, owszem, ale chcialam by ktos wytlumaczyl mi to z wlasnego doswiadczenia :) A moj biznes planowany to prywatne przedszkole:)

Można dostać coś z funduszów europejskich.Dużo zależy od tego ,na jaki cel, w jakim rejone mieszkasz, liczba mieszkańców w mieście( gminie) itp. U nas w urzędzie miasta jest człowiek, który pomaga pozyskiwac fundusze na różne cele. W zależniści od różnych czynników wybiera się odpowiedni program i do dzieła. W wielu przypadkach, najpierw musisz zainwestować swoje pieniądze, a potem masz zwrot i raczej nigdy w 100%

Zależy od miejsca. Znajomy rok czekał na dotacje, bo UP nie miał pieniędzy i ciągle go zwodzili, że może za miesiąc, może za dwa. W końcu zrezygnował. Aha, dotacje zazwyczaj przyznawane są na początku roku, chyba że UP ma więcej pieniędzy to częściej. Musiałabyś zadzwonić do swojego UP (albo w miejscu gdzie będziesz mieszkać) i zapytać jak to u nich wygląda z dotacjami. PS. robiłaś "badanie rynku" czy w miejscu gdzie zamierzasz nie ma już takich przedszkoli? Ostatnio to bardzo popularne było

Czyli myslicie ze mozna znalezc osobe, ktora sama zajmie sie tym i wybierze mi odpowiedni program? owszem orientowalam sie w moich rejonach i jest kilka przedszkoli, mimo to miejsc wciaz brakuje, stad moj pomysl. Poza tym mam swietna lokalizacje i dobry pomysl:) Dotacje z UP dostaja tylko bezrobotni zarejestrowani w UP. takze nawet nie mam po co tam dzwonic:(