Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZmartwionaTryś

Mam problem Związany z tamponami .pomocy!

Polecane posty

Gość ZmartwionaTryś

Witam kobietki otóż okres mam już od 6lat a zaznacze że mam 18. Zawsze używałam podpasek. Wczoraj kupiłam sobie tampony takie normalne z ob normal i włożyłam sobie tak na godzinę by zobaczyć czy wielkość dobra i wogóle. Potem wyjęłam i wszystko było ok. Dosłownie przed chwilą dostałam okresu, użyłam tamponu wkładając go tak aby nie uwierał i masakra:\ w środku czuje jakby mnie rozrywało, wyjęłam tampon ale i tak strasznie mnie boli i nie mogę siedzieć. Jak myślicie przejdzie czy to moze ten Tss i pójść do lekarza?

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaczek
myślę,że po prostu źle go włożyłaś i tyle,ja też na początku źle wkładała,nie mogłam wcisnąć do końca i mnie bolało i szczypało,to nie żaden wstrząs toksyczny,za krótko trzymałaś :D rozluźnij się i spróbuj włożyć prawidłowo

Gość ZmartwionaTryś
Mam nadzieję że to nic poważnego. Ale włożyłam tak jak trzeba nie byłam zdenerwowana więc nie wiem. Ale teraz boli tak że aż mam łzy w oczach , ból czuje głównie w okolicach odbytu czyli dosyć głęboko

myślę,że po prostu źle włożyłaś i masz tam podrażnione,to wszystko. na początku to normalne,że nie ma się wyczucia

mi jeszcze teraz po kilku latach używania zdarza się źle włożyć

Gość wefrewefqw
jak można źle włożyć tampon? :D hę? :D

Gość ZmartwionaTryś
A jeśli ból nie minie?

Gość wioletta**
ja tak nigdynie mialam,a moze za wczesnie go wyciagnelac i tam ci cos otarł w środku ..hmm sama nie wiem

Gość ZmartwionaTryś
Włożyłam dobrze więc było ok. Dosłownie po chwili usiadłam i poczułam straszny ból od razu wyciągnęłam. I dalej boli :\ trochę mnie to niepokoi

Gość nie martw sie na zapas
zmartwiona trys na pewno źle włozyłas tampon ja przeważnie jednanoge opieram o wannę i głęboko wkładam a jak wyjęłas po chwili i tampon byl jeszcze czysty to mogłas po prostu podrażnic skórę w śroku jesli jednak ból ci nie minie idx do ginekologa on cie zbada i powie co i jak a teraz moze weź kąpiel ja czasem jak mnie ''tam boli,swędzi,piecze,'' podwmywam sie BARDZO GORACA wodą i szarym mydłem (rada odd znajomej połoznej) choc mówia że podczas okresu nie wolno to ból przechodzi po tym...

Gość ZmartwionaTryś
No cóż moze mi przejdzie. Jednak tampon nie był całkiem czysty. A ból jest taki jakby mi coś pękało w środku :\

Gość badziewiaki dla niepoznaki
podzielam zdanie poprzedniczek - wlozyłas tampon za płytko i podrazniłas wejscie do pochwy. przy wyciaganiu suchego podrazniłas to miejsce jeszcze raz . uwierz, że mokry tampon łatwiej wyciąga sie niz wkłada;) bedzie ok, tylko moze uzyj tamponu jak bedziesz miała obfitsze krwawienie, nie bedzie ci tak przeszkadzac;)

Gość nie martw sie na zapas
zmartwiona trys a tak poza ty jak na pierwszy raz to powinnas uzyc ob mini a nie normal moze po prostu sa dla ciebie za ''duze'' duzo zalezy od obfitosci krwawienia jesli niewielkie to mini w zupelnosci sa ok ;)

Gość ZmartwionaTryś
Sama nie wiem wielkość raczej dobra .. Teraz włożyłam ponownie ale już nie aż tak głęboko jak wcześniej i jest ok . Czuje jeszcze lekki ból w podbrzuszu ale to raczej przez miesiączkę i myślę że zaraz nie będę musiała znowu go wyjmowac.

Gość ZmartwionaTryś
...

Gość rasalgul
Sausage Party (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/Cy9sausage-party-2016 >>>http://d8x.pl/r/Cy9sausage-party-2016 >>>http://d8x.pl/r/Cy9sausage-party-2016 Kiełbasa wyrusza w podróż, aby dowiedzieć się prawdy o swoim pochodzeniu. Animowana komedia. Historia Franka, parówki, która odkrywa prawdę o sobie - o tym, kim jest i jaka jest jej rola. Po upadku z koszyka na zakupy, tytułowa parówka wraz z innymi przyjaciółmi z supermarketu odbywa wielką podróż przez sklep, podróż, która pozwala im odkryć prawdę o sobie. Za pomysł i scenariusz odpowiedzialny jest Seth Rogen, możemy więc spodziewać się kontrowersyjnego humoru i znakomitych tekstów.