Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leoncja1990

Stażysta ...

Polecane posty

Gość Leoncja1990

Mam takie pytanie do Was mianowicie,czy staże są płatne,a jeśli tak to ile można zarobić?

Gość Messi To be
To zależy do pracodawcy czy coś zapłaci.

Gość Ferdek___-__,,,.,..Kiepski
Płatne staże to każden jeden by chciała robić to ni ma komu.

Gość Messi To be
Ferdek a ty byś chciał pracować za dramo ? Nie bądź komiczny.

Gość Leoncja1990
chyba niczego się tutaj nie dowiem ;/

Gość hsderwyrwa
Oczywiscie,ze staze sa platne! Okolo 800 zl.

Gość Leoncja1990
A jeśli biorę staż z urzędu pracy to ile dostanę ?

Gość Leoncja1990
aha,to dzięki ;)

Gość Leoncja1990
Tak pytam,bo mam wykształcenie średnie i przydałoby mi się nabrać jakiegoś doświadczenia w zawodzie.

Doświadczenia żadnego nie nabierzesz, przyszły pracodawca też nie spojrzy na to, że miałaś staż. Szans na zatrudnienie po tym nie ma, bo biorą kolejnego stażystę, ale przynajmniej jakaś kasa jest. Chociaż z drugiej strony pracujesz tyle co wszyscy a zarabiasz mniej, więc może lepiej znaleźć normalną pracę.

Niektórzy uważają, że staże i kursy to wyzysk od państwa. Przynajmniej mnie skrytykowano jak chciałam podnieść swoje kwalifikacje. Ja uważam, że to dobra sprawa. Mam nowe doświadczenia, nauczyłam się nowych rzeczy i jak szczęście dopisze to może pracodawca zaproponuje ci dalszą współpracę. Polecam. Słyszałam, że staż teraz to ponad 900 zł.

Gość Leoncja1990
Facet w Urzędzie Pracy mi powiedział,że wszedł taki przepis,że pracodawca powinien po stażu zaproponować w pierwszej kolejności takiemu stażyście stałą posadę ...

LittleMee - co ty gadasz... Może szans na zatrudnienie w tej konkretnej firmie nie będzie, ale będzie doświadczenie i jest co wpisać do cv. Opłaca się iść na staż. Dla oświadczenia i kasy, nie jakiejś dużej, ale zawsze coś na początek.

Gość zieIonożółte oczka
ja na praktyce studenckiej pracowałam za darmo, ale ta dzisiejsza młodzież to by wszystko chciała

Gość Leoncja1990
Opinię jak widać są różne,ale jak będzie coś sensownego skorzystam ;)

Gość hsderwyrwa
Praktyki sa za darmo a za staz placa!!!!!

Byłam kiedyś na stażu a po latach na przygotowaniu do zawodu. Miałam pół roku od urzędu pracy. Dostałam później od firmy umowę na miesiąc. I jeżeli potrzebowano jakiejś pomocy to szefowa zawsze brała mnie. Ze względu na brak miejsc obecnie w firmie i zwolnienia na razie nie mogę liczyć na etat chyba, że zrobię sobie prawko. Dlatego do tego dążę. Z mojej strony życzę ci powodzenia.

nie zmusisz pracodawcy do zatrudnienia. Urząd może mu najwyżej "karę" zrobić taka, ze zablokuje mu stażystów na najbliższy czas, jeśli nie zatrudni.

Gość hsderwyrwa
jedyny sensowny - oczywicie,ze oplaca sie isc na staz bo ja kiedys jak szukalam pracy to pracodawcy pytali sie mnie czy odbylam staz!!!!!

Gość Leoncja1990
Do spożywczaka nie :P Jakieś firmy prywatne i biura teraz przysyłają im oferty a oni potem przydzielą coś ludziom ...

Najlepiej samemu poszukać sobie miejsce na staż i poprosić pracodawcę by wysłał wniosek do urzędu, że się ubiegają o ciebie jako stażystę. Ja tak miałam.

jak się dobrze zorganizujesz to niekoniecznie. Zadzwoń do firmy którą jesteś zainteresowana, czy przyjmą Cię na staż z PUP, potem do PUP, że masz firmę, która Cię przyjmie i potem czekasz na decyzję z PUP.