Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ck_ck

Szkoła . I co teraz??

Polecane posty

Witam :) Szukam w wielu miejscach rady "co mam dalej zrobić?" Fakt jest w mojej szkole doradca zawodowy , ale czuje że on nie zaspokoił mojej ciekawości . Za 2 mies. kończę gimnazjum . Wszyscy zadają pytania "co będę dalej robić?" . Przez pewien czas zaczęły się rodzic dość nietypowe wyobrażenia w mojej głowie co do zawodu . Nie jestem materialistką , nie muszę dużo zarabiać , ale chcę być szczęśliwa . Tak więc postanowiłam iśc do technikum gastronomicznego (kucharz kelner ). Marzyłam o swojej kawiarence . Na tyle pięknie sobie to wyobrażałam , że zaraziłam tym jedną z moich przyjaciółek . Potem przyszło racjonalne myślenie (nie muszę być z nią w szkolę ) , dlatego ona postanowiła wybrać coś innego . Nie będę ukrywać, że jestem bardzo rozgadana i myślę że w miarę dobrze mi idzie w szkole choć uczyć się nie lubię ;) Od tygodnia chodzi mi kolejny pomysł po głowie , jednak nie wiem jak go spełnić . Bardzo chciała bym pracować , w ruchu , w kontakcie z ludźmi , gdyż naprawdę czuje , że takie mam "powołanie " Myślałam o liceum o profilu socjalnym . Jednak nie znalazłam takiego . Dokładnie chodzi mi o to że chciała bym pracować z młodzieżą uzależnioną . Nie mam pojęcia, jaką szkołę dalej wybrać . Nie chce iśc do ogólniaka, bo wiem że będę czuła, że marnuje ten czas . Macie jakieś pomysły .:)Dziekuje za przeczytanie

Naprawdę nikt nie miał podobnej sytuacji z wyborem szkoły ;/ ?? bo ja już nie wiem co robić;/;)