Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wódka weselna

Czy wystarczy nam tyle wódki?

Polecane posty

Gość wódka weselna

Na moim weselu będzie 81 osób W tym jest: 3 ludzi z obsługi (kamerzysta, fotograf, dj) oni raczej nie będą pili 7 dzieci (5-13 lat) czyli pijących: 71 osób ( teoretycznie pijących, bo tak naprawdę nie do końca wiem czy wszyscy lubią popić i czy sięgną po wódkę) Wychodzi na to, że na taką ilość osób powinnam kupić 71 butelek wódki by było po 0,5 na głowę. Mam zakupione aktualnie 72 butelki ( 6 kartonów wódki w kazdym 12 sztuk) i 20 butelek wina Czy powinnam jeszcze dokupić wódkę? wesele jednodniowe.

raczej nie. my kupiliśmy po 0,5l na glowę (dorosłą). kilka osób nie piło. kilka piło wino. kilka osób nie przyszło. starczyło jeszcze na poprawiny i jeszcze zostało.

Gość wódka weselna
U nas są już to osoby potwierdzone także na 100% dotrą.

jak jeden dzień to ok, my mamy też 80osób ale wódki mamy 160butelek bo każdemu dajemy na pożegnanie, bramki, obsłudze w podzięce no i wesele z poprawinami.

Gość koszzzmar
ja na razie mam 120 butelek na ok. 70 osób. Myślicie, że wystarczy?

Gość wódka weselna
ja bym chciala by spokojnie starczylo na wypicie. Co do bram nie mam pojecia czy jakies w ogole beda. No i konkursy nie wiem sama jak beda wygladaly oczepiny. Mam nadzieje, ze nie bedzie zadnego wykupywania pantofelka, bo ogolnie ta tradycja mi sie nie podoba. Rozdawac gosciom nie bede no chyba, ze zostanie tej wodki tyle to pewnie, ze tak, ale z takim zamiarem nie bede kupowala, bo zbankrutujemy. I tak na wodka strasznie drogo nam wychodzi.

wódka to zabójstwo na weselu, u mnie to tradycja żeby dawać wszystkim wódkę, my mamy 7kartonów krupniku 10l spirytusu tego zielonego (to będzie na bramki i na pożegnanie) 10butelek śliwowicy łąckiej do tego dokupimy trochę wina ogólnie nam wyszło bodajże 1600zł za wódkę

Gość taka jedna z wrzesnia
slubiczka to masz w koncu 160 butelek czy 70 i reszta to zbieranina mieszana?

wrześniowa nie rozumiem o co ci chodzi, 7kartonów krupniku po 12butelek w pudełku plus karton sobieskiego, 10l spirytusu to daje 40butelek wódki (majonej) bo u nas goscie już sami powiedzieli ze z checia by sie napili, i jeszcze 10butelek śliwowicy, ona jest baaardzo mocna wiec będzie serwowana " z głową ogólnie nie liczyłam wszystkieo ale ok 160butelek mamy

my kupiliśmy 200 butelek- półlitrówek zubrówki wesele mamy na ok-110 osób z poprawinami. na pożegnanie wódki nie rozdajemy te 200 butelek ma byc na wesele, poprawiny, bramy, konkursy weselne (2-3 konkursy). myślicie że wystarczy?? oprócz wódki mamy jeszcze wino i na poprawinach stawiamy piwo z nalewaka

Gość slubkalubka
autorko tematu, moim zdaniem masz za malo alkoholu. jak ludzie tancza, bawia sie, to i wiecej pija. wazna jest tez pora roku ( w chlodniejsze miesiace ludzie mniej wychodza na zewnatrz i wiecej pija). byloby bardzo niezrecznie gdyby zabraklo Ci alkoholu. radze dokupic spirytus i rozpuscic...