Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśka::

balsam

Polecane posty

Gość miśka::

Czy w ciązy mogę stosować zwykły balsam nawilżająco-ujędrniający do ciała?? np nivea? mogę smarować nim brzuch?? Czy należy stosować tylko kosmetyki dla kobiet w ciąży??

Gość może byc cokolwiek
byle nawilzało i natłuszczało skóre. Ale nie ma co się łudzić, jak masz skłonności do rozstępów to choćbys się smarowała balsamami za milion i tak się pojawią.

Generalnie jeśli coś jest niewskazane w ciąży, to jest to zaznaczone na opakowaniu, ale sama się tym interesowałam i ponoć niektóre kosmetyki mają aktywne substancje, głęboko wnikające w skórę i są niewskazane... Tak samo jak sam masaż skóry brzucha może prowokować skurcze. Tyle mądrego się dowiedziałam :) Ale np. z peelingu z kofeiną zrezygnowałam.

ja tez polecam oliwke dla dzieci, najlepiej pod prysznicem sie naoliwic i delikatnie spłukać nadmiar ,

Gość Maman Bovy
Czytaj etykiety i sprawdzaj składniki - jeśli dopuszczalności czegoś nie jesteś pewna to w internecie.

Gość litościii
Przecież balsamy wnikają tylko w naskórek, nie docierają nawet do skóry właściwej więc jakim cudem miałyby wpływac na dziecko?? Przydałaby się chyba powtóka lekcji z biologii.