Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia rocznego synusia

Jakie tabletki anty są najlepsze?Najpopularniejsze?Jak skutki uboczne?

Polecane posty

Witam! Skończyłam karmic piersią i wybieram się do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne. No i zastanawiam się jakie będą najlepsze. Jakie tabsy wy bierzecie?Jak je tolerujecie? Oczywiście wiem,że to sprawa indywidualna ale chcę zobaczyc jakie tabletki są najpopularniejsze. Ja poprzednio brałam Yasmin ale często bolała mnie głowa i libido spadło do zera. Dlatego będę prosic lekarza o inne.

Gość wrednamalpaa26
Ja od 6 lat biorę microgynon i jest ok

Gość opiopi
Ja też qlaira ale chyba nie jestem zadowolona.

A jak z ochotą na seks po tych tabletkach które bierzecie?

może któraś z was stosuje plastry lub zastrzyki?

Ciekawe jakie tabsy "lubi" mój ginekolog - z tego co wiem to masowo wypisuje Yasmin albo Yasminelle - a jak pisałam nie było po nich źle ale często bolała mnie głowa- a podobno dobrze dobrane tabsy nie mają ZADNYCH skutków ubocznych

Gość opiopi
Jeśli chodzi o libido to jakiś zmian nie zauważyłam ale zdażają sie plamienia (trwają czasem nawet kilkanaście dni), bóle piersi, ogólnie jakieś takie mdłości. Biorę te tabsy od kilku miesięcy dopiero, w sumie po 4 mcach te objawy bardzo się spłyciły.

Gość jdhjhfeufegfydgfdh
chetnie poczytam wasze opnie, bo też biorę Yasmin i tak ty autorko przez pierwsze 2 miesiące codzienny ból głowy ale taki mega i libido zero kompletne. Idę pod koniec miesiąca do ginekologa i też chce zmienić, bez sensu wydawać 40 zł miesięcznie jak się nie potrzebuje antykoncepcji ;)

Gość opiopi
a jak ginekolodzy dobierają tabletki? mój mnie zważył, spojżał w bmi, spytał czy palę papierosy i wypisał glairę. Dostałam ją dlatego żeby spłycić miesiączki, które doprowadziły mnie do anemii a nie ze względów antykoncepcyjnych.

J brałam Yasmin 2 lata. Początkowo objawów praktycznie nie było. Potem dość często miałam migreny. no i niestety zero ochoty na seks więc je odstawiłam. No i mam syna:D Takze lepiej jednak brać jakieś tabletki;)

No właśnie jak dobierają:P Według własnego widzimisię:PNo i oczywiście jak coś tam nie gra to zmieniają na inne i na tym polega ten dobór:P Ewentualnie patzrą na stan wątroby, wagę, właśnie czy się pali papierosy. Mi poziomu hormonów nie badał - dobrał tylko na podstawie badania krwi.

Gość opiopi
Dla mnie to głupota bo tyle się słyszy że ginekolog dobiera tabletki indywidualnie a jakoś się z tym nie spotkałam. Mało tego jak skarżyłam się na te skutki uboczne to mój lekarz zbywał mnie że główne zadanie czyli zmniejszenie miesiączek oraz antykoncepcja się osiągniete więc jednym słowem męcz sie kobieto :(

Gość jdhjhfeufegfydgfdh
Ja też nie miałam żadnych badań robionych, spytał tylko czy palę i stwierdził, że najlepiej Yasmin bo nie zatrzymują wody w organizmie i to jest fajne. Ale mam wrażenie że chyba ginekolodzy mają jakieś profity z wypisywania YAsminu bo słyszę że wypisują go na potęgę.

Mi lekarz tłumaczył,że Yasmin jest najlepszy bo: ma mało skutków ubocznych, nie zatrzymuje wody i ma względnie niską dawkę hormonów. No więc zastanawiam się kurczę czy poprosić znowu o ten Yasmin i przeboleć te migreny i brak choty na seks czy testować inne tabsy - boję się bo jak czytam na forach jakie nieprzyjemności wynikają z testowania tabsów zanim się znajdzie te dobre to odechciewa mi się wogóle brania tabletek

Gość opiopi
to mój ma chyba profity z tej qlairy bo na siłę nie chce mi jej zmienić.

Ach Ci ginekolodzy:D No zobaczę co mój powie.

Duzy plus dla Yasminu za to,że piersi mi urosły:D Ale nie przytyłam a chciałam

Ja bralam juz chyba wszystkie mozliwe i powiem ci, ze poki co najlepiej dzialaja na mnie YAZ, jestem w pelni zadowolona w koncu, moge ci je polecic. Natomiast ZUPELNIE odradzam Rigevidon. Co on robi z organizmem i jak wplynal na moje samopoczucie, wage, libido....tragedia

aha i Yaz to jest nowsza wersja i ulepszona Yasminelle, ktore tez bralam i byly ok, ale jednak po Yaz mam wieksza ochote na seks i jestem mniej senna:)

Dobrze wiedzieć:) Oczywiście nie ja zadecyduję o doborze tabletek tylko lekarz ale właśnie po to założyłam wątek by wykluczyć te tabletki które dają najwięcej skutków ubocznych. Taki wywiad środowiskowy robię;) No ja słyszałam dużo pochlebnych opinii o YAZ