Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heheh, fajnie

Czy wypisze mi skierowanie na usg tarczycy?

Polecane posty

Gość heheh, fajnie

Witam, mam pytanie, moze ktoś da mi odpowiedź. :) Gienkolozka zaleciła mi, bym zrobiła usg tarczycy. Powiedziała, żebym "pomaltretowała";) rodzinnego o taki swistek. Ale czy rodzinny moze mi dać skierowanie na takie badanie czy tylko endokrynolog? A moze internista mógłby?

Gość giggiu
bez problemu wystawi :0

Gość wrednamalpaa26
najpierw dostaniesz skierowanie do endykronologa czy jakoś tak

Gość anula123434
Myślę że rodzinny może chociaż może się czepiać że powinien to zrobić endo lub gin. Mnie rodzinny nie chciał dawać na TSH, raz dał potem mówił że to już nie jego sprawa i specjalność i ma dawać endo

Gość weportesop
lekarz pierwszego kontaktu moze wystawic skierowanie na USG i nie trzeba najpierw isc do endo jak ktos tu wyzej glupio napisal!

Gość weportesop
na TSH tez moze rodzinny skierowac (tylko na ten hormon tarczycy moze dac skierowanie - reszta endo).

Gość anula123434
No w mieście to może i rodzinni chętnie skierowania wypisują, na małych wsiach tak dobrze nie ma, mnie rodzinny nawet na krew czy mocz nie chce wypisać i wszystko robię odpłatnie

Gość heheh, fajnie
Aha, czyli może wypisać:) Dzięki:) Gorzej, jak wycwani się i poda jakąś wymówkę. Na badania daje mi chetnie skierowania:;) ale własnie to usg musze zrobić. Dziękuję! A do endo. skierowanie ewentualnie dostanę od ginekologa.

Gość Lidzia...
Ja też dostała takie skierowanie od rodzinnego...ale "mój" rodzinny to daje raczej wszystko co chcesz :)

Gość weportesop
to wtedy mozna napisac skarge do RPP no ale wiadomo jak to w Polsce rozejdzie sie po kosciach i sprawa ucichnie. oni maja liste badan specjalistycznych na ktore moga skierowac czlowieka. inna sprawa, ze sa z tego rozliczani i pewnie dlatego nie chca wypisywac ;/

Gość heheh, fajnie
No, ale patrzcie co znalazłam:/ "Od lekarza POZ otrzymamy również skierowanie na badanie USG, ale tylko wówczas, gdy dotyczy ono jamy brzusznej. Nie dostaniemy natomiast zlecenia na USG tarczycy, ślinianek czy węzłów chłonnych." Artykuł na linku: http://www.poradnikzdrowie.pl/niezbednik-pacjenta/skierowania-na-jakie-badania-moze-wystawic-lekarz-rodzinny_37704.html Czyli może być problem...

Gość kate_log
No właśnie jak się okazuje: może ale nie musi. Wróciłam właśnie od swojego lekarza rodzinnego, który powiedział że nieodpłatnie nie wykonują takich badań, skierowania mi nie da, mogę sobie zrobić prywatnie. Nie po to do ho.le.ry płacę składki na ubezpieczenie żeby jeszcze wywalać kasę na prywatne usg, zwłaszcza że 9 lat leczyłam się na tarczycę i teraz mam obawy że może to wracać. Ale jestem wściekła!

Gość gość
lekarz pierwszego kontaktu teoretycznie powinien ci dać skierowanie jednak ja nie mogłam się doprosić i w końcu poszłam prywatnie do http://www.omnimed.com.pl/ Okazało się, że wcale nie jest drogo i niepotrzebnie marnowałam czas prosząc się internisty

Gość gość optymiska
Witam byłam wczoraj po skierowanie na USG u lekarza domowego no i nici tego Pani Doktor powiedziała że jej nie jest potrzebne USG a jeżeli ednd potrzebuje to niech mi da bo za badanie jest obciążona przychodnia pierwszego kontaktu no i lipa przyszłam wkurzona a co sobie posiedziałam w przychodni to moje

Gość gość
U mnie Endo chce ust tarczycy na które ma mnie skierowacPOZ. Ten jednak nie chce mi dać skierowania. Napisałam do NFZ i odpowiedzieli, że POZ powinien mnie skierować na USG. Poszłam wiec ponownie do lekarza, a ten mi powiedział, ze odmawia wydania skierowania. Teraz to juz nie wiem o mam robić .