Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudz89

Objawy ciazy?

Polecane posty

Witam. Kochalismy sie z mezem kilka razy przed moja miesiaczka. (jakies 10 dni). Staramy sie o dziecko. Mimo to dostalam okres, ale kilka dni po stosunku mialam dziwne objawy i tak jest do dzic. Bywa, ze jest mi niedobrze, rano gdy wstaje jestem strasznie zmeczona i slaba, mimo ze spie jakies 9-10h. Czuje jakby sie cos dziwnego ze mna dzialo, ale doatalam miesiaczke i tym sie martwie. Czy uwazacie, ze mozliwe ze jesttem w ciazy? Co myslicie o tym, zebym zrobila test ciazowy? Moze powinnam poczekac i zobaczyc czy dostane miesiaczke w nastepnym miesiacu?

nudności i wymioty zaczynają sie przeważnie w 6 tc więc jeszcze za wczesnie co do zmęczenia i senności , pogoda ostatnio nie za dobra i to pewnie z powodu ciśnienia w we wczesnej ciązy to raczej objawami sa bóle podbrzusza , temperatura podwyższona, i bardzo wrażliwe piersi jakie masz cykle ?? mozna to latwo policzyc czy mialas dni płodne no i zrób test to tylko 15zł , ps. test robi sie najlepiej dzien po spodziewanej miesiączce , wcześniej chyba nie sa wiarygodne

ja mieszkam za granica wiec pogoda u mnie jest zupelnie inna:) miesiaczke dostalam w zeszlym miesiac 20 marca. W tym miesiacu dostalam 14. Mam cykl nieregularny co 25/26 dni. Nigdy nie wiem jak sie oblicza dni plodne. Sa one kilka dni po czy przed miesiaczka? Mozliwe jest ze doszlo do zaplodnienia kilka dni przed miesiaczka, a mimo to ja dostalam?

Owulacja jest 14 dni przed miesiączką:)A dni płodne zaczynają się parę dni wcześniej. Najlepiej starać się od zakończenia okresu przez cały cykl. Napisałaś,że staraliście się parę dni przed okresem-to stanowczo za późno:)Chociaż różne przypadki się zdarzają. Teraz w ciąży nie jesteś z tego,co wywnioskowałam.Po okresie bierzcie się za starania. Powodzenia:)

ajjj.. a juz myslalam, ze powiecie "taaak, mozliwe ze jestes" :D Widze, ze ty kruszynka takze starasz sie o dziecko :) Wiec rowniez zycze powodzenia :) Powiesz mi tylko jak mozna obliczyc te dni plodne ?:)

Oj:)Obliczyć to się tak bardzo nie da.Sprawdza się tylko przy regularnych cyklach. Najlepiej jakbyś sprawdzała śluz.Po okresie jest sucho lub pojawia się śluz gęsty,biały- taki jak śmietana,serek. Gdy zaczynają się dni płodne pojawia się śluz przejrzysty,ślisko,rozciągliwy-jak białko jajka kurzego:)Wtedy najlepiej zacząć starania.Taki śluz płodny utrzymuje się ok 6 dni-zależy od cyklu. Gdy śluz płodny zanika i znowu pojawia się biały,mętny,gęsty to już jest po owulacji:)

Gość wel
ja wpadam w panikę. w ostatni dzień niepłodny dotykaliśmy się z chłopakiem, nastąpił wytrysk, po czym się ubraliśmy. po ja wiem 1,5 h do 2h znów zaczeliśmy się pieścić i kochać, tym razem do wtrysku nie doszło. jednak denerwuje się,bo mam nieznacznie podwyższona temp tzn przed owu jest ona ok 36.0 a teraz po owu jest ona 36.5- 36,8, pobolewają mnie piersi jednak nie całe a tylko po bokach, śluzu prawie nie ma a jeśli jest to baiały, mętny i lekko lepki.do okresu zostało 11 dni. czy mam sięo co martwić?

Jesteś już po po owulacji i dlatego masz podwyższoną temperaturę.Obniża się ona w dzień przed lub w dzień miesiączki. Moim zdaniem nie masz się czego martwić:)Ale dla pewności w dniu @ możesz zrobić test-chociaż moim zdaniem nie będzie potrzebny:)

Gość wel
a te pobolewające piersi? nie jestem pewna co do tego czy zostały jakieś plemniki na penisie, bo dłonie umył. wcześniej przed stosunkiem jeszcze pieściłam go przez bielizne i dopiero po 30 minutach nastąpił stosunek bez zabezpiecznia. jestem z tych osób które potrafią wkręcić sobie wszystko...

To sobie nie wkręcaj bo jeszcze @ może Ci się spóźnić ze stresu:) A co do bolących piersi,to mnie zawsze bolą od owulacji do @. Nie wiem jak u Ciebie.Ale na objawy ciąży(którą chcesz sobie wkręcić) jest stanowczo za wcześnie:)

Gość wel
czyli ciąża jest raczej niemożliwa? mam długie cykle i licząc że owu jest 14 dni przed @ to u mnie było to 16-17, ów stosunek był 12

Gość fjrfjfrkjkj
dni płodne można obliczyc za pomocą wielu kalkulatorów w necie

Gość wel
liczyłam i wyszło na jednym że okres płodny miałam od 13, a na drugim że dopiero 16

Te kalkulatory się nie nadają.Jak można wyliczyć w taki sposób dni płodne?Przecież na okres płodny wpływa wiele czynników,które mogą przyspieszyć bądź opóźnić owulację.

Gość wel
12 było u mnie sucho co powiedział mój chłopak, 15stego po penetracji stwierdził że było mokro i lepko no i wejście było miękkie

Gość olusiaczek
hej dziewczyny Mam poważny problem a mój lekarz jest na urlopie..a strasznie sie niepokoje i dlatego potrzebuje waszej pomocy... od 3 tygodni mam dziwne bóle a raczej kucie podbrzusza,pachwin,tak jakby jajników i cała dolna czesc intymna mnie boli...dwa tygodnie temu dostałam okres a raczej plamienie,lekkie brązowe...tak jakbym podpaske wybrudziła czekolada..:) a dzis w nocy obudził mnie straszny ból podbrzusza...byc może był on spowodowany biegunka bo ja miałam ale dokładnie nie wiem...błagam dziewczyny pomocy...:(:( co to moze byc...:(:(

Gość Sara1410
Witam serdecznie. Chciałam opowiedzieć o swoich objawach i być może dać trochę nadziei tym,którzy się starają o fasoleczkę.A więc: -ból piersi,niby taki jak przed @,ale jednak trochę inny,czyli piersi ewidentnie bolą,nawet gdy ich nie dotykamy,są jak ''pobite'';-) -ponieważ to moja druga ciąża,to następnym znakiem były powiększone węzły chłonne pod pachami i ich delikatny ból -podwyższona tempka,ale tak o pięć,sześć kresek -oczywiście brak @ -kilka dni po owulacji,kłucie jajników,raz jednego,raz drugiego. -i senność,ale nie jakaś straszna,po prostu często ziewałam;-) Także to wszystko co u mnie było,a raczej nadal jest bo jestem w 6 tc. Pozdrawiam serdecznie Was Kochane Dziewczęta;-)I z całego serca życzę upragnionego Maluszka.Bo wiem jakie to ważne...

stramy sie o dzidziusia , i jak co miesiac czakalam na @ a tu nic , wiem wiem nie moge sie jeszcze cieszyc . nie moge spac od dwuch tyg , zasypiam o 5 rano a wstaje o 10 , to nie jest normalne , i strasznie draznia mnie zapachy zawsze lubilam zapach bigosu a teraz nawet nie moge wszedzie go czuje i strasznie smierdz uhhh , zyje tylko na bulkach z maslem i kislu nic wiecej nie moge jesc , czy to moga byc objawy ??

Gość Sara1410
Syska,a test robilas?Ciezko jest stwierdzic czy jestes w ciazy...Powiem. Tobie i innym Paniom starajacym. sie o Dzidzie,ze caly sekret tego,ze nie mozemy zajsc w ciaze,tkwi w naszych glowach ...Wiem,bo sama to przechodzilam.A wiecie kiedy nam sie udalo?To troche smieszne,ale w polowie listopada bylismy u znajomych,troszke sie wypilo,bylo wesolo i wrocilismy do domu.A tam wiadomo:-)Maz byl zadowolony i ja pierwszy raz nie myslalam czy uda sie,czy jego nasionko dotrze do celu:-)Zupelen spontan!I udalo sie!Za pierwszym razem!Takze Kochane,kochajcie sie ze swoimi partnerami nie dla samej checi posiadania dziecka.Wierzcie mi,to dziala!